Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στα διασυλλογικά των τοπικών κατηγοριών

Mintsis 2

Mintsis 2Πριν από την αλλαγή του χρόνου ολοκληρώθηκε τουλάχιστον το πρώτο μισό σε όλες τις τοπικές κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα Efthimiouτέσσερα πρωταθλήματα σε επίπεδο Αττικής στους άνδρες, τα δύο στις γυναίκες, όπως και όλα τα παιχνίδια για την τοπική Β΄Εθνική σε συνολικά επτά περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Θράκη, Θεσσαλία και Λοιπή χώρα) έχουν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον και το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κάνει το καθιερωμένο …πέρασμα από αυτά για να σας παρουσιάσει τις ομάδες, που πρωταγωνιστούν. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συγκέντρωσε χτες τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων από κάθε πλευρά της χώρας και θα δούμε επιγραμματικά τις μέχρι τώρα εξελίξεις σε Αττική και Περιφέρεια. Σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση (www.httf.gr), αριστερά στην κεντρική σελίδα, στο κομμάτι «κληρώσεις-αποτελέσματα».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στη Β΄Εθνική ανδρών Αττικής προηγούνται αήττητοι οι Αετοί πόλης (πρώην Α.Σ. Πέρα 2005), που έχουν συγκεντρώσει 20 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω του είναι ο Παναθηναϊκός Α.Ο., ενώ 3η κατατάσσεται η Α.Ε.Κ. με 17 βαθμούς. Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα μπαράζ ανόδου.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης έχουν γίνει δύο όμιλοι. Στον 1ο είναι μπροστά ο Αίας Ευόσμου με 14 βαθμούς και έπονται ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος με 13 και ο Α.Ο. Πολύγυρου με 11.

Στον 2ο όμιλο προπορεύεται ο Απόλλων Καλαμαριάς με 16 βαθμούς σε 8 παιχνίδια και σε απόσταση αναπνοής είναι η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 15. Τρίτος είναι ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 13 βαθμούς. Αποβλήθηκε ο Ελλάνιος Ζευς-Κεραύνιος. Οι δύο πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων παίζουν μεταξύ τους χιαστί και οι νικητές πάνε στα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους. Στον 1ο όμιλο προηγείται ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών με 13 βαθμούς σε 7 αγώνες και τον ακολουθούν ο Φαέθων με 11 σε 6 παιχνίδια και οι Φοίνικες Πάτρας με την Α.Ε.Κ. Πατρών, επίσης με 11 βαθμούς, αλλά σε 7 παιχνίδια.

Στον 2ο όμιλο είναι στην κορυφή ο Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών με 11 βαθμούς σε 6 αγώνες. Δεύτερος είναι ο Α.Ο. Αχαΐας «η Γαλήνη» με 10 βαθμούς σε 5 ματς και 3ο το Αιγαίο Ε.Α. με 8 σε 5 παιχνίδια, αλλά και ο Α.Ο. Αρίων Αμαλιάδας με 8 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Στον 3ο όμιλο είναι στο ρετιρέ της βαθμολογίας με σερί νικών και 10 βαθμούς ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων». Στη 2η θέση ισοβαθμούν ο Α.Σ. Ίκαρος Λουτρακίου και ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου με 8 βαθμούς. Οι τρεις ομάδες, που θα κατακτήσουν την πρωτιά στα ισάριθμα γκρουπ, θα παίξουν στα προμπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας ο ΟΑΑ Ηρακλείου έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρωτιά στην Κρήτη, καθώς έχει νικήσει 4-0 τον Α.Ο. Ακρωτηρίου και ο Ο.Α. Χανίων 2000 δεν «κατέβηκε», ενώ στη Χίο είναι 1ος ο Παγχιακός με 6 βαθμούς και μετά από αυτόν ο Α.Σ.Ε.Α. Χίος με 5 και ο Μ.Ε.Σ.Ν. Βοκαριά με 4. Έχει μηδενιστεί ο Φάρος Βαρβασίου.

Στη Β΄Εθνική Θράκης κατέχει την πρωτιά χωρίς ήττα ο Φάρος Αλεξανδρούπολης. Έχει μαζέψει 16 βαθμούς και τον ακολουθούν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 15 και ο Ατρόμητος Άβαντα με τους Πετεινούς Κομοτηνής με 13.

Στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας είναι στην κορυφή της κατάταξης ο Α.Σ.Ε.Α Καβάλας με το απόλυτο των νικών και 16 βαθμούς. Ο Α.Σ.Ε.Α. Κορωναίος από την ίδια πόλη είναι 2ος με 13 βαθμούς και ο Φ.Ε.Α. Βετεράνοι Δράμας 3ος με 11.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας οι Σάρισες Φλώρινας προηγούνται στον 1ο όμιλο και ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας στον 2ο με 8 και 7 βαθμούς αντίστοιχα. Στον 1ο όμιλο ακολουθούν ο Α.Σ.Μ. Κένταυρος από την Καστοριά και ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 5 βαθμούς και στον 2ο ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 5 και ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 3 βαθμούς. Οι νικητές των ομίλων θ’ αναμετρηθούν μεταξύ τους για μία θέση στα προμπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας και στο τέλος του 1ου γύρου προηγείται ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου με 6 βαθμούς σε 3 ματς και πίσω του είναι ο Φυσιολατρικός όμιλος Καρδίτσας και ο Γ.Σ. Βόλου με 3 βαθμούς σε 2 αγώνες!

Στην Α΄Αττικής ισοβαθμούν στην κορυφή το Ελληνικό και ο Άρης 2006 με 19 βαθμούς. Το προβάδισμα το έχει το Ελληνικό λόγω νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στην 3η θέση βρίσκεται η Νέα Ιωνία με 18 βαθμούς.

Στη Β΄Αττικής ανδρών και ύστερα από 10 αγωνιστικές υπάρχει στην κορυφή τριπλή ισοβαθμία! Συνοδοιπόροι είναι ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, ο Αετός Κορυδαλλού και ο Παράδεισος Αμαρουσίου και στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από μία νίκη και μία ήττα! Με βάση τα αποτελέσματα υπολογίζεται αυτή τη στιγμή 1ος ο Φοίνικας (έχει 6 επί μέρους ματς υπέρ του απέναντι στις άλλες δύο ομάδες και 5 κατά), 2ος ο Αετός (6-6) και 3ος ο Παράδεισος (5-6). Τις τρεις ομάδες ακολουθεί ο Πανελλήνιος με 17 βαθμούς.

Στη Γ΄Αττικής ανδρών κυριαρχεί ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, ο οποίος έχει μόνο νίκες σε 10 αγώνες κι έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς. Στη 2η θέση βρίσκεται ο Τελαμώνας Σαλαμίνας με 19 βαθμούς και στην 3η ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων με 17.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής και μία αγωνιστική μετά την έναρξη του 2ου γύρου είναι μαζί στην κορυφή ο Α.Ο. Άρης 2006 και το Ρουφ 80. Έχουν από 19 βαθμούς, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ: 4-1. Αν δηλαδή, προχωρήσουν χέρι-χέρι μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος θα μετρήσουν τα σετ των δύο αγώνων! Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται στα μπαράζ ανόδου. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Α.Ο. Πεύκης με 18 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε ένας όμιλος και προηγείται ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 4 βαθμούς. Έπονται ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος με 3 και η Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης με 2. Η πρώτη ομάδα θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια από τη Θεσσαλία για την πρόκριση στα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου και τον ενιαίο όμιλο είναι μπροστά με το απόλυτο των επιτυχιών και 8 βαθμούς ο Αναγεννησιακός Πατρών. Ωστόσο, μ’ έναν αγώνα περισσότερο έχουν τους ίδιους βαθμούς ο Ίφιτος και ο Φαέθων, επίσης από την Πάτρα. Ακριβώς πίσω τους είναι ο Φάρος Πάτρας με 7 βαθμούς σε 5 παιχνίδια. Μηδενίστηκαν και βγήκαν από τη διοργάνωση η Παγώνα Πάτρας και ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων». Η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας ο Φ.Ο. Καρδίτσας έχει τον πρώτο λόγο, καθώς έχει νικήσει στο πρώτο ματς τον Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου.

Στη Β΄Εθνική Θράκης γυναικών οδηγεί την κούρσα η Φιλία Ορεστιάδας χωρίς ήττα και με 10 βαθμούς. Μ’ ένα ματς λιγότερο ο Φάρος Αλεξανδρούπολης έχει 7 και ο Ατρόμητος Άβαντα 6 βαθμούς.

Στη Β΄ Εθνική Δυτικής Μακεδονίας κυριαρχούν οι Σάρισες Φλώρινας με 12 βαθμούς σε 6 συναντήσεις. Ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων έρχεται 2ος με 9 βαθμούς και ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης 3ος με 8.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας είναι πολύ δυνατός ο Μ.Ε.Σ.Ν. Βοκαριά με 8 βαθμούς σε 4 αγώνες και ακολουθούν ο Παγχιακός Γ.Σ. με 7 και ο Φάρος Βαρβασίου με 5 βαθμούς. Η νικήτρια ομάδα θ’ αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Ο.Α. Χανίων και θα διεκδικήσει θέση στα προμπαράζ.

Στην Α΄Αττικής γυναικών ο Ο.Φ. Νέας Ιωνίας προπορεύεται με 13 βαθμούς στην ολοκλήρωση του 1ου γύρου και τον ακολουθεί ο Α.Σ. Φιλονίκης με 12. Στην 3η θέση ισοβαθμούν ο Πανελλήνιος, το Α.Κ. Ζωγράφου και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά με 11 βαθμούς. Να σημειωθεί τέλος ότι με μηδενισμούς αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα τρεις ομάδες: Ο Αθηναϊκός, η Ν.Ε. Μεγαρίδος και ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων.  

* Για τυχόν λάθη το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα ήθελε να ενημερωθεί άμεσα για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

                                                

* Στις φωτογραφίες του Βασίλη Καραουλάνη βλέπουμε σε αγωνιστικά στιγμιότυπα αριστερά τον Ανδρέα Μίντση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που προηγείται στον 2ο όμιλο Β΄Εθνικής ανδρών της Θεσσαλονίκης και δεξιά την Άννα Ευθυμίου από τις Σάρισες Φλώρινας, οι οποίες έχουν το προβάδισμα στη Β΄Εθνική γυναικών  Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ