Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απόλυτα πετυχημένο το 1ο όπεν του Πανιωνίου

Panionios geniko_plano

Panionios geniko_planoΕίχε πολύ μεγάλη απήχηση, ήταν άρτια οργανωμένο και πέτυχε απόλυτα το 1ο τουρνουά του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και περιλάμβανε ένα event για τους εν ενεργεία αθλητές κι ένα για τους βετεράνους και τους ανεξάρτητους. Περίπου 150 φίλοι του αθλήματος συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» και στις πολύ καλές συνθήκες δύο χώρων (την κεντρική σάλα και το γυμναστήριο με τέντα) ψυχαγωγήθηκαν ευχάριστα για πολλές ώρες. Στο πρώτο του εγχείρημα για τουρνουά το νεοσύστατο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. έβγαλε προς τα έξω πολύ καλή εικόνα και παράλληλα πρόβαλλε την προσπάθειά του. Για το πολύ θετικό αποτέλεσμα συνεργάστηκε με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (για τους βετεράνους/ανεξάρτητους) και με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (για το ανοιχτό των ενεργών αθλητών), ενώ με το οργανωτικό κομμάτι ασχολήθηκε και στις δύο περιπτώσεις ο Γιώργος Πετρόχειλος, υπεύθυνος του καταστήματος GP Sports. Ξεχωριστή σημασία είχαν τα στοιχεία ότι υπήρξαν πολλές αγωνιστικές παρουσίες από μέρη της Περιφέρειας, ότι ορισμένοι αθλητές αγωνίστηκαν και στα δύο πρωταθλήματα και ότι έδωσαν το «παρών» και τρεις πρώην πρωταθλητές Ελλάδας στο αγώνισμα του απλού ο Χρήστος Λάμης, ο Αλέκος Δέσης και ο (πρωτοεμφανιζόμενος στην …παρέα των βετεράνων) Μιχάλης Παγώνης.

Panionios Veteranoi_50_Στο όπεν των βετεράνων/ανεξαρτήτων, όπου  καταγράφηκαν και οι συντριπτικά περισσότερες συμμετοχές έγινε διαχωρισμός σε γκρουπ δυναμικότητας. Έτσι, στις ηλικίες 40-49 και 50-60+, όπως και στους ανεξάρτητους των ηλικιών 18-39 αναδείχτηκαν νικητές και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Στο ανοιχτό ανδρών-γυναικών έγιναν δύο φάσεις με γκρουπ πριν αρχίσουν τα νοκ άουτ από την 8άδα και ο λόγος ήταν οι λίγες συμμετοχές (21). Γενικά υπήρχαν και αγώνες «παρηγοριάς» κι έτσι όλοι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δώσουν μεγάλο αριθμό αγώνων.  Στο τουρνουά ανδρών-γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο αθλητής της ΑΕΚ Διονύσης Φωτόπουλος. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ την αντίσταση του αγέρωχου Αλέκου Δέση. Ο βετεράνος αθλητής, που το 1978 είχε κατακτήσει τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό ανδρών, αγωνίζεται σήμερα στο σωματείο Φιλονίκης.  

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Παναγιώτης Κούνουπας από τον Α.Σ. Πρόοδος και ο Γιώργος Πετρόχειλος από την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Στα ημιτελικά ο Δέσης κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Πετρόχειλο και ο Φωτόπουλος με το ίδιο σκορ τον Κούνουπα.

Στις κατηγορίες βετεράνων/ανεξαρτήτων τα αποτελέσματα στο 1ο επίπεδο δυναμικότητας είχαν ως εξής:

ΑΝΔΡΩΝ 18-39

1. Παναγιώτης Φωτάκης

2. Αριστείδης Κατσάβριας
3. Γρηγόρης Δράκος, Παναγιώτης Καρατζάς

ΑΝΔΡΩΝ 40-49
1. Χρήστος Λάμης
2. Πέτρος Ξαρχάκος
3. Γιώργος Πετρόχειλος, Κώστας Χολής

ΑΝΔΡΩΝ 50-59
1. Ηλίας Βουτσινάς
2. Σταύρος Φραγγινέας
3. Στέλιος Μάγκος, Ισαάκ Βασιλειάδης

ΑΝΔΡΩΝ 60 ΚΑΙ ΑΝΩ
1. Κωνσταντίνος Κουμπής
2. Θεόδωρος Ραιδεστινός
3. Χάρης Κοχλιάδης, Αβραάμ Τρεβεζάς

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Ειρήνη Κουτσουπίδου
2. Λίλιαν Λουκά
3. Ελισάβετ Κούκα, Ρένα Φυλακούρη

Να αναφέρουμε τέλος και τους νικητές στα επόμενα επίπεδα δυναμικότητας. Στην κατηγορία 18-39 ετών ήρθαν 1οι ο Χρήστος Βίλλας στη Β΄ κατηγορία, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης στη Γ΄κατηγορία και ο Κωνσταντίνος Βουλγαρέλης στη Δ΄κατηγορία. Στην κατηγορία 40-49 πρώτευσαν ο Ηλίας Κατσίβελης στη Β΄κατηγορία, ο Γιάννης Κουτουλάκης στη Γ΄κατηγορία και ο Δημήτρης Καψής στη Δ΄κατηγορία. Στην κατηγορία 50-59 πήραν την 1η θέση ο Παναγιώτης Γιαννούλης στη Β΄κατηγορία και ο Στέφανος Ροδίτης στη Γ΄κατηγορία. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε από μία μπλούζα πινγκ πονγκ προσφορά του καταστήματος GP Sports.  

*Φωτο 1:  Γενικό πλάνο από τον δεύτερο χώρο των αγώνων στο γυμναστήριο με την τέντα.

* Φωτό 2: Η απονομή στην κατηγορία 50-59 ετών

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ