Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απρόσμενη αναμέτρηση Γκιώνη-Φραγκούλη στη Γαλλία!

P8190297

P8190297Μία νέα ελληνική «κόντρα» καταγράφηκε χτες βράδυ στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας και κάπως απρόσμενα μάλιστα! Ο Παναγιώτης Γκιώνης, πουgio105 την επομένη της εκδήλωσης για τα αθλητικά βραβεία Π.Σ.Α.Τ. πήγε ν’ αγωνιστεί αυθημερόν με την Ανζέ, αντιμετώπισε τον Γιώργο Φραγκούλη στο πλαίσιο της συνάντησης με την Μπαγιάρ Αρζεντάν! Το απρόβλεπτο στο διαφορετικό αυτό σκηνικό έγκειται στη συμμετοχή του πρώην δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε μόλις για δεύτερη φορά σε αγώνα της PROA! Ο Γκιώνης ήταν φυσικά το φαβορί κι επικράτησε με 3-1 σετ, όμως το πιο ουσιαστικό είναι ότι ο 21χρονος Φραγκούλης άφησε ξανά καλά σημάδια γραφής. Αγωνιστική δραστηριότητα στην ίδια χώρα είχαν φυσικά την Τρίτη και οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης και Τάσος Ρηνιώτης, ενώ στη Σουηδία τελείωσε το Σαββατοκύριακο η πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Σούπερ κατηγορίας γυναικών και από τον όμιλο του βορρά η Στόρφορς της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Φιλαρέτης Εξάρχου υλοποίησε τον αρχικό της στόχο με την πρόκριση στην 8άδα. Επίσης, στη 2η κατηγορία της Γερμανίας τελείωσε τα ματς του 1ου γύρου η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου και συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας διεξήχθη η 8η, και προτελευταία για τον 1ο γύρο, αγωνιστική. Η Ανζέ υποδέχτηκε τη Μπαγιάρ Αρζεντάν, συνάντησε σθεναρή αντίσταση και παρά τις δύο νίκες του Γκιώνη παραχώρησε ισοπαλία 3-3. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών και ο Φραγκούλης αναμετρήθηκαν στο εναρκτήριο επί μέρους ματς! Έγινε συναρπαστικό και ποιοτικό παιχνίδι με τον Γκιώνη να επικρατεί 3-1 (11-9, 11-5, 8-11, 11-9) και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις του από τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού σε όλες τις νεαρές ηλικίες; Εξαιρετικές, καθώς σχολίαζε ότι «ο Γιώργος έπαιξε πολύ καλά και με δυσκόλεψε ανεξάρτητα από την κούραση που είχα λόγω του ταξιδιού». Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο διαφορετικό ζευγάρι σε ελληνικούς «εμφύλιους» στη γαλλική λίγκα, καθώς ο Γκιώνης εκτός από τις πολλές αναμετρήσεις με τον Κρεάνγκα της Ενεμπόν έχει αντιμετωπίσει μία φορά και τον Γιάννη Βλοτινό, όταν ο πρώην διεθνής αγωνιζόταν στη Σαρτρ.

Ο Φραγκούλης έζησε πολύτιμη εμπειρία και με τον αγώνα απέναντι στον Σουηδό πρωταθλητή Γενς Λούντκβιστ, από τον οποίο έχασε εύκολα με 3-0 σετ. Θυμίζουμε ότι στη μεγάλη κατηγορία (καθώς αγωνίζεται κυρίως στην 3η με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 2) έκανε πρεμιέρα με δύο ατομικά ματς τον Οκτώβριο κόντρα στην Ποντουάζ και μάλιστα είχε πετύχει σπουδαία νίκη εναντίον του Γάλλου διεθνούς Τριστάν Φλορέ. Ο Γκιώνης αντιμετώπισε χτες και τον Νιγηριανό Μάντει Μεροτόχουν και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ.

Την ίδια ώρα η Ενεμπόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει εντός έδρας το εμπόδιο της Καέν με 4-0. Ο Κρεάνγκα συνέχισε με την…ώθηση, που του έδωσε η νίκη εναντίον του Τσουάν Τσι Γιουάν στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη Παρασκευή και σημείωσε δύο νίκες. Επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Βόσνιου Ανμίρ Ντουράνσπαχιτς και με το ίδιο σκορ του Γάλλου Ρομέν Λορέντζ.

Στη βαθμολογία η Ενεμπόν ανέβηκε στην 3η θέση με 17 βαθμούς και έχει μαζί της τη Λα Ρομάν κι ακριβώς μετά είναι η Ανζέ με 15. Ο 1ος γύρος κλείνει στις 14 Ιανουαρίου, πάντως τώρα Ανζέ και Ενεμπόν ρίχνουν όλο το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι κοντά στο να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην τελική 8άδα. Την Παρασκευή το βράδυ, στο φινάλε των γκρουπ, η Ενεμπόν θα υποδεχτεί την αυστριακή Βάλτερ Βελς, ενώ η Ανζέ θ’ αντιμετωπίσει στη Γερμανία την Οχσενχάουζεν.  

Στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας κι επίσης για την 8η αγωνιστική έφερε θετικό αποτέλεσμα η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ με καθοριστική βοήθεια από τους Παπαγεωργίου και Λαγογιάννη. Νίκησε 4-2 στην έδρα της τη Ροάν με τον Παπαγεωργίου να επικρατεί 3-1 σετ του Γάλλου Τζερόμ Μπαχό και 3-0 του Βανγκ Τενγκ Γιουν στο τελευταίο επί μέρους ματς και τον Λαγογιάννη να κάμπτει με 3-1 τον Βανγκ. Ο Λαγογιάννης γνώρισε ήττα στο δεύτερο παιχνίδι του από τον Ισπανό διεθνή Μαρκ Ντουράν με 3-1 σετ.

Η Μετς του Ρηνιώτη λύγισε εντός έδρας από τη Σεν Λούις με 4-1. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών έδωσε δύο πολύ δυνατούς αγώνες με διεθνείς αθλητές και υπέστη ισάριθμες ήττες στις λεπτομέρειες. Έχασε 3-2 σετ από τον Ούγγρο «αμυντικό» Άνταμ Πατάντιους και 3-1 από τον Κροάτη Ρόκο Τόσιτς. Στην κατάταξη η Αμικάλ είναι 5η με 17 βαθμούς και η Μετς 9η και προτελευταία με 11.

Στη Σουηδία ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της Σούπερ κατηγορίας γυναικών και η Στόρφορς κατάφερε για δεύτερη χρονιά στη σειρά να περάσει στην επόμενη φάση έχοντας στη σύνθεσή της τη Χριστοφοράκη και την Εξάρχου. Το Σάββατο στη Στοκχόλμη, στα δύο τελευταία ματς, νίκησε τη Μπου Σπάρετ με 6-1 κι έφερε ισοπαλία 5-5 με τη Γιούνο. Τερμάτισε έτσι στην 4η θέση με 9 βαθμούς και προχώρησε στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης όπου οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τον όμιλο του βορά και οι αντίστοιχες από τον όμιλο του νότου θα κοντραριστούν σε νέο όμιλο. Εκείνες που θα πλασαριστούν στην πρώτη 6άδα θ’ αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελευταία φάση της διοργάνωσης, τα πλέι οφ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδα της σουηδικής ομοσπονδίας του αθλήματος η Χριστοφοράκη ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος με προσωπικό απολογισμό 10 νίκες-7 ήττες και η Εξάρχου με 9 νίκες-7 ήττες.

Στον αγώνα με τη Γιούνο η Χριστοφοράκη νίκησε τη Χούντα Μουστάφα με 3-2, τη Μπάρμπρο Βίκτορσον με 3-0 και τη Σοφία Βέσχολμ με 3-1, ενώ η Εξάρχου έχασε 3-2 από τη Βέσχολμ και 3-0 από τη Βίκτορσον κι επικράτησε 3-2 της Μουστάφα. Οι συμπαίκτριες στην εθνική ομάδα έπαιξαν και στο διπλό και γνώρισαν την ήττα από τις Βέσχολμ/Βίκτορσον με 3-1.

Στη συνάντηση με τη Μπου Σπάρετ η Χριστοφοράκη κατέβαλλε την Έλενα Ζέτερστρομ με 3-1 και την Πίνα Έρικσον με 3-0 και η Εξάρχου την Έλεν Χόλμστεν με 3-0 και τη Ζέτερστρομ επίσης με 3-0.

* Με δύο εκτός έδρας αγώνες η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την παρουσία της στον 1ο γύρο της Μπουντεσλίγκα 2 στον όμιλο του βορρά. Το γερμανικό κλαμπ έχασε 6-4 από την Έρλενμπαχ και νίκησε 6-0 την Κολωνία (πρώην ομάδα του Έλληνα πρωταθλητή). Στη βαθμολογία βρίσκεται στην 8η θέση με 6 βαθμούς. Ο Παπαδημητρίου έχασε το Σάββατο 3-0 από τον Σλοβάκο Τόμας Κέινατ και νίκησε 3-2 τον Τζούλιαν Μεχρ (είχε και μία ήττα στο διπλό με συμπαίκτη τον Ντράγκαν Σούμποτιτς), ενώ την Κυριακή έκαμψε τον Λέναρτ Βέκινγκ με 3-0 (και πανηγύρισε νίκη και στο διπλό έχοντας ξανά παρτενέρ τον Σούμποτιτς).

* Μία ακόμα γαλλική ομάδα σιγούρεψε την πρόκριση στην 8άδα του Τσάμπινς Λιγκ ανδρών πριν ολοκληρωθούν οι όμιλοι. Η Ποντουάζ νίκησε εντός έδρας 3-0 τη σουηδική Έσλοβ και μαζί με τη ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ (με την οποία συγκατοικεί στην κορυφή με 9 βαθμούς) θα είναι από το γκρουπ Β οι δύο ομάδες που περνάνε στη νοκ άουτ τελική φάση.

 

* Φωτό: Αριστερά ο Γιώργος Φραγκούλης σε forehand στη διάρκεια άσκησης και δεξιά ο Παναγιώτης Γκιώνης σε backhand από αγώνα (η δεύτερη φωτό είναι του Πέτρου Γιαννακούρη).

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ