Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έγραψε ιστορία ο Αγγελάκης στους παίδες, η Χατζηλυγερούδη πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κορασίδες

22-4-2012a

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη κατέκτησαν σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό παίδων και κορασίδων αντίστοιχα για την αγωνιστική σεζόν 2011-2012. Ο αθλητής του Α.Σ. Η Πρόοδος έγραψε ιστορία στη συγκεκριμένη ηλιακή κατηγορία, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ισοφάρισε το ρεκόρ του Κώστα Μαδέση (1983, 1984, 1985). Η αθλήτρια του ΑΣ Πέρα 2005 έφτασε στη μεγαλύτερή της διάκριση ως τώρα στην τελευταία της χρονιά ως κορασίδα. Στο διπλό παίδων πήραν το χρυσό μετάλλιο οι Νίκος Αντωνιάδης/Ανδρέας Τσόπελας του Α.Κ. Ζωγράφου και στο διπλό κορασίδων οι Θάλεια Κορδούτη/Φιλία Εμίρη του Α.Ο. Πεύκης και της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας αντίστοιχα. Πολύ θετική και στα ατομικά αγωνίσματα η παρουσία της περιφέρειας, κι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Χατζηλυγερούδη είναι από την Πάτρα, η Χριστιάνα Κανάρη, που έφτασε για δεύτερη διαδοχική περίοδο στον τελικό του απλού κορασίδων από την Καβάλα και ο Πάρις Ζώνιος, φιναλίστ στον τελικό του διπλού, από τα Γιάννενα.

Τα δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος, ο 15χρονος Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο 14χρονος Νίκος Αντωνιάδης αντίστοιχα, συναντήθηκαν στον τελικό του απλού παίδων. Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε ελαφρά με το μέρος του τις πιθανότητες, όμως ο Αντωνιάδης έδειξε και αυτή τη φορά, όπως και στο ομαδικό μία μέρα πριν, ότι θα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Έχασε με μικρή διαφορά το 1ο σετ, με οριακή το 2ο και από κει και πέρα ο αγώνας απέκτησε…άγρια ομορφιά. Ο Αγγελάκης ανέτρεψε το 4-7 του 3ου σετ, απέκτησε δύο ματς μπολ, αλλά ο Αντωνιάδης γύρισε την κατάσταση με ψυχραιμία και πολλή υπομονή απέναντι στην άμυνα και μείωσε στην παράταση. Υπέροχο θέαμα, μεγάλα ράλι και πάθος στις προσπάθειες των παιδιών στο 4ο σετ όπου ο Αντωνιάδης πέτυχε νέα ανατροπή. Ισοφάρισε γρήγορα από 3-6 πίσω στο σκορ, πήρε προβάδισμα κι έφτασε σε δύο σετ μπολ με 10-8. Ο Αγγελάκης έφερε το ματς στα ίσα με έναν τυχερό πόντο στο 8-10 κι εξαιρετική τακτική στο 9-10 κι αργότερα έσωσε και τρίτο σετ μπολ! Εκεί που και ψυχολογικά έγειρε υπέρ του την πλάστιγγα ήταν στο 12-12, όπου η τύχη του χαμογέλασε πλατιά. Σε πόντο διαρκείας επέστρεψε με λόμπα το μπαλάκι από μακριά και σχεδόν από το πάτωμα κι αυτό εξοστρακίστηκε στην κόχη του τραπεζιού. Ο Αντωνιάδης δεν βρήκε κουράγιο ν’ απαντήσει και με χαμένη υποδοχή γράφτηκε το 3-1 σετ. Στο φινάλε βέβαια, οι φίλαθλοι χειροκρότησαν με θέρμη και τα δύο μεγάλα ταλέντα για τον σπάνιας ομορφιάς -για τη συγκεκριμένη κατηγορία- τελικό που προσέφεραν (11-7, 11-9, 13-15, 14-12).

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: «ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΜΠΟΛ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…»

22-4-2012aΠεριχαρής ο Αγγελάκης μίλησε μετά την απονομή για τον συγκλονιστικό αγώνα: «Όταν έκανα το 10-8 στο 3ο σετ πίστεψα ότι είχα σίγουρη τη νίκη. Χαλάρωσα κάπως και αυτό θα μπορούσε να μου στοιχίσει γιατί ο Νίκος το εκμεταλλεύτηκε, με ισοφάρισε και πήρε το σετ. Παρόλα αυτά μπήκα δυνατά στο 4ο σετ και παρότι ο αντίπαλός μου ήταν ξανά πολύ απειλητικός έφτασα στη νίκη στην παράταση. Σε αρκετές κρίσιμες στιγμές η επιλογή μου ήταν να κάνω σερβίς κοντά στο φιλέ και να γυρίσω να επιτεθώ με το ντράιβ (forehand), ενώ όταν έδινα στον Νίκο να ξεκινήσει αμέσως με τοπ σπιν η τακτική μου ήταν να απαντήσω με δυνατό ντράιβ ή την πρώτη ή τη δεύτερη φορά, που θα μου έστελνε σ’ εκείνο το σημείο την επίθεσή του».

Ο Αγγελάκης πέτυχε ταυτόχρονα τη ζηλευτή επίδοση, στην οποία είχε φτάσει πριν από πολλά χρόνια μόνο ο Κώστας Μαδέσης. Παρεμπιπτόντως, με τον σημερινό 42άχρονο αθλητή, αλλά και προπονητή, συναντήθηκε φέτος δύο φορές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής και είχε μία νίκη και μία ήττα! «Χαίρομαι πολύ που ισοφάρισα αυτό το ρεκόρ. Το μαθαίνω από σας και νομίζω ότι δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτές τις επιτυχίες. Νιώθω πως είναι κάτι σπουδαίο το να έχουν σημειώσει τη συγκεκριμένη επίδοση μόνο δύο αθλητές στην Ελλάδα και να είναι μέσα το όνομά μου», υπογράμμισε ο διεθνής αθλητής.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Αγγελάκης επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όπου νίκησε τον Νίκο Σωτηρίου (ΕΑ Βόχας) και τον Σεραφείμ Ζήσου (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-0 σετ. Στον γύρο των «16» απέκλεισε τον Νίκο Σιάχο (ΕΑ Βόχας) με 3-1, στην 8άδα τον Γιάννη Σγουρόπουλο (ΓΑΣ Ελευσίς) με 3-0 και στην 4άδα τον Ανδρέα Τσόπελα με 3-0 σετ.

Ο Αντωνιάδης πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ με δύο νίκες 3-0 σετ απέναντι στον Νίκο Βλαχάκη (ΑΟ Καρέα) και τον Εύαγγελο Βασιλείου (Διόνυσου). Στα νοκ άουτ απέκλεισε κατά σειρά τον Βασίλη Αντωνιάδη (Πέρα 2005) με 3-1, τον Νίκο Σκουτέρη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά) με 3-0 και τον Πέτρο Σιαπκαρά (ΕΑ Βόχας) με 3-1 σετ.

ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗ: «ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ 4ΑΔΑ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ»

22-4-2012bΣτον τελικό του απλού κορασίδων η Γεωργία Χατζηλυγερούδη κοντραρίστηκε με τη συμπαίκτριά της στο διπλό Χριστιάνα Κανάρη. Ήταν εμφανώς καλύτερη, αγωνίστηκε πολύ προσεκτικά και με δυνατή ψυχολογία από την αρχή ως το τέλος και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ. Σίγουρα ο κόσμος περίμενε πιο «κλειστό» ματς στο σκορ, όμως η Κανάρη δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό της Χατζηλυγερούδη και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Τα σετ 11-5, 11-5 και 11-8. Να σημειωθεί ότι από το 2003 μία διαφορετική αθλήτρια κάθε χρόνο φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Πέρσι πήρε την πρωτιά μία άλλη αθλήτρια από την Πάτρα, η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Στις δηλώσεις της λίγα λεπτά μετά την επιτυχία η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν έκρυψε ότι ήταν αγχωμένη σήμερα, στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της και απελευθερώθηκε μόλις πέρασε στα ημιτελικά. Για τον τελικό ομολόγησε ότι η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε «Στην αρχή δεν ένιωθα πολύ καλά διότι ήμουν πολύ αγχωμένη. Ήξερα όμως, ότι αν μπω στην 4άδα θα συνέχιζα πιο ελεύθερα. Πράγματι έδωσα έναν πολύ δύσκολο προημιτελικό με την Πατεράκη κι όταν πήρα την πρόκριση για τα ημιτελικά μετά ήμουν σίγουρη ότι θα πάρω το κύπελλο. Τόσα χρόνια αυτό προσπαθώ και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα», τόνισε η 15χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Στον τελικό όντως, δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη υπέρ μου. Πέρασα το παιχνίδι μου όμως και ήμουν πολύ σταθερή. Ίσως φάνηκε να το ήθελα και πιο πολύ από τη Χριστιάνα, η οποία είναι πολύ καλή μου φίλη και θαυμάσια παίκτρια, όμως στον συγκεκριμένο αγώνα ήμουν καλύτερη και είχα άριστη ψυχολογία».

Στην επισήμανση ότι στον τελικό αναμετρήθηκαν δύο ελπιδοφόρες γυναικείες παρουσίες από την περιφέρεια, η Χατζηλυγερούδη ανέφερε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό για την επαρχία. Έχει ξεχωριστή σημασία διότι στις πόλεις μας δεν έχουμε πολύ καλές παίκτριες για να προπονηθούμε, όπως στην Αθήνα. Μακάρι να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια και για μένα είναι σίγουρα πολύ σημαντικό που έχω μάθει τα περισσότερα στο άθλημα από τον Γιάννη Σταύρου. Μπορεί τώρα να μην είναι προπονητής μου, να συνεχίζει στην Καβάλα, όπου αγωνίζεται η Χριστιάνα, αλλά εξακολουθώ να έχω πάντα μέσα μου τα όσα μου μετέδωσε».

Η Χατζηλυγερούδη πέρασε χωρίς αγώνα τον γύρο των «16», στις «8» κατέβαλλε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τη Στέλλα Πατεράκη (Άρης Βούλας) και στις «4» τη Φιλία Εμίρη με 3-1 σετ. Στην πρώτη φάση ήταν νικήτρια στο 2ο γκρουπ, όπου κατέβαλλε τη Μαρία Αντωνιάδου (Άρης 2006) και την Αχίλλεια Δασκαλοπούλου (ΕΑ Βόχας) με 3-0 σετ. Πρέπει ν’ αναφερθεί ότι στον 1ο γύρο του αγωνίσματος η Πατεράκη απέκλεισε με 3-1 σετ το νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης, την Κορδούτη. Στην κορυφή του ταμπλό μάλιστα, ως 1ο φαβορί, βρέθηκε αναπάντεχα η Παναγιώτα Ανδριανού του Τελαμώνα Σαλαμίνας, η οποία είχε επικρατήσει στο 1ο γκρουπ, προκαλώντας επίσης έκπληξη κόντρα στην Κορδούτη με νίκη 3-1 σετ.

Η Κανάρη για να φτάσει μέχρι τον τελικό απέκλεισε τη Βασιλική Τζίμου (Εχέδωρος) με 3-0 στη 16άδα, την Κατερίνα Ράπτη (ΑΟ Πεύκης) με 3-0 στην 8άδα και την Αλεξάνδρα Τουντάκωβα, επίσης με 3-0 σετ στην 4άδα. Στο 4ο προκριματικό γκρουπ είχε επιβληθεί της Στέλλας Πατεράκη (Άρης Βούλας) και της Ευαγγελίας Κασνάκη (ΠΑΣ Εχέδωρος) με 3-0 σετ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ

Θέαμα και συγκινήσεις πρόσφεραν και οι δύο τελικοί στα διπλά και κρίθηκαν στα 5 σετ!   Στον τελικό του διπλού παίδων φάνηκε από την αρχή ότι θα γινόταν πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση. Στο 1ο σετ ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας χρειάστηκε να σώσουν τρία σετ μπολ (8-10, 9-10 και 12-13) για να προηγηθούν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη και του Πάρι Ζώνιου. Στο 2ο σετ οι αθλητές της Προόδου δημιούργησαν διαφορά από την αρχή και την κράτησαν, αλλά στο 3ο σετ άφησαν ξανά αναξιοποίητο ένα σημαντικό προβάδισμα. Είχαν δύο σετ μπολ με 10-8 και είδαν ξανά τους Αντωνιάδη/Τσόπελα να τους «κλέβουν» το σετ με τέσσερις διαδοχικούς πόντους! Στο 4ο σετ όμως, ήταν η…σειρά των Αγγελάκη/Ζώνιου να κάνουν ανατροπή. Έχαναν με 3-6 και το μετέτρεψαν σε 8-6 υπέρ τους ισοφαρίζοντας τελικά σε 2-2 για να πάει το ματς στο ψυχοφθόρο 5ο σετ. Εκεί συνέχισαν με καλό ρυθμό και προηγήθηκαν 6-3, όμως ο τελευταίος λόγος άνηκε στους Αντωνιάδη/Τσόπελα. Πήραν πέντε πόντους στη σειρά, απέκτησαν και ψυχολογικό αβαντάζ και αυτή τη φορά δεν άφησαν χαμένη την ευκαιρία κάνοντας το 3-2. Η εξέλιξη 15-13, 4-11, 12-10, 8-11 και 11-7.

Στον τελικό του διπλού κορασίδων οι Θάλεια Κορδούτη/Φιλία Εμίρη βρέθηκαν στο…χείλος του γκρεμού και επέστρεψαν. Είδαν τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Χριστιάνα Κανάρη να έχουν ματς μπολ 11-10 στο 4ο σετ (καλύπτοντας εντυπωσιακά μάλιστα, διαφορά τριών πόντων στο 7-10!), αλλά γύρισαν την κατάσταση και στο 5ο σετ έφτασαν εκείνες με πολύ καλή απόδοση στο χρυσό μετάλλιο! Αυτό ήταν το πιο χαρακτηριστικό σημείο του αγώνα, ο οποίος είχε κι άλλες πολύ ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Η εξέλιξη: 9-11, 11-9, 6-11, 13-11 και 11-7.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (ΑΣ Η Πρόοδος)

2. Νίκος Αντωνιάδης (ΑΚ Ζωγράφου)

3. Πέτρος Σιαπκαράς (ΕΑ Βόχας)

-. Ανδρέας Τσόπελας (ΑΚ Ζωγράφου)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣ Πέρα 2005)

2. Χριστιάνα Κανάρη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αλεξάνδρα Τουντάκωβα (Ρουφ 80)

-. Φιλία Εμίρη (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Ανδρέας Τσόπελας/Νίκος Αντωνιάδης (ΑΚ Ζωγράφου)

2. Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Πάρις Ζώνιος (ΑΣ Πρόοδος)

3. Χρήστος Ξανθόπουλος/Αχιλλέας Ζούργος (Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς)

-. Γιάννης Αϊβαλιώτης/Παναγιώτης Κομνηνός (ΑΣ Πρόοδος)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Θάλεια Κορδούτη/Φιλία Εμίρη (ΑΟ Πεύκης/ΑΕ Αθηνά)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη Χριστιάνα Κανάρη (ΑΣ Πέρα 2005/ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αλεξάνδρα Τουντάκωβα/Κριστίν Σεβνταγιάν (Ρουφ 80/ΑΟ Καρέα)

-. Αναστασία Τσακέτα/Στέλλα Πατεράκη (ΑΣ Πέρα 2005/ΓΣ Άρης Βούλας)

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ