Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά για την Ελλάδα στο ομαδικό του κυπριακού τουρνουά

111 national_team

111 national_teamΙδανικά άρχισε η Ελλάδα την προσπάθειά της στο καθιερωμένο τετραεθνές πρωτάθλημα της Κύπρου. Στους αγώνες που γίνονται στη ZavitsanouΛευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ομαδικό ανδρών όσο και στο ομαδικό γυναικών και προσέθεσε μία ακόμα καλή στιγμή στη φετινή πολύ αποδοτική χρονιά. Διότι μπορεί το τουρνουά να είναι μικρής εμβέλειας, όμως και οι εθνικές μας ομάδες τέσταραν τις δυνάμεις τους με νεαρούς αθλητές και αθλήτριες. Ο Λευτέρης Μάκρας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου απέδωσαν γενικά καλό πινγκ πονγκ και στα καθοριστικά ματς για την 1η θέση έκαμψαν τις πρώτες ομάδες της Κύπρου.

Στο αγώνισμα μετείχαν από πέντε ομάδες και στις δύο κατηγορίες. Έπαιξαν μεταξύ τους σε «πουλ», ενώ η κάθε συνάντηση γινόταν με το σύστημα «κορμπιγιόν». Οι άνδρες κατέβαλλαν το πρωί 3-0 την Ιορδανία (όχι τόσο εύκολα πάντως, αφού η νίκη του Κωνσταντινόπουλου στο απλό και των Μάκρα/Κωνσταντινόπουλου στο διπλό ήρθαν με 3-2 σετ) ακολούθως την Κύπρο 2 με το ίδιο σκορ, αλλά και το Λίβανο επίσης με 3-0. Ισάριθμες νίκες επί των ίδιων αντιπάλων είχε και η 1η ομάδα της Κύπρου κι έτσι το βράδυ ο αγώνας με την Ελλάδα είχε χαρακτήρα τελικού. Έγινε αμφίρροπη αναμέτρηση ώσπου επικράτησε το ελληνικό δίδυμο με 3-2! Ο Μάκρας και ο Κωνσταντινόπουλος πέτυχαν από μία νίκη στο απλό κόντρα στον Γιάνγκο Γιάνγκου με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ έκαμψαν πολύ δύσκολα στα πέντε σετ τους Μάριο Γιάνγκου και Όγκι Σεραφίμοφ (11-9 το τελευταίο)! Ο Γιάνγκου είναι πρώην παίκτης του Α.Ο. Ταταύλα, ενώ ο αριστερόχειρας Σεραφίμοφ προέρχεται από τη Βουλγαρία κι έχει αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα. Ο Μάριος παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και στο περσινό αντίστοιχο τουρνουά και κατάφερε να νικήσει και τον Μάκρα (3-1) και τον Κωνσταντινόπουλος (3-2 σετ).    

Το δίδυμο των γυναικών ακολούθησε ανάλογη πορεία. Στο εναρκτήριο ματς ξεπέρασε τον Λίβανο με 3-0 (δύσκολη νίκη 3-2 για τη Ζαβιτσάνου), στη συνέχεια την Κύπρο 2 και την Ιορδανία, επίσης με 3-0 για να δώσει κι αυτή τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Κύπρο 1. Ενδιαφέρουσα και αυτή η αναμέτρηση, αλλά η εθνική μας ήταν καλύτερη κι επιβλήθηκε με 3-1. Δύο νίκες σημείωσε η Τόλιου στο απλό και άλλη μία είχαν μαζί με τη Ζαβιτσάνου στο διπλό. Εκεί συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τις Λουίζα Κουρέα/Ελευθερία Παναγιώτου και πήραν τη νίκη με 3-2. Η Κουρέα, που παλιότερα είχε αγωνιστεί για λίγο καιρό στον Α.Ο. Ταταύλα, πέτυχε τη μοναδική νίκη για την Κύπρο κάμπτοντας τη Ζαβιτσάνου με 3-2 σετ.

* Στους άνδρες πήρε την 3η θέση η Ιορδανία και στα κορίτσια ο Λίβανος. Οι αγώνες συνεχίζονται από αύριο το πρωί με τα ατομικά (απλό και διπλό) και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής.

* Η βράβευση της εθνικής μας ομάδας ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας θα γίνει αύριο το βράδυ σε εκδήλωση της Π.Ο.ΕΠ.Α. μετά το τέλος του τουρνουά. Ήδη πάντως τα μέλη της ελληνικής αποστολής δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο από τους Κύπριους, αλλά και από τις ομάδες της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

* Από το ομοσπονδιακό προπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» πέρασαν αρκετοί φίλαθλοι και όπως έλεγαν οι διοργανωτές θα περνούσαν σίγουρα περισσότεροι αν δεν ήταν πολύ κρύος ο καιρός αυτές τις ημέρες στη μεγαλόνησο. Ο κόσμος αντιμετώπισε προβλήματα, αφού πέρα από το δριμύ ψύχος χτες και προχτές χιόνισε και από την κακοκαιρία αποκλείστηκαν χωριά.  

 

* Φωτό: Οι δύο αθλητές, που ακόμα συγκεντρώνουν τις πρώτες διεθνείς εμπειρίες σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Γεωργία Ζαβιτσάνου.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ