Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ενοχλήσεις στον προσαγωγό πάει στο Europe Cup ο Γκιώνης

145 national_team

145 national_teamΤην ατυχία να νιώσει νέες ενοχλήσεις στον προσαγωγό είχε ο Παναγιώτης Γκιώνης στην χτεσινή αγωνιστική δραστηριότητα στη Γαλλία. Παραμονές του Europe Cup και στη διάρκεια του αγώνα της Ανζέ πόνεσε ξανά στο συγκεκριμένο σημείο και με αυτό το πρόβλημα θα μεταβεί αύριο στη Λωζάννη για την κορυφαία ατομική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Το πρώην ΤΟΠ 12 γίνεται στην ελβετική πόλη από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου και η παρθενική συμμετοχή σε αυτό αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη τιμή για τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα στον προσαγωγό τον εμποδίσει να βάλει υψηλό στόχο. Στα κορυφαία γαλλικά εθνικά πρωταθλήματα στο μεταξύ, αγωνίστηκαν χτες και οι υπόλοιποι πέντε πρωταθλητές μας Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης και Γιώργος Φραγκούλης. Ο δεύτερος και ο τρίτος έφεραν μόνο θετικά αποτελέσματα για λογαριασμό της Αμικάλ, ενώ είναι πολύ ευχάριστο που η Μπαγιάρ Αρζεντάν έδωσε στον Φραγκούλη νέο χρόνο συμμετοχής στη γαλλική Λίγκα!

Στην 1η κατηγορία των ανδρών λοιπόν, και στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής η Ανζέ παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της στη Βιλνέβ. Ο Γκιώνης νίκησε αρχικά με 3-1 σετ τον Στεφάν Ουετσέ και τραυματίστηκε σε δύσκολη μπαλιά σε αυτό το παιχνίδι. Ξανάπαιξε στο τελευταίο στη σειρά ματς, όμως ήταν επιφυλακτικός για να μη χειροτερέψει η κατάστασή του και κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Σουηδό Χάμπους Σόντερλουντ. Η Ενεμπόν υποδέχτηκε την Ιστρ και ηττήθηκε με 4-2. Ο Κρεάνγκα αντιμετώπισε δύο Γάλλους αθλητές. Νίκησε με 3-0 σετ τον Αντουάν Χασάρ κι έχασε με 3-0 από τον Κριστόφ Λεγκού. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν συνάντησε εκτός έδρας την πρωτοπόρο Σαρτρ κι έχασε με 4-0. Ο Φραγκούλης πήρε την ευκαιρία για τέταρτη φορά σε αγώνα της ProA, έκανε καλή προσπάθεια απέναντι σε κορυφαίους αθλητές του πρωταθλήματος, αλλά υπέστη φυσιολογικά δύο ήττες με 3-0 σετ, πρώτα από τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη (έχασε στην παράταση το 1ο σετ) και μετά από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ.

Στη βαθμολογία η Ανζέ και η Ενεμπόν είναι μαζί στην 4η θέση με 23 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι 8η, μαζί με την Καέν, με 17 βαθμούς.

Amical 2013-2014Στη Β΄κατηγορία η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ (φωτό αριστερά με τη φετινή της σύνθεση και τους Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη δίπλα-δίπλα) έκαμψε εντός έδρας με 4-2 την αντίσταση της Ναντ και είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο Έλληνες διεθνείς, που σημείωσαν από δύο νίκες με το…ίδιο μάλιστα σκορ (3-1 σετ). Ο Παπαγεωργίου κατέβαλλε τον Βασίλε Καλούς και τον Ρομέν Ρουίζ και ο Λαγογιάννης τον Ρουίζ και τον Τζουλιέν Πιετροπάολι. Η Μετς έχασε εντός έδρας 4-0 από τη Μορέ. Ο Ρηνιώτης έδωσε ένα ματς και ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Κινέζο Τσεν Τζια.

Στην κατάταξη η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση με 22 βαθμούς και η Μετς στην 7η με 17, μαζί με τη Ναντ.

Επανερχόμενοι στο Europe Cup ανδρών-γυναικών να σημειώσουμε ότι ο Γκιώνης επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα και αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Λωζάννη μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό μουσείο θα γίνει αύριο η κλήρωση των γκρουπ και θ’ ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με αθλητές και προπονητές. Οι αγώνες έχουν και τον χαρακτήρα προκριματικών για το ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι του Europe Cup παίρνουν την πρόκριση, ενώ λόγω της συγκεκριμένης καινοτομίας θα υπάρχει διαβάθμιση μέχρι την 8η θέση για να προκύψουν αναπληρωματικοί. Μόνο οι τρίτοι των τεσσάρων γκρουπ δεν θα συνεχίσουν και θα καταταχθούν στις θέσεις 9-12.  

                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ