Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πιο κοντά στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ με σπουδαία νίκη μέσα στη Βρέμη η Ενεμπόν

Werder-Hennebont

Werder-HennebontΗ ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά δεν έχει κλείσει ακόμα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι καλές στιγμές συνεχίζονται σε διάφορα αγωνιστικά «μέτωπα». Στον χτεσινό αγώνα για το γκρουπ C του Τσάμπιονς Λιγκ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα συνέβαλε καθοριστικά στην πολύ σημαντική από κάθε άποψη νίκη της Ενεμπόν μέσα στη Βρέμη με 3-0 και η εξαιρετική του εμφάνιση προστέθηκε στις εντυπωσιακές νίκες του Παναγιώτη Γκιώνη με τη φανέλα της Ανζέ για την ίδια διοργάνωση πριν από μία εβδομάδα! Ο Κρεάνγκα κατέβαλλε τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού ανδρών Τσουάν Τσι Γιουάν, η ομάδα του έφτασε στην επικράτηση επί της Βέρντερ με δύο ακόμα νικηφόρα αποτελέσματα και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε κρατάει στα χέρια της πια την πρόκριση στα προημιτελικά. Την πρόκριση έχει ήδη αγγίξει η Ανζέ και όλα θα κριθούν οριστικά στις 20 του μήνα. Το βράδυ της Παρασκευής αγωνίστηκε και η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και αποκλείστηκε …στα σημεία 3-2 από την κροατική Κασλ.

Η Ενεμπόν, που είχε αρχίσει με εντός έδρας ήττα από τη Βέρντερ τις υποχρεώσεις της στην κορυφαία διοργάνωση, χρειαζόταν απαραιτήτως τη νίκη χτες για ν’ αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για πρόκριση από το γκρουπ C. Παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη, της «βγήκε» το παιχνίδι και όχι μόνο πήρε ρεβάνς από τη σημερινή πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά έγινε και φαβορί για την πρωτιά! Ύστερα από πέντε αγωνιστικές η Βέρντερ προηγείται με 6 βαθμούς, αλλά έχει τελειώσει τα παιχνίδια της (2 νίκες-2 ήττες). Η Ενεμπόν ακολουθεί με 5 βαθμούς κι αν την ερχόμενη Παρασκευή, στην τελευταία αγωνιστική, επιβληθεί και στη Γαλλία της Βάλτερ Βελς (3-2 στον 1ο γύρο) θ’ αναδειχτεί νικήτρια του γκρουπ. Ωστόσο, αν επικρατήσουν οι Αυστριακοί (που είναι 3οι με 4 βαθμούς), τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν όλα τα σκορ των μεταξύ τους αγώνων. Η Ενεμπόν πάντως, είναι ήδη καλύτερη από τη Βέρντερ (νίκη 3-0-ήττα 3-1) σημάδι κι αυτό ότι έκανε βήμα πρόκρισης.

Στον αγώνα της Βρέμης ο Κρεάνγκα (νούμερο 72 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήταν αυτός που …έδειξε τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη. Στο εναρκτήριο ματς αντιμετώπισε τον σπουδαίο Τσουάν Τσι Γιουάν (Νο 9) με τον οποίο συνηθίζει τις δυνατές και θεαματικές αναμετρήσεις. Τέτοια ήταν και η χτεσινοβραδινή με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί 3-1 «και να σημειώνει μεγάλη νίκη, καθώς έπαιξε καλύτερα και στις κρίσιμες στιγμές, όπως στο 2ο σετ όπου γύρισε σε βάρος του σκορ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.ettu.org). Είχε σταθερά καλή απόδοση απέναντι στον διαχρονικά κορυφαίο αθλητή της Ταϊπέι και πήρε με οριακή διαφορά το 2ο και το 4ο σετ.

Στη συνέχεια ο Τσέχος Προκόπκοφ κατέβαλλε τον Ρουμάνο Κριζάν με 3-1 και όλα τα σετ να λήγουν με δύο πόντους διαφορά και ο Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι τον επίσης Ρουμάνο Τσιότι με 3-2 σετ! Σημειωτέον ότι οι προχτεσινοί αντίπαλοι Τσουάν και Τσεν είναι οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές του διπλού ανδρών, τίτλος που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο στο Παρίσι.

Το συναρπαστικό ματς παρακολούθησαν περίπου 500 θεατές και ανάμεσά τους ήταν κι ένας Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής του πινγκ πονγκ, ο Βαγγέλης Χατζόγλου! Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2004 είναι απόφοιτος της ιατρικής και τον τελευταίο καιρό ζει στη Βρέμη για να κάνει μαθήματα γερμανικών και κάποιες ημέρες πρακτική στην ορθοπαιδική σε νοσοκομείο. Παράλληλα αναζητεί θέση εργασίας σαν ειδικευόμενος ορθοπαιδικής! Ο Χατζόγλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κρεάνγκα, τον οποίο είδε να είναι πολύ χαρούμενος για την αξιοσημείωτη προσωπική νίκη, να πανηγυρίζει έντονα την επικράτηση της ομάδας με τους συμπαίκτες του και να του εκφράζει τη βεβαιότητα σχεδόν ότι η Ενεμπόν θα προκριθεί στα προημιτελικά!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βέρντερ Βρέμης-Ενεμπόν 0-3:

Τσουάν Τσι Γιουάν-Καλλίνικος Κρεάνγκα 1-3 (7-11, 10-12, 11-8, 9-11)

Άντριαν Κριζάν-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 1-3 (9-11, 11-9, 10-12, 13-15)

Κοσταντίν Τσιότι-Τσεν Τσίεν Αν 2-3 (11-8, 5-11, 11-8, 10-12, 9-11)

Στο γκρουπ Α η γαλλική Ανζέ του Γκιώνη είχε ρεπό στην 5η αγωνιστική. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τον εντός έδρας αγώνα της ρωσικής Όρενμπουργκ με τη γερμανική Οχσενχάουζεν, η κάτοχος του τίτλου επιβλήθηκε 3-0 χωρίς να χάσει ούτε σετ και τερμάτισε 1η και αήττητη (8 βαθμοί). Την άλλη Παρασκευή η Ανζέ θα παίξει στο Μπίμπεραχ με την Οχσενχάουζεν κι έχοντας σαν …μαξιλάρι το 3-0 του 1ου γύρου βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση ως 2η του γκρουπ. Στη βαθμολογία είναι στη 2η θέση με 4 βαθμούς και η Οχσενχάουζεν στην 3η με 3.

Γενικά οι Γάλλοι τα πήγαν πολύ καλά και σε αυτή την αγωνιστική μάλιστα το σάιτ της E.T.T.U. έγραψε χαρακτηριστικά στον τίτλο «μεγάλη βραδιά για τα γαλλικά κλαμπ, λύπη για τα γερμανικά». Η πανίσχυρη Σαρτρ κατέβαλλε και στο Ντίσελντορφ την Μπορούσια με το εμφατικό 3-0 (ο Τίμο Μπολ δεν αγωνίστηκε με τους Γερμανούς) κι έχει εξασφαλισμένη πρόκριση από το γκρουπ Dμαζί με την αυστριακή Νιντεροστεράιχ.

Στο γκρουπ Β η ρωσική UMMCΕκατερίνμπουργκ νίκησε εύκολα 3-0 τη Σααρμπρίκεν και με 9 βαθμούς έχει σιγουρέψει την πρόκριση. Λογικά θα την ακολουθήσει η γαλλική Ποντουάζ, η οποία το βράδυ υποδέχεται τη σουηδική Έσλοβ.

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΟΒΑΤΣ…

Στο E.T.T.U. Cupγυναικών η ιταλική Νορμπέλο έδωσε στο Ζάγκρεμπ το νοκ άουτ ματς για τον 3ο γύρο. Η αναμέτρηση απέναντι στην Κασλ ήταν αμφίρροπη, η Ιταλίδα Νικολέτα Στεφάνοβα κράτησε δύο φορές μέσα στο ματς τη Νορμπέλο, όμως η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε 3-2 και προχώρησε στα προημιτελικά του θεσμού. Η Αγγελίνα Παπαδάκη έπαιξε στο πρώτο και στο τελευταίο επί μέρους ματς. Πάλεψε και τα δύο, όμως είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο. Αρχικά κάμφθηκε από την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Ζενκί Μπαρτέλ (διεθνής, που προέρχεται από την Κίνα) με 3-0 σετ και μετά έδωσε
«μάχη» με τη Λία Ράκοβατς, πήρε το 1ο σετ, αλλά λύγισε με 3-1. Αυτή ήταν η δεύτερη «ζημιά» μέσα σε μία εβδομάδα, που προκάλεσε στα ελληνικά χρώματα η Κροάτισσα, καθώς στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων και στην πορεία της έως τα προημιτελικά απέκλεισε στις λεπτομέρειες με 4-3 σετ την Κατερίνα Τόλιου…  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κασλ-Νορμπέλο 3-2:

Ζενκί Μπαρτέλ-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-0 (11-4, 11-5, 11-7)

Λία Ράκοβατς-Νικολέτα Στεφάνοβα 1-3 (11-3, 7-11, 9-11, 5-11)

Σάνσικα Βούγκρινετς-Μαρίνα Κονκιαούρο 3-0 (12-10, 11-9, 11-9)

Μπαρτέλ-Στεφάνοβα 2-3 (11-7, 11-4, 5-11, 8-11, 2-11)

Ράκοβατς-Παπαδάκη 3-1 (9-11, 11-7, 11-7, 11-7)

 

* Φωτό που τράβηξε ο Βαγγέλης Χατζόγλου από την κερκίδα του γυμναστηρίου της Βέρντερ και είχε την καλοσύνη να στείλει στο γραφείο Τύπου. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (αριστερά) και ο Τσουάν Τσι Γιουάν διακρίνονται στο στάδιο της προθέρμανσης. 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ