Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους δευτεραθλητές Ευρώπης

Vatsaklis EOE

Vatsaklis EOEΜέσω της εθνικής μας ομάδας των ανδρών η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν ανάμεσα στα τιμώμενα αθλήματα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη χτεσινοβραδινή της εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στη διάρκεια της ετήσιας γιορτής στο κτίριο της Ε.Ο.Ε. βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που ξεχώρισαν το 2013 στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας και το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων της Ουτρέχτης. Οι διεθνείς μας Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και Τάσος Ρηνιώτης συμπεριλήφθηκαν σε αυτές τις βραβεύσεις για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, ενώ ο πρώτος είχε και το χάλκινο στο απλό της ίδιας διοργάνωσης. Και οι τέσσερις πρωταθλητές μας όμως, απουσίασαν αναγκαστικά εξαιτίας των αγώνων, που είχαν χτες στα γαλλικά πρωταθλήματα. Τους δευτεραθλητές Ευρώπης εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής και φυσικά ήταν παρών και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος είναι και έφορος των εθνικών μας ομάδων.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε στον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Βασίλης Πολύμερος (φωτό 1), πρώην πρωταθλητής της κωπηλασίας και νυν μέλος της Ε.Ο.Ε.. Εκείνη τη στιγμή προβάλλονταν από το βίντεο γουόλ φωτογραφίες των τεσσάρων διεθνών μας, ενώ ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ε.Ο.Ε. Τάσος Παπαχρήστου εξηγούσε στους παρευρισκόμενους ότι όλα τα μέλη της εθνικής μας είναι επαγγελματίες αθλητές και απουσίαζαν υποχρεωτικά γιατί είχαν αγωνιστική δράση στη Γαλλία.

Kolimpadis me_ieriesΟι μεγάλες επιτυχίες του 2013 «έβαλαν» την επιτραπέζια αντισφαίριση και στις δύο ειδικές εκδόσεις της Ε.Ο.Ε. με τις μεγάλες στιγμές της περασμένης χρονιάς και τα βιογραφικά διακεκριμένων αθλητών. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που ως γνωστόν είναι και μέλος της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., έκανε την απονομή βραβείων σε συντελεστές των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (διακρίνεται στη φωτό 2 με τις ιέρειες).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Αργά το βράδυ της Τρίτης εξάλλου, ολοκληρώθηκε στη Γαλλία ο 1ος γύρος στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα. Στην Α΄εθνική κατηγορία, όπου αγωνίζονται ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης και στη Β΄όπου μετέχουν ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Κώστας Λαγογιάννης και ο Τάσος Ρηνιώτης.

Στη γαλλική λίγκα η Ενεμπόν και η Ανζέ συνέχισαν με εύκολες νίκες εκτός έδρας. Η πρώτη επιβλήθηκε της Μπαγιάρ Αρζεντάν με 4-0. Ο Κρεάνγκα νίκησε με 3-0 σετ τον κορυφαίο Νιγηριανό Σεγκούν Τοριόλα. Η Ανζέ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ισιέν με 4-0 κι εκεί ο Γκιώνης άνοιξε κι έκλεισε το σκορ. Αρχικά επικράτησε με 3-1 σετ του Λιν Τζου από τη Δομινικανή Δημοκρατία κι έπειτα του Γάλλου Αλεξάντρ Ρομπινό με το ίδιο σκορ. Στη βαθμολογία ύστερα από εννέα αγωνιστικές η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση, μαζί με τη Λα Ρομάν, με 20 βαθμούς, ενώ η Ανζέ είναι 5η με 18 βαθμούς.

Στη 2η κατηγορία η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ γνώρισε την ήττα ως φιλοξενούμενη από τη Μορέ με 4-1. Τη μοναδική νίκη σημείωσε ο Παπαγεωργίου όταν έκαμψε με 3-0 σετ τον κινεζικής καταγωγής Τσεν Τζια. Άλλο παιχνίδι δεν είχε ο πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ δύο παιχνίδια έδωσε ο Λαγογιάννης. Στο πρώτο έχασε με 3-1 σετ από τον Σουηδό Αντρέας Τόρκβιστ και στο δεύτερο με 3-0 από τον βετεράνο Ισπανό Χε Ζιβέν. Προγραμματισμένο ματς είχε για χτες και η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη (εκτός έδρας με την Ποντό), ωστόσο μέχρι αργά τη νύχτα δεν υπήρχε ενημέρωση στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας. Στην κατάταξη η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση με 18 βαθμούς. Ο 2ος γύρος και στα δύο πρωταθλήματα αρχίζει σε δύο εβδομάδες, στις 28 του μήνα.

* Το Σάββατο συνέχισε τη δραστηριότητά της στη Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του βορρά η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στο εκτός έδρας παιχνίδι της για την 11η αγωνιστική με την Ουνιόν Βέλμπερτ απέσπασε ισοπαλία 5-5 και τώρα αρκείται στην 6η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς. Η προσπάθεια για την παραμονή εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη. Ο Παπαδημητρίου άρχισε ιδανικά με άνετη νίκη 3-0 σετ στο διπλό (εναντίον των Κρζικόβσκι/Ντίεζ και με συμπαίκτη τον Σούμποτιτς), όμως στα ατομικά του παιχνίδια κόντρα στους δύο πρώτους αθλητές της αντίπαλης ομάδας, τον Ρουμάνο Άντριαν Ντοντεάν και τον Τσέχο Τόμας Γιάνασεκ, κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Μπορούσε να πετύχει δύο νίκες, όμως τελικά υπέστη δύο ήττες με 3-2 και τα τελευταία σετ να λήγουν στην παράταση!

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ