Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιβράβευση για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και στην εορταστική εκδήλωση της Π.Ο.Επ.Α.

Cyprus vravefsi_Hellas_2013

Cyprus vravefsi_Hellas_2013Με λαμπρή εκδήλωση, που έγινε το βράδυ της Κυριακής σε κοσμικό κέντρο της Λευκωσίας για τον εορτασμό των 50 χρόνων ζωής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ολοκληρώθηκε το όμορφο τριήμερο στο πλαίσιο του τετραεθνούς πρωταθλήματος της Κύπρου. Στη γιορτή παρέστησαν μεταξύ άλλων όλοι οι συμμετέχοντες στο τουρνουά, σύσσωμη η διοίκηση της Π.Ο.Επ.Α. και όλες οι αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, το Λίβανο και την Ιορδανία. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική μας ομάδα των ανδρών ήταν στις τιμητικές βραβεύσεις, εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα και δέχτηκαν γι’ άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών για τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες. Άλλωστε, δέχτηκαν τιμές, χωρίς να το περιμένουν, και από το Λίβανο! Από τη μεριά της βράβευσε και η ελληνική ομοσπονδία αυτή της μαρτυρικής μεγαλονήσου τόσο για το έργο της όσο και για τη μεγάλη συμπαράσταση στις προσπάθειες των αθλητών του Κώστα Βατσακλή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ.

Στον πολυτελή χώρο, που είχε κλειστεί αποκλειστικά για την εκδήλωση του πινγκ πονγκ, προλόγισε ο πρόεδρος της Π.Ο.Επ.Α. Ανδρέας Γεωργίου. Ευχαρίστησε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή στο διεθνές πρωτάθλημα, τόνισε ότι τέτοιες διοργανώσεις προάγουν όχι μόνο το άθλημα, αλλά και τη φιλία μεταξύ των αθλητών και των παραγόντων από τις χώρες που προσκαλούνται και συμπλήρωσε ότι την επόμενη χρονιά το τουρνουά θα είναι καλύτερο και με περισσότερες ομάδες. Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην καλή φιλία των 40 και πλέον χρόνων (από τότε που ήταν συναθλητές), που τον συνδέει με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά για τη στήριξη προς την Π.Ο.Επ.Α. εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η ομοσπονδία της Κύπρου βράβευσε την ελληνική εθνική ομάδα για την πρωτοφανή επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα και στον Μανώλη Κολυμπάδη «για τη διαχρονική συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής επιτραπέζιας αντισφαίρισης», όπως έγραφε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέδωσε βαρύτιμη τιμητική πλακέτα στην Π.Ο.Επ.Α. με αφορμή τον μισό αιώνα της λειτουργίας της, αλλά και την πολύτιμη ψυχολογική βοήθεια στους διεθνείς μας σε όλη τη διάρκεια της σπουδαίας πορείας τους στην Αυστρία.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γνώρισε πολύ ευχάριστη έκπληξη με μία ακόμα βράβευση. Προήλθε από την ομοσπονδία του Λιβάνου, στην οποία είναι πρόεδρος εδώ και πολλά χρόνια ο Έλληνας Σελίμ Χατζηκώστας! Η ομοσπονδία βράβευσε και την εθνική μας ομάδα και τον Μανώλη Κολυμπάδη ξεχωριστά και αυτή η πρωτοβουλία έκανε εξαιρετική εντύπωση στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

«ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ, ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»                                    

Cyprus vravefsi_KolimpadiΟ πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε αργότερα τον λόγο και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των διεθνών μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στη θερμή συμπαράσταση των Κυπρίων στη διάρκεια των αγώνων και στις περήφανες και συγκινητικές στιγμές, που έζησαν μαζί οι δύο αποστολές στο Σβέσατ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελικά καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ στη Κύπρο για να γιορτάσουμε μαζί σας τα 50χρονα της Π.Ο.Επ.Α., παραμονές Χριστουγέννων, στο κατώφλι του νέου χρόνου που έρχεται και που ολόψυχα ευχόμαστε να είναι μια καλή χρονιά για όλους μας, Ελλαδίτες και Κυπρίους. Γιατί να, κοιτάξτε, με πείσμα δικό μας και σκληρή πολύχρονη δουλειά και κόπο η Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση πέτυχε στην Αυστρία κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Και δεν ήταν μόνο αυτές, ακολούθησαν κι άλλες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που μας κάνουν να αισθανόμαστε δικαιωμένοι και υπερήφανοι.

Θέλω με όλη μου την καρδιά να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τον φίλο, αδελφό και πρόεδρο της Π.Ο.Επ.Α Ανδρέα Γεωργίου και όλα τα παιδιά της κυπριακής αποστολής στην Αυστρία για τη συμπαράσταση και το κουράγιο που μας έδωσαν. Σταθήκαμε δίπλα – δίπλα στις δύσκολες μάχες που έδωσε η εθνική μας και η στήριξη της κυπριακής αποστολής ήταν και συγκινητική αλλά και πολύτιμη. Αισθανθήκαμε την αδελφική συμπαράσταση, μοιραστήκαμε την αγωνία, το πάθος, την χαρά και την περηφάνια της νίκης. Δύο μικρά κράτη από την εσχατιά της Ευρώπης.

Ενωμένοι ζητωκραυγάζαμε, γεμάτοι αγωνία, όχι μόνο για τα κρίσιμα σημεία του κάθε αγώνα που δίναμε, αλλά με τη λαχτάρα των ανθρώπων που περνάνε στιγμές δύσκολες, στιγμές πρωτόγνωρες και ζητούν τηνελπίδα, την υπέρβαση, τον άθλο.

Η ελληνική εθνική ομάδα των ανδρών απέδειξε την αξία και την ανωτερότητά της. Κοντραρίστηκε στα ίσια με τα θηρία και τα κατάφερε. Χωρίς μέσα, χωρίς τεχνικές ανέσεις, με μισό παπούτσι που λένε στο χωριό μου, πάλεψε και έβγαλε τον καλύτερο της εαυτό. Στάθηκε για όλους μας το ύψιστο παράδειγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μανώλης Κολυμπάδης και στον επίλογο στάθηκε στην κρίση, που βιώνουν και τα δύο κράτη κι έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας:  

«Έχουμε περάσει πολλά βάσανα στα τόσα πολλά χρόνια της ιστορίας μας. Υποφέρουμε και υποφέρετε χωρίς ατομικές ευθύνες για την πρωτόγνωρη αυτή κρίση που βιώνουμε. Λίγο καιρό πριν σας καμαρώναμε για το υψηλό σας βιοτικό επίπεδο, ας μην το βάλουμε κάτω, πάντα υπάρχει ελπίδα κι όπως λέει ο Καζαντζάκης «ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος». Οι νίκες των αθλητών μας δεν ήρθαν τυχαία, ούτε κατά λάθος. Περισσότερο όμως απ’ όλα η  αγάπη για το άθλημά μας γίνεται πεδίο ανάδειξης της δύναμης μας. Μας αρμόζει ο στίχος του Ελύτη από τον Ήλιο τον Πρώτο, «Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα. Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα». Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Σκληρή και συστηματική δουλειά, όραμα, ενότητα, αγάπη και πίστη σ’ αυτό που κάνουμε, σ’ αυτό που επιδιώκουμε, σ’ αυτό που τόσο πολύ θέλουμε και όλα γίνονται.

Σας ευχαριστούμε αδέρφια και ευχόμαστε σύντομα να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας και στην Π.Ο.Επ.Α. να τα χιλιάσει».

Όταν ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις και οι ομιλίες ήρθε η ώρα για χορούς και τραγούδια κι εκεί οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των χωρών βρήκαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν ύστερα από ένα κουραστικό τριήμερο.

 

* Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα, που έστειλε η ελληνική αποστολή, από την όμορφη εκδήλωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Μανώλης Κολυμπάδης (δεξιά) και ο Ανδρέας Γεωργίου κατά τις δύο βραβεύσεις της Π.Ο.Επ.Α. προς την εθνική μας ομάδα ανδρών (φωτό 1) και προσωπικά προς τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (φωτό 2).  

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ