Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των ομάδων του Κρεάνγκα και του Γκιώνη στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Kreanga-Gionis

Kreanga-GionisΤους αντιπάλους τους στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έμαθαν χτες τα γαλλικά κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη. Η κλήρωση, που έγινε  στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Λουξεμβούργο, έφερε στον δρόμο της Ενεμπόν τη ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ και σε εκείνον της Ανζέ την αυστριακή Νιντερόστεριχ. Οι πρώτοι αγώνες γίνονται στο χρονικό διάστημα 17-19 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα μετά 24-26 του μήνα. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα θα παίξει πρώτα εκτός έδρας, ενώ η Ανζέ του Γκιώνη εντός. Γενικά πάντως, η είδηση, που δημιούργησε αίσθηση, ήταν η αποβολή από το Τσάμπιονς Λιγκ της γαλλικής Σαρτρ, που πέρσι ήταν παρούσα στον τελικό και φέτος από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου! Έμεινε έξω για αντικανονική συμμετοχή του Γκάο Νινγκ σε κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εκτός Ευρώπης. Τη θέση της στην 8άδα του θεσμού πήρε η Μπορούσια Ντίσελντορφ ως η τυχερή από τις 3ες των ομίλων.

Η αρχική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η Ενεμπόν κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ C με 7 βαθμούς (τρεις νίκες και μία ήττα) και η Ανζέ τη 2η στο γκρουπ Α με 5 βαθμούς (μία νίκες-τρεις ήττες) κι ευνοημένη σε ισοβαθμία με τη γερμανική Οχσενχάουζεν. Κανονικά στην κλήρωση η μεν θα έβρισκε μπροστά της ομάδα, που τερμάτισε 2η σε άλλο γκρουπ και η δε μία νικήτρια, όμως η απρόοπτη εξέλιξη με τη Σαρτρ άλλαξε αναγκαστικά αυτόν τον κανόνα. Οι Ρώσοι, κάτοχοι την περασμένη σεζόν  του E.T.T.U. Cup (της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης), κατέλαβαν τη 2η θέση στο γκρουπ Β των 4ων ομάδων συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς (4 νίκες-2 ήττες). Οι Αυστριακοί όμως, πρωταθλητές του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 και φιναλίστ το 2007, υπολογίστηκαν σαν νικητές του γκρουπ D μετά την ακύρωση όλων των αγώνων της Σαρτρ. Και για να φανεί ακόμα πιο πειστικά η μεγάλη δύναμη της πρωταθλήτριας Γαλλίας να σημειωθεί ότι επιβλήθηκε με 4-0 και στα τέσσερα παιχνίδια του γκρουπ!!! Η Νιντερόστεριχ ήρθε 2η με 6 βαθμούς (2 νίκες-2 ήττες) και 3η έμεινε η γερμανική Μπορούσια με 4. Η άλλοτε κυρίαρχη του θεσμού όμως (τριετία 2009-2011), ήταν η lucky loser της κλήρωσης μετά τον αποκλεισμό της Σαρτρ και μπήκε από το …παράθυρο στα νοκ άουτ.

Για την Ανζέ βεβαίως, είναι προτιμότερο που έχει ν’ αντιμετωπίσει τη Νιντερόστεριχ και όχι την πανίσχυρη Σαρτρ, πάντως κρίνεται πολύ δύσκολο το έργο και των δύο ομάδων των Ελλήνων πρωταθλητών. Μάλιστα, η ιστοσελίδα της E.T.T.U. υποστηρίζει ότι η Εκατερίνμπουργκ και η Νιντερόστεριχ έχουν με το μέρος τους τις πιθανότητες για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα άλλα δύο ζευγάρια της 8άδας η ρωσική Όρενμπουργκ (κάτοχος του τίτλου τα τελευταία δύο χρόνια) θα κοντραριστεί με την Μπορούσια και η γαλλική Ποντουάζ Σερζί με τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Εάν η Ενεμπόν και η Ανζέ πάρουν το εισιτήριο για την 4άδα, τότε τον Μάρτιο θα συναντήσουν τις νικήτριες από τους αγώνες Όρενμπουργκ-Μπορούσια και Ποντουάζ-Βέρντερ αντίστοιχα.  

Όσον αφορά στην απροσδόκητη τροπή με την αποβολή της Σαρτρ το σάιτ της E.T.T.U.  σημειώνει: «Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, η οποία είχε εντυπωσιακή παρουσία στη φάση των ομίλων, ακυρώθηκε επειδή αποδείχθηκε ότι ο καλύτερος παίκτης της, ο Γκάο Νινγκ, έπαιξε στην κινεζική Λίγκα Α στο διάστημα από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η γαλλική ομάδα αποκλείεται απ’ όλες τις διοργανώσεις των διασυλλογικών Κυπέλλων της E.T.T.U. κατά την τρέχουσα περίοδο». Ανεξάρτητα από το αν είχαν ή όχι άγνοια των κανονισμών ο πρωταθλητής από τη Σιγκαπούρη και η ομάδα του, δεδομένα αυτή η εξέλιξη πλήττει και το πρεστίζ της Σαρτρ.

Ο διπλός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16-18 Μαΐου ο πρώτος και για 30 Μαΐου-1 Ιουνίου ο δεύτερος.

 

Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα ήθελε να ευχαριστήσει άλλη μία φορά τους δεκάδες φίλους του αθλήματος, που με τις φωτογραφίες τους συμβάλλουν στην ποιότητα της ενημέρωσης. Η αφορμή είναι ότι αυτές τις ημέρες κλείσαμε έναν χρόνο από τη στιγμή που αρχίσαμε να βάζουμε καθημερινά φωτογραφίες στα δελτία Τύπου, αλλά και σε διάφορα νέα. Από τότε έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας περισσότερες από 700 φωτογραφίες, στιγμές απ’ όλες τις διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, αγωνιστικές προσπάθειες πολλών δεκάδων αθλητών και αθλητριών και φυσικά προπονητές και παράγοντες! Φωτίστηκαν με εικόνες όλες οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων και πρέπει ν’ απευθύνουμε ξεχωριστές ευχαριστίες στους επαγγελματίες φωτογράφους, που κατά διαστήματα έχουν προσφέρει δωρεάν στην ομοσπονδία το υλικό τους.    

Ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία, χαμόγελο και δημιουργία.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ