Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επικύρωσαν τα εισιτήρια για την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες των Κρεάνγκα και Γκιώνη!

giokre130

giokre130Διπλή ελληνική παρουσία θα έχει η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη είχαν βάλει από προηγούμενα παιχνίδια τους τις βάσεις για την πρόκριση στην 8άδα της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης και το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, έκαναν το βήμα που απέμενε και τσέκαραν τα εισιτήρια τους! Οι πρωταθλητές μας πρωταγωνίστησαν στις πορείες των δύο γαλλικών κλαμπ, χάρισαν μία ακόμα καλή στιγμή στη φετινή χρονιά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση κι επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά γιατί είναι οι κορυφαίοι πρεσβευτές της στο εξωτερικό. Η Ενεμπόν νίκησε 3-1 τη Βάλτερ Βελς και κατέκτησε την πρωτιά στο γκρουπ C, ενώ η Ανζέ πήρε τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ Α με ήττα από την Οχσενχάουζεν, που…αντί για πίκρα τής έφερε πλατιά χαμόγελα! Τώρα πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να βγάλει η κλήρωση των προημιτελικών αναμέτρηση της Ενεμπόν με την Ανζέ!..

Γενικά οι γαλλικές ομάδες ήταν άκρως αποτελεσματικές στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξασφάλισαν όλες την πρόκριση στο ταμπλό των νοκ άουτ και κατέδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο τη μεγάλη δυναμική τους. Η Ενεμπόν υποδέχτηκε την αυστριακή Βάλτερ Βελς, ήταν το φαβορί και δικαίωσε τα προγνωστικά με σκορ 3-1. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 72 στον κόσμο τον Δεκέμβριο) συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν και χτες σε θαυμάσια ημέρα και πήρε την ομάδα του …από το χέρι. Τοποθετήθηκε 1ος παίκτης κι άνοιξε κι έκλεισε το σκορ χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Στον πρώτο του αγώνα νίκησε με 3-0 σετ τον Ούγγρο Λέχελ Ντεμέτερ (ήταν νούμερο 199 στην τελευταία του εμφάνιση στην παγκόσμια κατάταξη, τον Οκτώβριο του 2008) και στον δεύτερο με 3-1 τον Σέρβο Ζολτ Πέτε (Νο 159). Ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών Τσεν Τσίεν Αν δεν ήταν αυτή τη φορά στη σύνθεση της Ενεμπόν, αλλά η τρίτη νίκη ήρθε από τον αντικαταστάτη του, τον νεαρό Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό.

Η Ανζέ αντιμετώπισε στο Μπίμπεραχ την Οχσενχάουζεν γνωρίζοντας ότι ήταν με το …ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση. Το μεγάλο προβάδισμα το είχε πάρει στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου όταν είχε  νικήσει 3-0 και είχε χάσει μόλις δύο σετ. Τα πράγματα λοιπόν, τα καθόρισε ουσιαστικά το αποτέλεσμα στη Γαλλία, διότι η Οχσενχάουζεν ήταν αυτή που νίκησε χτες 3-0, αλλά η Ανζέ εκείνη που χαμογέλασε γιατί πήρε τέσσερα σετ. Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν και η ομάδα του Γκιώνη υπερίσχυσε με συντελεστή +2 στα συνολικά σετ των δύο αγώνων. Ο αγώνας πάντως (που λόγω κάποιου προβλήματος δεν μεταδόθηκε τελικά από το διαδικτυακό laola1.tv) επιφύλαξε άγχος στους Γάλλους γιατί η  φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 έκανε ιδανική αρχή με νίκη 3-0 σετ του 1ου Ολυμπιονίκη της Αθήνας Ρίου Σέουνγκ Μιν.

Ο Γκιώνης (νούμερο 34 στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης) αγωνίστηκε στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και συνάντησε μεγάλη πίεση από τον 19χρονο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης των μικρών ηλικιών Σιμόν Γκοζί (Νο 75). Μάλιστα, όταν βρέθηκε να χάνει 2-1 σετ από τον Γάλλο οι γηπεδούχοι και οι εκατοντάδες φίλοι τους στην εξέδρα άρχισαν να πιστεύουν στο θαύμα. Τελικά σε αμφίρροπο ματς ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης κάμφθηκε με 3-2, ωστόσο τα δύο σετ έφεραν ουσιαστικά την επιθυμητή κατάληξη για την Ανζέ. Ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ ήθελε μόλις ένα σετ εναντίον του Άγγλου Λίαμ Πίτσφορντ και μόλις το πήρε ο αγώνας απέκτησε τυπικό χαρακτήρα. Έλειψε και το κίνητρο από το γαλλικό κλαμπ στο να διεκδικήσει τη νίκη και η Οχσενχάουζεν έφτασε στη νίκη γοήτρου με 3-0. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η κλήρωση της 8άδας και φυσικά θα φανούν και οι πιθανές διασταυρώσεις για τα ημιτελικά. Η Ενεμπόν, που κατέκτησε την 1η θέση του γκρουπ θα πάει στη θέση 4 (πάνω μέρος) ή στη θέση 5 του ταμπλό (κάτω μέρος). Η Ανζέ επειδή βγήκε 2η θα βρει νικητή γκρουπ στην επόμενη φάση και μόνο με τη ρωσική Όρενμπουργκ δεν μπορεί να παίξει πάλι. Άρα υπάρχουν πιθανότητες ν’ αναδείξει η κληρωτίδα και αγώνα μεταξύ των ομάδων των Ελλήνων πρωταθλητών. Να σημειωθεί ακόμα ότι η διοργάνωση θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο και ότι όλες οι αναμετρήσεις στο ταμπλό θα είναι διπλές.  

Να δούμε όλα τα στοιχεία για τα δύο ματς:

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Βάλτερ Βελς 3-1:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Λέχελ Ντεμέτερ 3-0 (11-9, 11-8, 11-6)

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Ζολτ Πέτε 1-3 (8-11, 12-10, 8-11, 5-11)

Κουεντέν Ρομπινό-Ντομινίκ Πλάτνερ 3-1 (11-8, 11-8, 8-11, 11-8)

Κρεάνγκα-Πέτε 3-1 (11-8, 11-1, 12-14, 11-4)

Αναλυτικά η εξέλιξη της αναμέτρησης Οχσενχάουζεν-Ανζέ 3-0:

Ρίου Σέουνγκ Μιν-Μισέλ Μαρτίνεζ 3-0 (11-8, 11-7, 11-4)

Σιμόν Γκοζί-Παναγιώτης Γκιώνης 3-2 (11-13, 13-11, 11-8, 8-11, 11-7)

Λίαμ Πίτσφορντ-Γενς Λούντκβιστ 3-2 (11-7, 8-11, 12-10, 8-11, 11-7)

Η τελική βαθμολογία του γκρουπ C:

ΟΜΑΔΑ                   ΒΑΘΜΟΙ

1. Ενεμπόν                  7

2. Βέρντερ Βρέμης    6

————————————-

3. Βάλτερ Βελς           5

 

Η τελική βαθμολογία του γκρουπ Α:

ΟΜΑΔΑ                   ΒΑΘΜΟΙ       

1. Όρενμπουργκ          8

2. Ανζέ                            5 (13-11 σετ)

—————————————-

3. Οχσενχάουζεν         5 (11-13 σετ)

Στο γκρουπ D αναδείχτηκε νικήτρια η Σαρτρ με τον πλέον επιβλητικό τρόπο. Είχε μόνο νίκες και όλες με 3-0! Η πρωταθλήτρια Γαλλίας συγκέντρωσε 8 βαθμούς, στη 2η προνομιούχο θέση την ακολούθησε η αυστριακή Νιντερόστεριχ με 6 και τελευταία έμεινε η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ με 4. Στο άνευ σημασίας τελευταίο ματς η Σαρτρ επιβλήθηκε εντός έδρας την Παρασκευή της Νιντερόστεριχ με 3-0.

Στο γκρουπ Β είχαν επίσης κριθεί τα πράγματα από την προτελευταία αγωνιστική. Η γαλλική Ποντουάζ νίκησε και εκτός έδρας τη γερμανική Σααρμπρίκεν με 3-2 και πήρε την 1η θέση με 11 βαθμούς, ενώ η ρωσική Εκατερίνμπουργκ κατετάγη 2η με 10. Χτες βράδυ επικράτησε 3-1 της Έσλοβ στη Σουηδία. Η Σααρμπρίκεν ήρθε 3η με 8 βαθμούς και η πρωτάρα στον θεσμό Έσλοβ 4η με 7. Οι ομάδες, που τερμάτισαν στην 3η θέση των γκρουπ συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο E.T.T.U. Cup.  

 

* Φωτό: Χαμογελούν…μονίμως με την εθνική ομάδα εδώ και πολύ καιρό ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, χτες χαμογέλασαν πλατιά και με τις ομάδες τους κατακτώντας την πρόκριση στην τελική 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ