Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο ανοιχτό πρωτάθλημα «Ι. Ασημακόπουλος» της Πάτρας το ενδιαφέρον των νεαρών αθλητών

Open Patras

Open PatrasΤο νέο αγωνιστικό ραντεβού των μικρών σε ηλικία αθλητών δίνεται από σήμερα στην Πάτρα για το καθιερωμένο, από το 2010, όπεν, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη Ασημακόπουλου. Το ετήσιο event ανοίγει τις πύλες του με τη συγκέντρωση των αποστολών και την κλήρωση της πρώτης φάσης και το Σαββατοκύριακο θα προσφέρει «χορταστική» δράση για τους αθλητές, αλλά και όσους το παρακολουθήσουν από κοντά. Είναι το 4ο ατομικό πρωτάθλημα της αχαϊκής πρωτεύουσας και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (στη οποία υπήρξε πρόεδρος ο εκλιπών) σε συνεργασία με τον δήμο Πάτρας. Περιλαμβάνει τις κατηγορίες εφήβων–νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων και φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας. Θα είναι το 5ο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά της ομοσπονδίας και θα έχει κι αυτό μεγάλη απήχηση, καθώς πρόκειται ν’ αγωνιστούν 172 αγόρια και κορίτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα από την Τοπική Επιτροπή, οι συμμετοχές χωρίζονται σε 22 εφήβους, 46 παίδες, 17 κορασίδες, 63 παμπαίδες και 24 παγκορασίδες. Εκτός από τα σωματεία της αχαϊκής πρωτεύουσας και γενικά της Πελοποννήσου, θα έχουν αθλητές στο συγκεκριμένο τουρνουά και σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και τα Χανιά. Θυμίζουμε ότι ακυρώθηκε η κατηγορία των νεανίδων, επειδή με τις έξι δηλωθείσες αθλήτριες δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

Οι αγώνες είναι αξιολογημένοι φυσικά και γι’ αυτό προσέλκυσαν και δυνατά ονόματα από τις νεαρές ηλικίες. Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο το πρωί στις 10:00 με τους παμπαίδες και θ’ ακολουθήσουν οι έφηβοι (11:00), οι παίδες (15:00), οι κορασίδες (15:40) και οι παγκορασίδες (16:00). Την Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν από τις 08:40. Οι ημιτελικοί υπολογίζεται ν’ αρχίσουν στις 12:40 και οι πέντε τελικοί (μαζί με τα παιχνίδια για τις θέσεις 3-4) στις 14:40. Διευθυντής της διοργάνωσης είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Τζόβολος. Ενημέρωση για τα δρώμενα στην Πάτρα θα υπάρχει και από την ιστοσελίδα των αγώνων www.openpatras.com.

Επίσης, πέρα από την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Πάτρας το τουρνουά στηρίζουν 12 χορηγοί, μάλιστα η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του πρωταθλήματος «Ιωάννης Ασημακόπουλος», θα γίνει κλήρωση δώρων, που έχουν προσφέρει οι σπόνσορες. Θα κληρωθούν ποδήλατο, δωρεάν διαμονές σε ξενοδοχεία και πολλά είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης.      

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών της Πάτρας δεν θα είναι η μοναδική αγωνιστική δραστηριότητα του πινγκ πονγκ αυτές τις ημέρες. Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ) και ο δήμος της πόλης …αναλαμβάνουν την Κυριακή τις μεγαλύτερες ηλικίες και καλούν όλους τους φίλους του αθλήματος να πάρουν μαζικά μέρος στο «TRIPOLIS Ping-Pong OPEN 2013» για βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές. Το γνωστό σωματείο της Αρκαδίας, που με επιτυχία οργάνωσε πρώτη φορά αυτό το τουρνουά τον Οκτώβριο του 2010, συναντά και φέτος καλή ανταπόκριση και προτρέπει για μαζική συμμετοχή «ώστε και αυτή η διοργάνωση να ικανοποιήσει πλήρως τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους, και να είναι προάγγελος περισσότερο επιτυχημένων εκδηλώσεων στο μέλλον, για την ανάπτυξη του πινγκ πονγκ στην περιοχή», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Το φετινό είναι το 4ο τουρνουά βετεράνων και ανεξαρτήτων, που διοργανώνουν οι Αρκάδες. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν φτάσει τις 75 και γίνονται στο e-mail: ping-pong@otenet.gr. Η προθεσμία λήγει σήμερα Παρασκευή το βράδυ και το σχετικό παράβολο είναι 15 ευρώ. Ενημέρωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του σωματείου www.tripolitennis.gr, ενώ η προκήρυξη των κυριακάτικων αγώνων έχει αναρτηθεί και στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..  

 

* Αναμνηστική φωτό των παιδιών από προηγούμενο αναπτυξιακό τουρνουά της Πάτρας στη μνήμη του Ιωάννη Ασημακόπουλου. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ