Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το 2ο επαμειβόμενο τουρνουά η αγωνιστική εκκίνηση στη νέα χρονιά

162 national_team

162 national_teamΤο 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών με χρηματικά έπαθλα ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη νέα χρονιά. Το 218 national_teamevent διεξάγεται αύριο και μεθαύριο και αποτελεί τη συνέχεια στο εγχείρημα, που με επιτυχία εφαρμόστηκε πρώτη φορά τον περσινό Φεβρουάριο. Καλές προϋποθέσεις υπάρχουν και φέτος με βασικό στοιχείο ότι, έχοντας και το ξεχωριστό κίνητρο, θ’ αγωνιστούν κορυφαία ονόματα των μεγάλων κατηγοριών, όμως το αρνητικό είναι η μικρή γενικά ανταπόκριση. Δήλωσαν συμμετοχή 74 αθλητές κι αθλήτριες, όταν πέρσι οι αγωνιζόμενοι είχαν ξεπεράσει τους 100. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία και στους λιγότερο δυνατούς αθλητές να παίξουν αρκετά ματς και να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση μετά τις γιορτές. Όσον αφορά στα χρηματικά έπαθλα θα μοιράσει 1.700 ευρώ, τα οποία συγκεντρώνονται κυρίως από τα παράβολα συμμετοχής των αθλητών/τριών και συμπληρώνονται από την ομοσπονδία.

Και στις δύο κατηγορίες γίνονται γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ παιχνίδια στη δεύτερη. Σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι έχουν σχηματιστεί γκρουπ μόνο των 4ων αθλητών, ενώ προβλέπονται και αγώνες «παρηγοριάς» για όσους αποκλειστούν στους ομίλους, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη αγωνιστική δράση για όλους. 

Στους άνδρες δήλωσαν συμμετοχή 56 αθλητές και σχεδόν όλοι προέρχονται από σωματεία της Αττικής. Οκτώ από αυτούς προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση με βάση την υψηλή θέση τους στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Επικεφαλής είναι το νούμερο 1 του rankinglist και νικητής της περσινής αντίστοιχης διοργάνωσης Κώστας Παπαγεωργίου και τον ακολουθούν στη απευθείας πρόκριση οι: Κώστας Λαγογιάννης, Ντανιέλ Τσιόκας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης και Γιάννης Σγουρόπουλος. Από την πρώτη 5άδα του πίνακα δεν δήλωσε μόνο ο Γιάννης Βλοτινός. Στα προκριματικά οι αθλητές έχουν χωριστεί σε 12 γκρουπ των 4ων και θα προκριθούν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν στο ταμπλό της «παρηγοριάς».

Στις γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή μόνο 18 αθλήτριες. Δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι δύο πρώτες της ελληνικής κατάταξης Χριστίνα Φίλη και Λάουρα Νικουλάε κι επίσης από την πρώτη 5άδα η Μαρία Χριστοφοράκη, πάντως θα είναι παρούσα η περσινή νικήτρια του τουρνουά Κατερίνα Τόλιου. Απευθείας στο κυρίως ταμπλό περνάνε έξι αθλήτριες και οι υπόλοιπες πέντε είναι οι Ντετελίνα Πέτροβα, Αγγελίνα Παπαδάκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Όλγα Γεωργοπούλου.  Έχουν σχηματιστεί αρχικά τρία γκρουπ των 4ων αθλητριών και στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») θα περάσουν οι δύο πρώτες από το κάθε ένα. Όσες αποκλειστούν πάνε σε παιχνίδια «παρηγοριάς».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09.00 με τους ομίλους των ανδρών και στις 13.00 παίρνουν σειρά οι όμιλοι των γυναικών. Οι αγώνες της πρώτης ημέρας θα διαρκέσουν περίπου έως τις 16.00 και η συνέχεια δίνεται την Κυριακή από τις 09.30 με τον γύρο των «32» στους άνδρες. Οι ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες υπολογίζονται γύρω στις 12.45 και οι τελικοί στις 13.30. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της (www.httf.gr) τις κληρώσεις των γκρουπ, το πρόγραμμα, τις συμμετοχές, αλλά και τα χρηματικά έπαθλα. Στους άνδρες η 1η θέση αποφέρει 480 ευρώ και η 2η 240, ενώ στις γυναίκες οι ίδιες θέσεις είναι στα 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα (υπάρχει βέβαια η σημείωση ότι από το κάθε χρηματικό έπαθλο θα γίνει παρακράτηση φόρου 20%, όπως ορίζουν οι νόμοι).

 

* Φωτό: Αριστερά ο Κώστας Λαγογιάννης και δεξιά η Φιλαρέτη Εξάρχου σε προπονητικά στιγμιότυπα (φωτογραφίες Πέτρου Γιαννακούρη).   

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ