Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα φώτα και στην επιτραπέζια αντισφαίριση στη γιορτή του Π.Σ.Α.Τ.

Vravefsi Hellas_apo_P.S.A.T._3

Vravefsi Hellas_apo_P.S.A.T._3Η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν απολύτως δικαιολογημένα ανάμεσα στα αθλήματα, που το βράδυ της Δευτέρας τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της αναγνώρισης και της δημοσιότητας στην καθιερωμένη γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς! Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τα συνολικά τρία μετάλλια σε μεγάλα τουρνουά πήρε με 566 ψήφους την 3η θέση στην ψηφοφορία για την κατηγορία του καλύτερου αθλητή και η εθνική ομάδα των ανδρών έλαβε ειδική βράβευση για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Η λαμπρή τελετή για τα «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2013» έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, συγκέντρωσε, όπως κάθε χρόνο, προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, εκπροσώπους της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου και καλύφθηκε ζωντανά από τα κανάλια NOVAsports. Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση πρόσφερε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο φωτορεπόρτερ Βασίλειος Κουτρουμάνος από το πρακτορείο eurokinissi (www.eurokinissi.gr και www.cpnpress.gr).

Vravefsi Hellas_apo_PSAT_2Η τιμητική διάκριση προς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έγινε προς το τέλος των ειδικών βραβεύσεων. Οι παρουσιαστές της γιορτής Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Ζωή Δημοσχάκη έκαναν λόγο για «ένα από τα πιο γρήγορα και θεαματικά σπορ παγκοσμίως» και πρόσθεσαν ότι οι διεθνείς με την πρωτοφανή επιτυχία στην Αυστρία «έκαναν το συναρπαστικό άθλημα ακόμα πιο θελκτικό προς όλο τον κόσμο». Στην εξέδρα ανέβηκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Από τη βραδιά απουσίαζαν, όπως ήταν γνωστό εδώ και μέρες, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου και ο αναπληρωματικός στην Αυστρία Τάσος Ρηνιώτης, επειδή το πρωί της Δευτέρας αναχώρησαν για τη Γαλλία και τους αγώνες πρωταθλήματος, που έχουν σήμερα με τις ομάδες τους. Την απονομή έκανε ο επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε από παλιά επαφή με το άθλημα ως αθλητικός συντάκτης, ενώ στο κοντινό παρελθόν στήριξε το άθλημα στην περιοχή της Πεύκης ως δήμαρχος της πόλης.

Vravefsi Hellas_apo_PSAT_5Στη διάρκεια της βράβευσης προβάλλονταν πλάνα από τη θριαμβευτική πορεία στο Σβέσατ, ενώ εκ μέρους όλης της ομάδας είπε λίγα λόγια στο μικρόφωνο ο Παναγιώτης Γκιώνης. «Δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από την αναγνώριση του κόσμου και αυτή απολαμβάνουμε κι εμείς από τον Οκτώβριο. Αποτελεί λοιπόν, μεγάλη τιμή αυτή η βράβευση από τον Π.Σ.Α.Τ. και τον ευχαριστούμε πολύ. Θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου, στον προπονητή και τους συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα, όπως επίσης στην ομοσπονδία και τον πρόεδρό της που κρατάνε γερό το άθλημα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ο κορυφαίος «αμυντικός», που εκτός από το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είχε και τα δύο χάλκινα στο απλό, στο Σβέσατ και στο World Tour της Σουηδίας, κέρδισε και τις ψήφους μεγάλου αριθμού των αθλητικών συντακτών (σ.σ. στη διαδικασία πήραν μέρος 476) στην κατηγορία του καλύτερου αθλητή. Ήρθε 3ος εν τέλει πίσω από τον κολυμβητή (και κορυφαίο αθλητή για τρίτη χρονιά στη σειρά) Σπύρο Γιαννιώτη (1.951 ψήφοι) και τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη (701), όμως η θέση του ήταν απόλυτα τιμητική και πρωτοφανής για την επιτραπέζια αντισφαίριση στα 60 χρόνια του θεσμού! Στην ειδική παρουσίαση των τριών υποψηφίων για τον τίτλο μεταδόθηκαν πλάνα του Γκιώνη από τον τελικό του ομαδικού με τη Γερμανία και από την επιστροφή του στην Ελλάδα με τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πάντα στην ψηφοφορία του Π.Σ.Α.Τ. θυμίζουμε ότι στην κατηγορία της καλύτερης ομάδας η εθνική ανδρών βρέθηκε στην 5η θέση με 174 ψήφους, ενώ στους προπονητές ο Κώστας Βατσακλής ήταν 8ος με 78 ψήφους.

Πλην του επικεφαλής Μανώλη Κολυμπάδη από τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν επίσης παρόντες στο Σ.Ε.Φ. η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Τσόπελας και το μέλος Γιώργος Παπαγεωργίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ