Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Α.Κ. Ζωγράφου στους παίδες και ο Α.Ο. Πεύκης στις κορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας 2012

21-4-2012

Άλλαξαν χέρια φέτος οι πανελλήνιοι τίτλοι στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων. Στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το Α.Κ. Ζωγράφου αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα αγόρια και ο Α.Ο. Πεύκης στα κορίτσια. Το σωματείο του Ζωγράφου κατέκτησε το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία του (1988, 1989, 2006 οι προηγούμενες) και στον συγκλονιστικό τελικό απέσπασε τα σκήπτρα από τον περσινό νικητή Α.Σ. Πρόοδος. Οι κορασίδες της Πεύκης θύμισαν με την ανωτερότητά τους την εξαιρετικά παραγωγική τριετία της ομάδας από το 2002 έως το 2004. Αξιοσημείωτο ακόμα το γεγονός ότι πρώτη φορά στα χρονικά έφτασε στον τελικό του θεσμού ο ΑΣΕΑ Καβάλας.

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 5ο ΣΕΤ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

21-4-2012Με γεμάτες τις εξέδρες στην ομοσπονδιακή αίθουσα, λόγω και της συνέχισης του πρωταθλήματος με τα ατομικά αγωνίσματα, το Α.Κ. Ζωγράφου και η Α.Σ. Πρόοδος (2ο και 1ο φαβορί αντίστοιχα στο ομαδικό) χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές στον τελικό των παίδων. Ο Ζωγράφος προηγήθηκε δύο φορές με τον Αντωνιάδη και τον Τσόπελα, ο πρώτος παίκτης της Προόδου, ο Αγγελάκης, ισοφάρισε ισάριθμες και ο τίτλος κρίθηκε στο διπλό με την Πρόοδο να ρίχνει στη «μάχη» και τέταρτο παίκτη, τον «αμυντικό» Αϊβαλιώτη. Το δίδυμο των νικητών πήρε το 1ο σετ, έχασε τα δύο επόμενα, αργότερα έφερε το ματς στα ίσα και όταν τα δύο ζευγάρια άλλαξαν πλευρά στο «κόντρα» σετ η διαφορά πόντων ήταν οριακή. Σε εκείνο το σημείο όμως, κρίθηκαν ουσιαστικά όλα. Ο Τσόπελας με τον Πετρόπουλο έκαναν το 5-4 με τη βοήθεια του φιλέ (έγινε το λεγόμενο «σόρι») και αυτό φάνηκε να επέδρασε ψυχολογικά με διαφορετικό τρόπο στα δυο ζευγάρια. Τα παιδιά του Ζωγράφου πήραν τέσσερις ακόμα πόντους στη σειρά και όταν πήγαν το σκορ στο 9-4 έμοιαζε αδύνατο να γυρίσει το ματς. Οι αθλητές, που αγωνίστηκαν στον τελικό, συγκρότησαν το ρόστερ και των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Στον πάγκο του Ζωγράφου ήταν ο Αλέξης Αρσενιάδης, ενώ προπονητής της Προόδου είναι ο Λουίτζι Σκέμβρης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Κ. Ζωγράφου-Α.Σ. Πρόοδος 3-2:

Νίκος Αντωνιάδης-Παναγιώτης Κομνηνός 3-0 (11-3, 11-8, 11-7)

Γιάννης Πετρόπουλος-Κωνσταντίνος Αγγελάκης 0-3 (4-11, 9-11, 2-11)

Ανδρέας Τσόπελας-Πάρις Ζώνιος 3-1 (11-9, 11-8, 7-11, 11-8)

Αντωνιάδης-Αγγελάκης 1-3 (6-11, 10-12, 11-3, 8-11)

Τσόπελας/Πετρόπουλος-Γιάννης Αϊβαλιώτης/Ζώνιος 3-2 (11-8, 11-13, 6-11, 11-5, 11-7)

Στην πορεία του ως τον τελικό το Α.Κ. Ζωγράφου απέκλεισε κατά σειρά στο ταμπλό την ΕΑ Βόχας με 3-1 και τον Α.Σ. Πέρα 2005 με 3-2, ενώ στην πρώτη φάση είχε κυριαρχήσει στο 2ο γκρουπ νικώντας 3-1 τον Α.Ο. Καρέα, 3-0 τον ΑΣΕΑ Καβάλας κι επίσης 3-0 τον Α.Ο. Ελληνικού. Σημειωτέον ότι και στον ημιτελικό με το Πέρα ο Τσόπελας με τον Πετρόπουλο έδωσαν τη λύση στο καθοριστικό διπλό με αντιπάλους τους Σαλίπα/Δαμιάνη.

Η Πρόοδος κατέβαλλε στο ταμπλό των «8» τις Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς με 3-1 και τον ΓΑΣ Ελευσίς με 3-2. Την Παρασκευή στο 1ο γκρουπ είχε νικήσει 3-1 τον ΟΕΑ Βέροιας και 3-0 τον Α.Σ. Σπάρτακος και τον Α.Ο. Διόνυσου.

Την 3η θέση πήραν ο ΓΑΣ Ελευσίς και το Πέρα 2005, που έδωσαν πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις στα ημιτελικά και αμφότεροι λύγισαν στο διπλό. Με τεχνικό υπεύθυνο τον Γιάννη Λογοθέτη ο ΓΑΣΕ αγωνίστηκε με τους Κώστα Σγουρόπουλο, Γιάννη Σγουρόπουλο, Βασίλη Κωνσταντά και Κωνσταντίνο Στάμου. Για το Πέρα ο Γιάννης Βλοτινός στηρίχτηκε στους Στράτο Δαμιάνη, Σάββα Σαλίπα, Βασίλη Αντωνιάδη και Κωνσταντίνο Ξυπολυτά.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΤΣ Ο Α.Ο. ΠΕΥΚΗΣ

Στις κορασίδες ο Α.Ο. Πεύκης επιβεβαίωσε ότι ήταν το 1ο φαβορί της διοργάνωσης. Αφού επικράτησε χωρίς πίεση στα γκρουπ, στη συνέχεια κατέκτησε με 3-0 όλα τα ματς του ταμπλό! Στον τελικό αντιμετώπισε τον ΑΣΕΑ Καβάλας, που με τη θαυμάσια πορεία του διατήρησε την παράδοση των διακρίσεων στις μικρές ηλικίες. Η Πεύκη είχε τον πρώτο λόγο, αλλά σίγουρα δεν ήταν απλή υπόθεση η κατάκτηση του τροπαίου. Το καθοριστικό βήμα το έκανε στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι όταν η Ράπτη έφτασε στη νίκη με εντυπωσιακή ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τη Μπέλλου (μάλιστα στο 1ο σετ δεν πήρε πόντο), όμως ακολούθως η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Ράπτη μπήκε στο πνεύμα του αγώνα, ισοφάρισε και το ματς πήγε στο συναρπαστικό 5ο σετ. Εκεί η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων προηγήθηκε 3-0, η Μπέλλου το μετέτρεψε σε 4-3 υπέρ της, η Ράπτη προηγήθηκε ξανά 5-4 και 6-5 και τελικά αξιοποίησε το προβάδισμα.

Πέρα από τις τρεις αθλήτριες της βασικής ομάδας ο Α.Ο. Πεύκης του Χρήστου Βατσακλή είχε στη σύνθεση και τη Μαρία-Χριστίνα Γραμματίδη. Στον ΑΣΕΑ Καβάλας είναι προπονητής ο Γιάννης Σταύρου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Πεύκης-ΑΣΕΑ Καβάλας 3-0:

Θάλεια Κορδούτη-Μαρία Μαρκοζάνη 3-0 (11-5, 12-10, 11-6)

Κατερίνα Ράπτη-Αναστασία Μπέλλου 3-2 (0-11, 9-11, 11-7, 11-7, 11-6)

Νίκη Μπρισκόλα-Χριστιάνα Κανάρη 3-0 (11-9, 11-7, 11-6)

Στο ταμπλό η Πεύκη απέκλεισε το Ρουφ 80 με 3-0 και στην 4άδα τον Άρη Βούλας με το ίδιο σκορ. Στην πρώτη φάση αναδείχτηκε νικήτρια στο 1ο γκρουπ επικρατώντας 3-1 του Α.Ο. Διόνυσου και 3-1 του ΠΑΣ Εχέδωρος.

Η Καβάλα επικράτησε στον γύρο των «8» του ΑΟ Διόνυσου με 3-1 και στον γύρο των «4» του 2ου φαβορί των αγώνων, Α.Σ. Πέρα 2005, με 3-2. Την Παρασκευή είχε πάρει την πρωτιά στο 3ο γκρουπ με νίκες 3-1 επί του Τελαμώνα Σαλαμίνας και 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Άρης Βούλας και το Πέρα 2005 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και τον Γιάννη Δήμα στον πάγκο ο Άρης βασίστηκε στις Στέλλα Πατεράκη, Δέσποινα Γκοβάτσου, Ελένη Στραϊτούρη και Μαρία Χατζηαντωνίου. Το Πέρα του Γιάννη Βλοτινού είχε στην τριάδα τις Αναστασία Τσακέτα, Μαρία Χατζηλυγερούδη και Παμφίλη Σούντου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ