Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η παρθενική συμμετοχή στο Europe Cup μία ακόμα «κατάκτηση» για τον Γκιώνη!

Gio France_me_metallia

Gio France_me_metalliaΠαρών στο Europe Cup του 2014 θα είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης! Πρόκειται για τον πασίγνωστο θεσμό του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12, ο οποίος άλλαξε επωνυμία επειδή πλέον έχει και τον χαρακτήρα προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της ίδιας χρονιάς. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού κυνηγούσε χρόνια τη συμμετοχή στο ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων αθλητών της ηπείρου, το 2010 ήταν πρώτος αναπληρωματικός και στην τρέχουσα σεζόν θα είναι εκεί για πρώτη φορά χάρη στα εκπληκτικά αποτελέσματά του από τον Οκτώβριο έως σήμερα και κατ’ επέκταση τη μεγάλη άνοδο στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης στο ίδιο διάστημα! Αναμφίβολα πρόκειται για μία ακόμα «κατάκτηση» αυτού του μεγάλου αθλητή, ο οποίος παραδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες ότι διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου στη Λωζάννη, την έδρα των κεντρικών γραφείων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Στο μεταξύ ο Γκιώνης και οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης και Τάσος Ρηνιώτης έδωσαν δυνατά παιχνίδια χτες βράδυ για την 7η αγωνιστική των πρωταθλημάτων της Α΄και της Β΄κατηγορίας της Γαλλίας. 

Παραδοσιακά για τις προσκλήσεις στο ΤΟΠ 12 (το σημερινό Europe Cup, επαναλαμβάνουμε) μετράει το ευρωπαϊκό ranking list. Τώρα υπολογίστηκαν οι 12 καλύτεροι αθλητές με βάση την κατάταξη του Δεκεμβρίου και στη σχετική λίστα ο Γκιώνης είναι 8ος! Ήταν καθοριστική δηλαδή, η τεράστια βαθμολογική βελτίωση, που είχε στον πίνακα του Νοεμβρίου, ύστερα από τις εντυπωσιακές προσωπικές επιδόσεις και τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών και νικητής του περσινού αντίστοιχου τουρνουά στη Λιόν. Στο γυμναστήριο Vallée de la Jeunesse της πανέμορφης ελβετικής πόλης προσκλήθηκαν ακόμα ο Γερμανός Τίμο Μπολ (που κατέκτησε τελευταία φορά αυτόν τον τίτλο το 2010), ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (που αναδείχτηκε νικητής τελευταία φορά το 2007), ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας, ο Ρουμάνος Άντριαν Κριζάν, ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Δανός Μίκαελ Μέιζ (που έχει επανέλθει από το πρόβλημα τραυματισμού), ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα, ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, ο Ρώσος Αλεξάντερ Σιμπάεφ, ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος και ο Γάλλος Άντριεν Ματενέ, ο οποίος έλαβε wild card.  

Πρώτοι αναπληρωματικοί είναι ο Ρώσος Αλεξέι Σμιρνόφ και ο Κροάτης Ταν Ρούι Βου, ενώ παρά την υψηλή θέση τους στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης, μένουν εκτός οι Γερμανοί Πάτριμ Μπάουμ και Μπάστιαν Στέγκερ (που ισοβαθμούν στο Νο 5) διότι στο συγκεκριμένο eventπροβλέπεται να μετέχουν μέχρι δύο αθλητές από κάθε χώρα. Το EuropeCupαφορά φυσικά και τις γυναίκες και αυτή τη σεζόν θα λειτουργήσει και σαν τουρνουά πρόκρισης για το World Cup των δύο κατηγοριών. Περισσότερα στοιχεία για τη διοργάνωση θα δώσουμε εν καιρώ, πάντως η κλήρωση της πρώτης φάσης (γκρουπ των 3ων) θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης. Πρέπει να θυμίσουμε ότι στο ΤΟΠ 12 έχει γράψει τη δική του ιστορία ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με χρυσό, με ασημένιο και με χάλκινα μετάλλια! Κορυφαία στιγμή του ήταν η πρωτιά το 2011, ενώ στον τελικό έφτασε το 2007 (και τις δύο φορές είχε αντίπαλο τον Σαμσόνοφ).   

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΧΤΕΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Στη Γαλλία στο μεταξύ, καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα στα δύο σημαντικότερα εθνικά πρωταθλήματα. Στην Pro A η Ενεμπόν του Κρεάνγκα έχασε εκτός έδρας από την πανίσχυρη Ποντουάζ με 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε ένα ματς κι έχασε από τον Κινέζο Βανγκ Τζιαν Τζουν με 3-2 σετ. Το γαλλικό κλαμπ στρέφει τώρα όλη την προσοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και αύριο μεταβαίνει στη Βρέμη όπου την Παρασκευή θα δώσει πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την τοπική Βέρντερ για την 5η αγωνιστική του γκρουπ C. Στο συγκεκριμένο ματς και στο εντός έδρας με την αυστριακή Βάλτερ Βελς την άλλη Παρασκευή παίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Επίσης, η Ανζέ του Γκιώνη έφερε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με την πρώτη νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ (σεζόν 1998-1999), Καέν. Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα νίκησε αρχικά τον Τσέχο Γιάκαμπ Κλέπλρικ με 3-1 σετ και στο φινάλε έχασε 3-0 από τον Γερμανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών Ζόλταν-Φέγερ Κόνερτ. Ύστερα από επτά αγωνιστικές η Ενεμπόν είναι στην 4η θέση με 14 βαθμούς και η Ανζέ στην 5η με 13 μαζί με την Καέν.

Στην Pro B η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Παπαγεωργίου και Λαγογιάννη κατέβαλλε μακριά από την έδρα της την ουραγό Ποντό με 4-1. Οι Έλληνες διεθνείς πρωταγωνίστησαν στο θετικό αποτέλεσμα, καθώς σημείωσαν δύο και μία νίκη αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών επιβλήθηκε κατά σειρά του Ματιού ντε Σαντιλάν με 3-0 και του Κέβιν Σορμπιέ με 3-1 σετ. Ενδιάμεσα ο Λαγογιάννης έκαμψε κι αυτός τον Σορμπιέ με 3-1 σετ.

Η Μετς του Ρηνιώτη αγωνίστηκε επίσης εκτός έδρας και γνώρισε την ήττα από τη Ρουέν με 4-2. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού κάμφθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Ισπανό διεθνή Χέσους Καντέρο με 3-0 σετ, αλλά στη συνέχεια πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη με 3-0 σετ εναντίον του Σέρβου διεθνούς Μάρκο Γέφτοβιτς. Στη βαθμολογία σε επτά αγωνιστικές η Αμικάλ βρίσκεται στην 4η θέση με 14 βαθμούς (ισοβαθμεί με τη Ροάν) και η Μετς στην 8η με 10 βαθμούς. Τα δύο πρωταθλήματα συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη, στις 17 του μήνα.

                                               

* Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης χαμογελαστός με τα δύο ευρωπαϊκά μετάλλια στο στήθος κατά τη θερμή υποδοχή και τη βράβευση, που του έγινε από την Ανζέ στις αρχές Νοεμβρίου, στην πρώτη του παρουσία στη Γαλλία μετά το Σβέσατ. Στη Λωζάννη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία ακόμα διάκριση σε μεγάλο ευρωπαϊκό τουρνουά (φωτό από την ιστοσελίδα του γαλλικού κλαμπ). 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ