Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποχώρησε από την εθνική ομάδα της Κίνας ο σπουδαίος Μα Λιν!

Ma Lin

Ma LinΤην αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Κίνας ανακοίνωσε ο Μα Λιν! Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tabletennista.com, που δημοσίευσε την είδηση, «καθώς ετοιμαζόταν ν’ ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή του έκλεισε ένα άλλο». Ο τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης νυμφεύτηκε προχτές την εκλεκτή της καρδιάς του και μία ημέρα πριν έκανε επίσημα γνωστό ότι σταματά τη διεθνή καριέρα! Το «παρήγορο» για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανά τον κόσμο είναι ότι στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής πρόσθεσε ότι η στιγμή ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση δεν έχει έρθει ακόμα.     

Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1980 στο Shenyang ο Μα Λιν άρχισε να παίζει πινγκ πονγκ σε ηλικία 5 ετών και ανέπτυξε γρήγορα το πλούσιο ταλέντο του ως ένας penholder grip παίκτης. Το 1994 ήταν στις μικρές εθνικές ομάδες της Κίνας, δύο χρόνια αργότερα προήχθη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών και το υπηρέτησε ανελλιπώς από το 1996 μέχρι και σήμερα. Πανηγύρισε σπουδαίες διακρίσεις σε όλα τα κορυφαία eventsτου αθλήματος και είναι ο μοναδικός πινγκπονίστας στον πλανήτη, που έχει κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό ανδρών (Πεκίνο 2008), το διπλό ανδρών (Αθήνα 2004) και το ομαδικό (2008)!

Ma Lin_02Έχει πάρει συνολικά 113 τίτλους από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις σε απλό, διπλό και ομαδικό. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 18 πρωτιές από παγκόσμιας εμβέλειας αγώνες, όπως τα Παγκόσμια πρωταθλήματα, τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα ατομικά Παγκόσμια Κύπελλα είναι ρέκορντμαν με συνολικά 4! Επιπλέον, έχει στην ήπειρό του εννέα τίτλους από το Κύπελλο Ασίας, το Ασιατικό Πρωτάθλημα και τους Ασιατικούς Αγώνες. Στη σειρά των τουρνουά World Tour (πρώην Pro Tour) έχει να επιδείξει 22 χρυσά μετάλλια στο απλό ανδρών και 43 στο διπλό ανδρών. Στο εσωτερικό της χώρας κατέκτησε 11 εθνικά πρωταθλήματα, τρεις εθνικούς αγώνες της Κίνας και επτά διασυλλογικά πρωταθλήματα Super League.

Ο Μα Λιν δημιούργησε εντυπωσιακό βιογραφικό, αλλά του έλειψε η πρωτιά στο απλό ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος για να κάνει το γκραν σλαμ. Δεδομένα όμως, έγινε θρύλος στο πινγκ-πονγκ και το όνομά του θα μείνει λατρεμένο και ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες όλων. Εδώ και πολύ καιρό άλλωστε, είχε τα χαρακτηριστικά προσωνύμια «Maestro Ma Lin» και «Defense Killer».Και μέσα σε αυτούς που τον θαύμασαν για τις υπέροχες ενέργειές του και τον ευχαριστούν θερμά για τις συγκινήσεις που χάρισε στον κόσμο, είναι ασφαλώς και οι Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι τον απόλαυσαν δύο φορές στην Αθήνα το 2004.

 

* Τα στιγμιότυπα με τον Μα Λιν είναι από το Photo Gallery της I.T.T.F.. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ