Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα «Τερζάκεια» έγραψαν το ιδανικό φινάλε για το άθλημα στο 2013

Terzakeia pampaides

Terzakeia pampaidesΤο 17ο «Κύπελλο Βασίλη Τερζάκη» αποτέλεσε και φέτος τον αγωνιστικό επίλογο της χρονιάς στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Κι Terzakeia pagorasidesέγραψε το φινάλε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με σημαντικό αριθμό συμμετοχών, εξαιρετική οργάνωση, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και μεγαλύτερη προβολή με εικόνα στο διαδίκτυο και φωτογραφίες. Εκατόν ογδόντα ένα αγόρια και κορίτσια (από τις 210 δηλώσεις συμμετοχής που είχαν γίνει) αγωνίστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου και είπαν «αντίο» στο 2013 απολαμβάνοντας πολύωρη δράση. Μαζί με αυτά το χάρηκαν ομοσπονδία, δήμος, προπονητές, γονείς, παράγοντες σωματείων και χορηγοί, όλοι αυτοί δηλαδή, που συμβάλλουν στην επιτυχία του θεσμού των αναπτυξιακών ανοιχτών πρωταθλημάτων. Το καθιερωμένο ατομικό τουρνουά διοργάνωσε η Επιτραπέζια Αντισφαίριση Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον δήμο και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Πάρις Ζώνιος στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες, τα αδέρφια Γιώργος και Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παίδες και τους παμπαίδες αντίστοιχα, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες και η Βασιλική Ηλιοπούλου στις παγκορασίδες.

Terzakeia geniko_1Να επισημανθούν τρία ακόμα στοιχεία, που μαρτυρούν την αναβάθμιση των όπεν της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Πρώτον ότι η γραμματεία διευκολύνθηκε στο έργο της δουλεύοντας ουσιαστικά μέσα από πρόγραμμα ηλεκτρονικής μορφής. Με κομπιούτερ και εκτυπωτή το σύστημα βγάζει αυτόματα ομίλους και νοκ άουτ ταμπλό (υπολογίζει βαθμούς κτλ) κι εκτυπώνει αποτελέσματα και φύλλα αγώνων. Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί και σε άλλα eventsκαι το έχει φτιάξει ο Δημήτρης Κατής. Δεύτερον, το όπεν κάλυψε από την αρχή έως το τέλος του το πρακτορείο φωτογραφίας NEWSPORTS.EU (διεύθυνση στο ίντερνετ www.newsports.eu) και τρίτον η ιστοσελίδα Sportshero.gr έκανε ρεπορτάζ από το τουρνουά το Σάββατο κι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο μισής ώρας με εκτενή στιγμιότυπα αγώνων και δηλώσεις των προπονητών Αλέξη Αρσενιάδη και Γιάννη Κορδούτη (το σχετικό link είναι: http://www.sportshero.gr/index.php/sports/pingpong/item/5593-mia-grothia-to-ping-pong-synexizei-tin-anaptixi-hd-video-on-air).

Από τις 9 το πρωί του Σαββάτου έως τις 7 το απόγευμα κι από τις 09:00 σήμερα έως τις 15:15 διεξήχθησαν εκατοντάδες αγώνες σε δύο φάσεις. Όμιλοι στην αρχή και νοκ άουτ παιχνίδια στη συνέχεια με παιχνίδια διαβάθμισης για όλα τα παιδιά. Την πρώτη ημέρα χρησιμοποιήθηκαν 12 τραπέζια και τη δεύτερη 10. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.

Terzakeia Kolimpadis«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει αυτή η υπέροχη, η ευλογημένη χρονιά για το άθλημά μας μ’ ένα πρωτάθλημα που έχει πάντα πολλές συμμετοχές και καλό αγωνιστικό επίπεδο. Για ν’ αποδειχτεί έτσι ότι δεν έχουμε μόνο ποσότητα, αλλά και ποιότητα και βάθος στις μικρές ηλικίες. Μέσα σε όλη αυτή την πορεία είναι τεράστια η συμβολή του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος αποτελεί και την ατμομηχανή του συλλόγου. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον δήμο να είναι πάντα κοντά στην επιτραπέζια αντισφαίριση Μοσχάτου-Ταύρου», υπογράμμισε ο Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου από την πλευρά του τόνισε ότι «εμείς θα στηρίζουμε πάντα το άθλημα. Καλλιεργούμε εδώ και χρόνια την επιτραπέζια αντισφαίριση, έχουμε δημιουργήσει παράδοση και θα είμαστε ασταμάτητα στο πλευρό των σωματείων μας». Μεταξύ άλλων επισήμων από τον δήμο και την ομοσπονδία παραβρέθηκαν στους αγώνες ο αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Γιώργος Δαμηλάκος, ο υπεύθυνος του αθλητικού τομέα στον δήμο Αντώνης Μπούτσης, ο υπεύθυνος για την επιτραπέζια αντισφαίριση στον δήμο Τάκης Βιβλιοδέτης, ο α’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας, το μέλος και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Τσόπελας και το μέλος Γιώργος Παπαγεωργίου. Από την οικογένεια του εκλιπόντα Βασίλη Τερζάκη, που ήταν ο πρώτος έφορος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου, παρέστησαν κι έκαναν απονομές η Ιωάννα Τερζάκη, σύζυγος του εκλιπόντα Βασίλη, η αδερφή του Βιολέτα και η κόρη του Σταυρούλα.

ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΕΤ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ!

Terzakeia telikos_neonΓονείς, παράγοντες, αθλητές και άλλοι φίλοι του αθλήματος γέμισαν την εξέδρα του γυμναστηρίου και απόλαυσαν πλούσιο θέαμα και δυνατές αναμετρήσεις. Αγωνίστηκαν άλλωστε κορυφαία ονόματα απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις από τους έξι τελικούς κρίθηκαν στα πέντε σετ και στις λεπτομέρειες!

Στους νέους (όπου ήταν παρόντες 25 αθλητές) αναδείχτηκε νικητής ο Πάρις Ζώνιος. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του 2ου φαβορί του αγωνίσματος, του Νίκου Αντωνιάδη με 3-0 σετ (11-6, 11-5, 12-10). Βρέθηκε γενικά σε πολύ καλή ημέρα και πρέπει να προστεθεί ότι στα προημιτελικά είχε αποκλείσει με 3-1 σετ τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας Κωνσταντίνο Αγγελάκη και στα ημιτελικά τον πρωταθλητή Ελλάδας παίδων (που στα «Τερζάκεια» δεν αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία του) Στράτο Δαμιανή.

Στις νεάνιδες (όπου αγωνίστηκαν και οι 8 αθλήτριες, που είχαν δηλωθεί) κυριάρχησε η Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Στον τελικό επιβλήθηκε της Μαρίας Αρτσέτου με 3-0 σετ (11-9, 11-4, 11-9).

Terzakeia telikos_paidonΣτους παίδες (46 συμμετοχές) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Γιώργος Σταματούρος. Στον αμφίρροπο και θεαματικό τελικό έκαμψε τον Δημήτρη Κορδούτη με 3-2 σετ (8-11, 11-5, 7-11, 11-9, 13-11). Στις κορασίδες (17 αθλήτριες) αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Ελισάβετ Τέρπου ύστερα από συναρπαστικό τελικό με την Κριστίν Σεβνταγιάν. Έχασε το 1ο σετ, αργότερα βρέθηκε ξανά πίσω με 1-2, αλλά ισοφάρισε στην παράταση και τελικά έφτασε στη νίκη με 3-2 (10-12, 11-7, 6-11, 12-10, 11-7).

Στους παμπαίδες (54 συμμετοχές) η 1η θέση κρίθηκε με εντυπωσιακή ανατροπή. Ο Αλκιβιάδης Σταματούρος βρέθηκε να χάνει 0-2 στον τελικό από τον συμπαίκτη του στον Αετό Κορυδαλλού Γιάννη Δαμιανή, ωστόσο γύρισε την κατάσταση σε 3-2 υπέρ του και κατέκτησε το τρόπαιο (9-11, 8-11, 11-9, 11-5, 11-9). Στα πέντε σετ πήγε και ο τελικός των παγκορασίδων (στην κατηγορία μετείχαν 30 αθλήτριες). Την πρωτιά πήρε η Πατρινιά Βασιλική Ηλιοπούλου κάμπτοντας τη Χανιώτισσα Στέλλα Λαδάκη με 3-2 σετ (13-11, 7-11, 11-7, 4-11, 11-4).

Δημιουργήθηκαν και ταμπλό χαμένων κι έγινε διαβάθμιση για όλες τις κατηγορίες. Οι νικητές στους αγώνες «παρηγοριάς» ήταν στους νέους ο Λευτέρης Σβαρνάς από το Πέρα Θεσσαλονίκης, στις νεάνιδες η Μαρία Χατζηαντωνίου από τον Αρίωνα Μυτιλήνης, στους παίδες ο Θεράπων Νικολαΐδης από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας, στις κορασίδες η Ευαγγελία Φρατζεσκάκη από τον Ο.Α. Χανίων, στους παμπαίδες ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης από τον Αθηναϊκό και στις παγκορασίδες η Σταματία Κουτσουράκη από τον Παγχιακό Γ.Σ..

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ:

1. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

-. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Terzakeia neanidesΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Μαρία Αρτσέτου (Ρουφ 80)

3. Νερατζιά Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Μαρία Αντωνιάδου (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

-. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

Terzakeia aponomi_korasΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Άρης 2006)

2. Κριστίν Σεβνταγιάν (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Αλεξάνδρα Τουντακόβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

2. Γιάννης Δαμιανής (Αετός Κορυδαλλού)

3. Παντελής Τριανταφυλλίδης (Ρουφ 80)

-. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αναγεννησιακός Πατρών)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

2. Στέλλα Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

-. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγενησσιακός Πατρών)

 

* Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το τουρνουά από το πρακτορείο Newsports.eu.

Φωτό 1: Οι νικητές της κατηγορίας παμπαίδων

Φωτό 2: Η απονομή στις παγκορασίδες από τον διαιτητή Ζαφείρη Πορφύρη

Φωτό 3: Πανοραμικό πλάνο από τον αγωνιστικό χώρο στο γυμναστήριο του Μοσχάτου

Φωτό 4: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης

Φωτό 5: Φάση από τον τελικό Αντωνιάδη-Ζώνιου στους νέους

Φωτό 6: Στιγμιότυπο από τον αμφίρροπο τελικό Σταματούρου-Κορδούτη στους παίδες

Φωτό 7: Οι νικήτριες στην κατηγορία νεανίδων

Φωτό 8: Η απονομή στην κατηγορία κορασίδων από τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργο Τσόπελα. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ