Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. νέο μέλος στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α.!

Panionios aithousa_1

Panionios aithousa_1Κάθε νέα προσπάθεια είναι όφελος για το άθλημα κι όταν αυτή εκφράζεται από μεγάλο σωματείο το όφελος είναι ακόμα πιο σημαντικό από διάφορες πλευρές. Ο ιστορικός Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης αποτελεί εδώ και δυόμιση μήνες νέο κι εκλεκτό μέλος της πλατιάς οικογένειας της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Ο κόσμος του αθλήματος το έχει υποδεχτεί με θέρμη και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το καλωσόρισε με χαρά πριν από λίγες ημέρες εγγράφοντάς το στη δύναμή της κατά την τελευταία της συνεδρίαση! Ο Πανιώνιος ίδρυσε πρώτη φορά στην ιστορία του τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το πρόσθεσε στα 10 αθλήματα που καλλιεργεί. Άρχισε με πολύ κέφι και καλές προϋποθέσεις τη δραστηριότητά του στις 14 Οκτωβρίου και μάλιστα, είναι ήδη έτοιμος να διοργανώσει σε δύο εβδομάδες το 1ο τουρνουά για βετεράνους, ανεξάρτητους, αλλά και εν ενεργεία αθλητές κι αθλήτριες, κυρίως για να διαδώσει το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης και φυσικά να κάνει περισσότερο γνωστή τη δική του προσπάθεια. 

Η πρώτη σκέψη για δημιουργία τμήματος πινγκ πονγκ προέκυψε στους «κυανέρυθρους» τον Ιούνιο του 2012. Αναζητήθηκαν τότε και χώροι στέγασης, όμως άλλες έγνοιες και προβλήματα του σωματείου απέσπασαν κάποια στιγμή την προσοχή από το συγκεκριμένο θέμα. Για έναν χρόνο υπήρξε στασιμότητα ώσπου τον Ιούνιο του 2013 επανήλθε η ίδια σκέψη με πρωτοβουλία του οργανωμένου φιλάθλου της ομάδας Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το άθλημα και το αγαπά. «Είδα ένα τραπέζι πινγκ πονγκ στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και μου ήρθε η ιδέα. Το συζητήσαμε με τον ταμία του Ερασιτέχνη, μου έδωσε το οκέι να το προχωρήσω και με μεγάλη όρεξη και θέληση ξεκινήσαμε το τμήμα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Παναγιώτης Μάργαρης, που είναι ο έφορος του τμήματος. Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της νέας προσπάθειας ενδιαφέρει πολύ τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Πετρόχειλο (ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη πινγκ πονγκ και πολύπειρο αθλητή) «διότι με τη γνώση και την εμπειρία του μας είπε πως να στήσουμε το τμήμα και μας δίνει μεγάλη στήριξη». 

Panionios enimerotikoΗ δραστηριότητα ασκείται σε αίθουσα, που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 8 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανιωνίου. Είναι στη διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 1 και Σοφούλη. Ο χώρος διαθέτει 4 τραπέζια, τάραφλεξ σε όλο το δάπεδο και πολύ καλό φωτισμό. Επόμενος στόχος των υπευθύνων είναι να τον ενισχύσουν και με ρομπότ προπόνησης. Ήδη απασχολούνται 66 αθλητές, 32 παιδιά και 34 ενήλικοι. Προπονητής έχει αναλάβει από την πρώτη ημέρα ο Βαλάντης Μανουσάκης, που είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο πινγκ πονγκ αλλά και αθλητής. Φέτος δεν κατέστη χρονικά δυνατό να σχηματιστούν ομάδες για να πάρουν μέρος στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όμως αυτό θα γίνει σίγουρα από τη νέα σεζόν. Ήδη άλλωστε, αθλητές που πηγαίνουν στο σωματείο, έχουν αρχίσει να μετέχουν σε ατομικά τουρνουά.  

Προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή σε απογευματινές ώρες. Επίσης, κάθε Σάββατο πρωί δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά με νοητική υστέρηση από το ειδικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου να έρχονται σε επαφή με το άθλημα, ενώ την ίδια ημέρα της εβδομάδας γίνεται κάποιες φορές και προπόνηση για τους αθλητές μικρής ηλικίας. Η μηνιαία συνδρομή των αθλούμενων για το τμήμα έχει οριστεί στα 25 ευρώ.

Το 1ο τουρνουά του Πανιωνίου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γήπεδο ποδόσφαιρου (Αγίου Ανδρέου 16, Νέα Σμύρνη). Ο σύλλογος έχει εκδώσει δύο προκηρύξεις. Η μία για το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα γίνει την Κυριακή σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η άλλη για τους αγώνες βετεράνων και ανεξαρτήτων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και θα «πιάσουν» και τις δύο ημέρες. Ο Γιώργος Πετρόχειλος του καταστήματος Gpsports θα βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι και των δύο events. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στις προκηρύξεις, που έχουν αναρτηθεί από χτες στο σάιτ της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και την ενότητα «διάφορα νέα».

Ο Πανιώνιος τιτλοφορεί το τουρνουά και σαν «χορηγική πρόταση», αφού είναι δεδομένο ότι στα πρώτα του βήματα χρειάζεται οικονομική στήριξη. Εκτός από τις αφίσες λοιπόν, φτιάχνει μπλουζάκια και διαφημιστικό υλικό με σκοπό να δώσει το στίγμα του σε όσους πιθανώς θελήσουν να βοηθήσουν το τμήμα. 

 

* Φωτογραφία από την όμορφη αίθουσα κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου του Πανιωνίου, αλλά κι ένα από τα φυλλάδια του συλλόγου με τη νέα του δραστηριότητα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ