Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελληνική παρουσία και στο φετινό τουρνουά νέων της Τσεχίας

PB242271

PB242271Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει εκπροσώπηση και στο φετινό διεθνές τουρνουά νέων της Τσεχίας, που είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Όπως και πέρσι μάλιστα, θα ξεκινήσουν από εκεί οι ελληνικές συμμετοχές της χρονιάς στα όπεν μικρών ηλικιών. Το event θα γίνει στην πόλη Χόντονιν από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και πρόκειται ν’ αγωνιστούν επτά αθλητές μας, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Πρόκειται για τις νεάνιδες Χριστιάνα Κανάρη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη (αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά) και τους παίδες Γιάννη Σγουρόπουλο, Στράτο Δαμιανή (Α.Ο. Ταταύλα), Γιώργο Σταματούρο και Δημήτρη Κορδούτη (Δ.Α.Ο. Ταύρου).

Οι δύο τελευταίοι δηλώθηκαν στη β΄ομάδα των παίδων και (όπως έχει γίνει κι άλλη φορά σε διεθνείς αγώνες στο κοντινό παρελθόν) βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Η συμμετοχή τους θα κριθεί από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης μετά τη λήξη των δηλώσεων, που είναι αύριο. Στο τουρνουά είχε δηλώσει και ο Πάρις Ζώνιος, αλλά ακύρωσε. Το όπεν περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Έχει πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να μετρήσουν δυνάμεις. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης: Στις νεάνιδες οι Κανάρη, Χατζηλυγερούδη, Κορδούτη είναι στην 5η, την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα. Στους παίδες ο Σγουρόπουλος βρίσκεται στο νούμερο 2, ο Δαμιανής στο 3, ο Σταματούρος στο 5 και ο Κορδούτης στο 7. Πέρσι είχαν βρεθεί στην πόλη της Τσεχίας οι παίδες Νίκος Αντωνιάδης και  Ανδρέας Τσόπελας μετον πρώτο να προχωρά στις θέσεις 17-32 του απλού και τους δύο μαζί να μπαίνουν στη 16άδα του διπλού.

* Με ήττα άρχισε το Σάββατο η Στόρφορς τα παιχνίδια της για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας. Η ομάδα της Φιλαρέτης Εξάρχου και της Μαρίας Χριστοφοράκη κάμφθηκε με 6-3 από τη Μαλαρένερτζι ΒΤΚ, την οποία είχε αντίπαλο και στην πρώτη φάση, στον όμιλο του βορρά. Από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε μόνο η Εξάρχου, καθώς η δεύτερη αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση κι έμεινε στην Αθήνα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2014 στο απλό γυναικών έδωσε τέσσερις αγώνες, όμως με απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα της. Στο πρώτο της παιχνίδι κάμφθηκε με 3-2 σετ από τη Μαρία-Πία Λορεντζότι. Στη συνέχεια νίκησε με το ίδιο σκορ την Ντανιέλα Μόσκοβιτς και στο τελευταίο στη σειρά ματς έχασε 3-0 σετ από τη Γιάνα Ντομπέσοβα. Ενδιάμεσα έπαιξε και στο διπλό με την Αγγλίδα Χάνα Χικς, δεν παρουσίασε όμως, το ίδιο καλή συνεργασία όπως με τη συμπαίκτριά της στην εθνική ομάδα και ήρθε άλλη μία ήττα με 3-0 από τις Ντομπέσοβα/Λορεντζότι.

Για τη Χριστοφοράκη να προσθέσουμε ότι έκανε στη μέση μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή. Από χτες επανήλθε στις προπονήσεις, πάντως οι ενοχλήσεις απαιτούν κάποιο χρόνο για να ξεπεραστούν εντελώς.

 

* Φωτό: Σε πρώτο πλάνο από παλιότερο αγώνα του Δ.Α.Ο. Ταύρου διακρίνονται ο Δημήτρης Κορδούτης (αριστερά) και ο Γιώργος Σταματούρος, οι οποίοι θα χρειαστεί να περιμένουν λίγες ώρες για να δουν αν θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους στο όπεν της Τσεχίας.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ