Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην κορυφή της ιταλικής A1 έκλεισε τη χρονιά η Νορμπέλο της Παπαδάκη

190 national_team

190 national_teamΣτις πολλές καλές στιγμές του 2013 για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και οι θετικές παρουσίες Ελλήνων «ξενιτεμένων» με τις ομάδες τους. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η καθοριστική συμβολή του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη στην πρόκριση των γαλλικών κλαμπ Ενεμπόν και Ανζέ  στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως υπάρχουν και οι καλές πορείες σε διασυλλογικά πρωταθλήματα. Από αυτό το αγωνιστικό πεδίο λοιπόν, η τελευταία ευχάριστη είδηση για το απερχόμενο έτος είναι ότι η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη οδηγεί την κούρσα στην Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας! Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του 1ου γύρου μάλιστα, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα και στη σύνθεσή της η Ελληνίδα διεθνής είναι η 2η παίκτρια πίσω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού το 2003 Νικολέτα Στεφάνοβα!

Η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος έγινε ακριβώς πριν από τις γιορτές. Η Νορμπέλο είχε δύσκολη αποστολή στην έδρα της Κάστελ Γκοφρέντο και τελικά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 3-3. Η Παπαδάκη έδωσε δύο ατομικούς αγώνες. Στον πρώτο κάμφθηκε στα πέντε σετ από την Κριστιάνα-Έλενα Ντουμιτράτσε, που απέκτησε την ιταλική υπηκοότητα πριν από λίγο καιρό. Προηγήθηκε με 2-1 σετ, όμως έχασε το 4ο με 12-10 και το 5ο με 11-9. Ξανάπαιξε στο πέμπτο επί μέρους παιχνίδι κι εκεί επιβλήθηκε της Ιταλίδας Τσιάρα Κολαντόνι με 3-0 σετ. Την ίδια ώρα η Κορτεματζιόρε υπέστη την πρώτη ήττα στη φετινή διοργάνωση από τον Ζευς κι έτσι η Νορμπέλο έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς. Στη 2η θέση και πολύ κοντά της είναι μαζί η Κορτεματζιόρε και ο Ζευς με 10 βαθμούς.

Η 7η και τελευταία για τον 1ο γύρο αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου. Η Νορμπέλο θα δώσει το ματς που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, καθώς θα υποδεχτεί σε κρίσιμο ντέρμπι την Κορτεματζιόρε στις 18 του μήνα. Επισημαίνεται ότι μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας στην Α1 της Ιταλίας προβλέπονται πλέι οφ για την πρώτη 4άδα. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Σαρδηνίας έκανε φέτος εξαιρετική πορεία και στην Ευρώπη, αφού προχώρησε δύο γύρους στο E.T.T.U. Cup και αποκλείστηκε πολύ δύσκολα στα νοκ άουτ της 3ης φάσης με ήττα 3-2 στο Ζάγκρεμπ από την κροατική Κασλ.  

Προς το τέλος της χρονιάς ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση στην 3η και την 4η κατηγορία της Γαλλίας. Στη National 1 και το γκρουπ Α η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ 8 ομάδων με 14 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές. Στην 4η θέση (επίσης μεταξύ 8 ομάδων) τερμάτισε και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 του Λευτέρη Μάκρα στο γκρουπ Gτης National 2. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς. Γκρουπ περιλαμβάνει και η δεύτερη φάση των πρωταθλημάτων και θα γίνει κλήρωση για το που θα συνεχίσουν οι ομάδες του Φραγκούλη και του Μάκρα στην 3η και την 4η κατηγορία αντίστοιχα.

 

* Backhand κόντρα σε προπόνηση από την Αγγελίνα Παπαδάκη σε φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη.

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ