Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέθανε η Ντόροθι ντε Λόου, η γηραιότερη αθλήτρια πινγκ πονγκ!

De Low

De LowΗ Ντόροθι Ντε Λόου δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Η γηραιότερη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η γυναίκα που έγινε διάσημη με το ασύγκριτο κέφι και τις αστείρευτες δυνάμεις που είχε για ν’ ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα, απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 103 ετών. Η αθλήτρια από την Αυστραλία εξελίχτηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε σταθερό σημείο αναφοράς στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις των βετεράνων. Έφτασε να δίνει συνεντεύξεις, να υπογράφει αυτόγραφα, να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στα παιχνίδια της, ακόμα και να γίνει κύριος χαρακτήρας σε ντοκιμαντέρ και να εξασφαλίσει θέση στο βιβλίο Γκίνες!  

Τον θάνατο της Ντε Λόου ανακοίνωσε με μεγάλη λύπη η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος. Στο μεγαλύτερο μέρος του χτεσινού ρεπορτάζ της περιλαμβάνονται τα στοιχεία που ακολουθούν:
Γεννήθηκε στο Γουέμπλεϊ του Βόρειου Λονδίνου, αλλά είναι από την Αυστραλία, αφού μετακινήθηκε εκεί με την οικογένειά της το 1912, όταν ήταν μόλις δύο ετών. Στις 5 Οκτωβρίουτου 2013 γιόρτασετα 103αγενέθλιάτης. Θεωρείται πως ήταν η γηραιότερη αθλήτρια πινγκ πονγκ στον κόσμο. Άρχισε πολύ αργά την ενασχόλησή της με το άθλημα και συγκεκριμένα στα 50 της, όμως ολοένα και προσέλκυε την προσοχή και προκαλούσε τον σεβασμό. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και αυτό την οδήγησε στα WorldRecordsτου βιβλίου Γκίνες.

Στα 100 της χρόνια ταξίδεψε στο Χόχατ στη Μογγολία και πήρε μέρος για 11η συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Ήταντοτελευταίοτης. Σημειώστε ότι το 1992 στο Δουβλίνο κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία άνω των 80 ετών. Μεαφορμήτηνεπίσκεψηστησυγκεκριμένηπόληκαιτηνεπιτυχίατηςμετείχεστοντοκιμαντέρπουείχετίτλο: «Πινγκπονγκ, ποτέδενείσαιπολύμεγάλοςγιαέναχρυσό». Το ντοκιμαντέρ τονίστηκε στο SilverScreen Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αυστραλιανή πρωτεύουσα Καμπέρα τον Ιούλιο του 2013 και η Ντε Λόου ήταν ένα από τα σπουδαία ονόματα του χώρου των βετεράνων, που εμφανίστηκαν σε αυτό. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ