Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα φώτα στο «Μελίνα Μερκούρη» για το πειραϊκό αναπτυξιακό όπεν «Αντωνία Σπανού»

Rentis stisimo

Rentis stisimoΝέα διοργάνωση, νέος αγωνιστικός χώρος, νέες παραστάσεις για τους μικρούς σε ηλικία αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ανοιχτό πρωτάθλημα «Αντωνία Σπανού» διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο Ρέντη (οδό 28ης Οκτωβρίου και Αγίας Άννας) και προσελκύει εκατοντάδες φίλους του αθλήματος. Γίνεται πρώτη φορά, είναι το 8ο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το συνδιοργανώνουν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας. Οι προϋποθέσεις είναι πολύ θετικές με σημαντικότερο στοιχείο τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, καθώς δήλωσαν 232 αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας του Ολυμπιακού Αντωνίας Σπανού, η οποία ήταν αδερφή της σημερινής γενικής γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνας και κόρη του πρώην μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας κι επί σειρά ετών κορυφαίου παράγοντα του Φοίνικα, Θεόκλητου. Στο διάστημα που ασχολήθηκε με την επιτραπέζια αντισφαίριση η εκλιπούσα πανηγύρισε πανελλήνιες διακρίσεις με τον Ολυμπιακό. Ήταν μέλος της ομάδας νεανίδων, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 1980 και της ομάδας γυναικών, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1983 και το 1984.

Στο ατομικό τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 58 παίδες, 54 παμπαίδες, 44 παγκορασίδες, 36 κορασίδες, 29 νέους και 11 νεάνιδες. Προέρχονται από σωματεία της Καβάλας, της Δράμας, της Μυτιλήνης, της Χίου, της Πάτρας, των Χανίων, της Κορινθίας, της Ναυπάκτου, της Καλαμαριάς, της Βέροιας και φυσικά της Αττικής. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει κι εδώ γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα καμία κατηγορία δεν θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες. Το Σάββατο θα παίξουν οι νέοι, οι νεάνιδες, οι κορασίδες και οι παγκορασίδες και την Κυριακή οι παίδες και οι παμπαίδες.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο το πρωί στις 9 με τα γκρουπ στις νεάνιδες και τις παγκορασίδες και μετά τις 17:00 υπολογίζεται να διεξαχθούν οι τελικοί των τεσσάρων κατηγοριών. Μεθαύριο η αγωνιστική δράση αρχίζει (επίσης στις 09:00) με τα γκρουπ των παμπαίδων και οι τελικοί στη συγκεκριμένη κατηγορία και τους παίδες έχουν υπολογιστεί για τις 17:00.

Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος, που δημιουργεί το πειραϊκό όπεν, είναι ότι πρόκειται ν’ αγωνιστούν δεκάδες αθλητές κι αθλήτριες από τις υψηλότερες θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Από τις πρώτες 5άδες έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παίδες Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, Νίκος Βλαχάκης, οι νεάνιδες Κωνσταντίνα Παρίδη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Θάλεια Κορδούτη, οι κορασίδες Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Αλεξάνδρα Τουντακόβα Κριστίν Σεβνταγιάν, οι παμπαίδες Γιάννης Δαμιανής, Αλκιβιάδης Σταματούρος, Παναγιώτης Ανδριανός, Νίκος Κορδαλής, οι παγκορασίδες Βασιλική Ηλιοπούλου, Αθηνά Λιβιεράτου, Δέσποινα Μυτακίδου, Δανιέλλα Γραματοπούλου-Χρυσοπούλου και οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, που αν και παίδες επέλεξαν να παίξουν στην κατηγορία των εφήβων.  

Το όπεν θα καλύψει με φωτογραφίες το πρακτορείο newsports.eu, Εξάλλου, ομάδα εθελοντών του «Ερυθρού Σταυρού» θα είναι παρούσα στο γυμναστήριο και θα προσφέρει διασωστική κάλυψη.

Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Ν. ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τους νεαρούς αθλητές έχουν δραστηριότητα αυτό το διήμερο βετεράνοι και ανεξάρτητοι και μάλιστα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημά τους! Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Βούλας διεξάγεται η προκριματική φάση του 5ου Πανελληνίου πρωταθλήματος απλού για την Αττική και τη Νότια Ελλάδα και αναμένεται να κάνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 214 άνδρες και γυναίκες! Γενικά είναι το 8ο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων βετεράνων και το 10ο αντίστοιχο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων αθλητών για τις συγκεκριμένες περιφέρειες. Τους αγώνες διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 15:30 με τους ανεξάρτητους και συνεχίζεται την Κυριακή από τις 09:30.. Προκριματικοί θα γίνουν φυσικά και στις άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει ανάλογη δρατηριότητα.

Εξάλλου, με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ο.Φ.Επ.Α., προχτές στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του θεσμού σε τοπικό επίπεδο. Οι Άρχοντες κατέκτησαν τον τίτλο νικώντας 4-1 τον Α.Ο. Νέμεσις Άρχοντες (από τον οποίο είχαν χάσει πέρσι 4-3 στον αντίστοιχο τελικό). Οι Άρχοντες έγιναν και η τελευταία ομάδα, που εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Πανελληνίου Κυπέλλου (31 Μαΐου/1 Ιουνίου). Να υπενθυμίσουμε ότι τα Κύπελλα των περιφερειών τους κατέκτησαν οι ομάδες Άκτωρ για την Αττική και τη Νότια Ελλάδα, Παλαίμαχοι Ζευγολατιού για την Πελοπόννησο, Βέλος Πατρών για τη Δυτική Ελλάδα, Δεινόσαυροι Φλώρινας για τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο και Άπαιχτοί Καβάλας για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.      

 

Φωτό: Γενική άποψη του γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” με το πως στήθηκαν τα τραπέζια για τους αγώνες        

 

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ