Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στους «32» του Κατάρ ο Γκιώνης και περιμένει τον Σου Σιν

gio124

gio124Με δύσκολη νίκη 4-2 επί του Σουηδού Κρίστιαν Κάρλσον ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε το απόγευμα στον 2ο γύρο του απλού στο ισχυρό τουρνουά του Κατάρ. Βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ, όμως βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι του, πέρασε την τακτική του κι έφτασε στην επικράτηση. Αύριο το απόγευμα δίνει ματς-πρόκληση για τους «32» του τουρνουά. Αντιμετωπίζει τον Κινέζο πρωταθλητή Σου Σιν, ο οποίος είναι το 2ο φαβορί του ταμπλό και κατέχει την πρωτιά στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης του Φεβρουαρίου! Ο αγώνας αρχίζει στις 17.15 ώρα Ελλάδας (18.15 τοπική). Ο αυριανός αγώνας θα διεξαχθεί στο τραπέζι 1 και πρόκειται να έχει απευθείας κάλυψη στο διαδίκτυο από το itTV.com. Μιας και ο λόγος για μεταδόσεις στο ίντερνετ ενημερώνουμε τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα καλυφθούν ζωντανά από το Sportshero.gr αγώνες από τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας! Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις αναμετρήσεις, θα οριστικοποιηθεί αύριο και θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος ο Γκιώνης (νούμερο 33 στο τρέχον ranking list) κληρώθηκε με πολύ αξιόλογο αθλητή, ο οποίος πέρασε εύκολα στο ταμπλό από το 16ο προκριματικό γκρουπ με δύο νίκες 4-0 σε ισάριθμα ματς. Από την αρχή του αγώνα συνάντησε υψηλά εμπόδια με τον Κάρλσον (Νο 93) να δείχνει σταθερότητα και να βρίσκει λύσεις απέναντι στις άμυνες. Μετά το 3ο σετ όμως, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή εμφάνισε πολύ καλό ρυθμό και ήταν πολύ αποδοτικός τόσο στις επιθέσεις όσο και στις άμυνες. Πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ κι έφτασε στη νίκη με 4-2 (11-9, 8-11, 9-11, 11-3, 11-7, 11-5). Να σημειωθεί ότι ο Κάρλσον αγωνίζεται στη γαλλική Ποντουάζ, την οποία θ’ αντιμετωπίσει σε λίγες ημέρες η Ανζέ του Γκιώνη για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Σκανδιναβός είναι δευτεραθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών το 2012, πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων το 2009, πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό παίδων το 2006.

Ο βαθμός δυσκολίας στο World Tour της Ντόχα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο τώρα, καθώς στον δρόμο του Γκιώνη έρχεται, όπως αναμενόταν, ο σπουδαίος Σου Σιν. Ο Κινέζος κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέκλεισε στους «64» τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι με 4-1 σετ. Ο 34χρονος πρωταθλητής μας έχει αντιμετωπίσει άλλη μία φορά τον Σου Σιν, πριν λίγα χρόνια στο όπεν της Γερμανίας και είχε γνωρίσει την ήττα με 4-0 σετ.

 

* Φωτό: Με τον Κώστα Βατσακλή στο πλευρό του ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε σε δύσκολη νίκη στο World Tour του Κατάρ και αύριο θα τα δώσει όλα για να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Σου Σιν και να πανηγυρίσει με τον προπονητή του, όπως έχει γίνει πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο (η φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη από τον περσινό αγώνα με την Ουγγαρία). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ