Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ισοπαλία Ανζέ-Ενεμπόν στη Γαλλία χωρίς κόντρα Γκιώνη-Κρεάνγκα

Gionis Angers_amina

Gionis Angers_aminaΤο ντέρμπι της Ανζέ με την Ενεμπόν, των δύο κλαμπ, που εδώ και χρόνια στηρίζονται στους σημερινούς δευτεραθλητές Ευρώπης του Kreanga Hennebont_backhandομαδικού Παναγιώτη Γκιώνη και Καλλίνικο Κρεάνγκα, ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα το βράδυ της Τρίτης στη 12η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας. Στο ισόπαλο 3-3 οι κορυφαίοι πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης χάρισαν γι’ άλλη μία φορά συναρπαστικές στιγμές στους Γάλλους φιλάθλους, ωστόσο δεν αναμετρήθηκαν μεταξύ τους. Στον αντίστοιχο αγώνα του 1ου γύρου ο Γκιώνης ήταν απών λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού, χτες το στήσιμο των τριάδων δεν τους έφερε αντιμέτωπους κι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για το κοινό να τους ξαναδεί να κοντράρονται σε γαλλικό έδαφος, καθώς από τη νέα σεζόν ο πρώτος θ’ αγωνίζεται στη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ. Στη Γαλλία έπαιξαν έπαιξαν χτες και οι Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης και Γιώργος Φραγκούλης, ενώ το Σαββατοκύριακο είχαν αγωνιστική δραστηριότητα η Αγγελίνα Παπαδάκη στην Ιταλία και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Γερμανία.

Στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας ο αγώνας της Ανζέ με την Ενεμπόν είχε και ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην 4η θέση. Τελικά ύστερα από αμφίρροπο ματς και σκορ 3-3 πήραν αμφότερες τους δύο βαθμούς της ισοπαλίας κι εξακολουθούν να ισοβαθμούν με 23 βαθμούς. Ο Γκιώνης έχασε στον πρώτο του αγώνα 3-1 σετ από τον Τσέχο Ντμίτρι Προκόπκοφ, από τον οποίο είχε χάσει και στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αυστρίας. Στη συνέχεια νίκησε οριακά με 3-2 (και το 5ο σετ να λήγει 14-12) τον Τσεν Τσίεν Αν, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού ανδρών από την Ταϊπέι, που την περασμένη Κυριακή κατέκτησε την 3η θέση στο ισχυρό WorldTourτου Κατάρ, ενώ πριν από τέσσερις εβδομάδες είχε έρθει στην Αθήνα για ολιγοήμερη προετοιμασία. Ο Κρεάνγκα δεν πήγε καλά και υπέστη δύο ήττες, όπως και στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου. Ηττήθηκε πρώτα με 3-0 σετ από τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ και μετά με το ίδιο σκορ από τον Γάλλο Μπένζαμιν Μπροσιέ.

Επίσης στην 1η κατηγορία η Μπαγιάρ Αρζεντάν χρησιμοποίησε τον Φραγκούλη για τρίτο διαδοχικό ματς! Έχασε φυσιολογικά με 4-0 στην έδρα της από τη 2η της βαθμολογίας και αήττητη Ποντουάζ Σερζί, πάντως ο νεαρός πρωταθλητής είχε τη δυνατότητα ν’ αποκομίσει κι άλλη σημαντική εμπειρία. Σημειωτέον, ότι απέναντι στην ίδια ομάδα είχε κάνει το ντεμπούτο του στη γαλλική λίγκα τον περασμένο Οκτώβριο. Χτες αντιμετώπισε τον Τριστάν Φλορέ και κάμφθηκε δύσκολα με 3-1 σετ. Τον Γάλλο διεθνή τον είχε αντιμετωπίσει και στον 1ο γύρο και τον είχε νικήσει εκείνος με 3-1. Στη βαθμολογία η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 9η και προτελευταία θέση με 18 βαθμούς.

 

Στην αντίστοιχη αγωνιστική της Β΄κατηγορίας η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη συνέχισε με ισοπαλία και η Μετς του Ρηνιώτη με ήττα.

Η Αμικάλ έφερε 3-3 στην έδρα της με τη Νις Καβιγκάλ. Ο Παπαγεωργίου έχασε αρχικά με 3-2 σετ από τον Μεξικανό Μάρκος Μαντρίντ και στο δεύτερο παιχνίδι του κατέβαλλε με 3-0 τον Γάλλο Άντονι Γκεμινιάνι. Ο Λαγογιάνννης νίκησε 3-0 τον Γάλλο Πολ Γκοζί και κάμφθηκε 3-1 από τον Μάρκος Μαντρίντ.

Η Μετς έχασε εκτός έδρας 4-0 από τη Σεν Ντενί. Ο Ρηνιώτης έδωσε ένα ματς και γνώρισε την ήττα από τον Γιανγκ Τσεν με 3-1 σετ. Στη βαθμολογία ύστερα από 12 αγωνιστικές η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς και η Μετς στην 8η θέση με 18 μαζί με τη Νις.

Από την Α1 εθνική κατηγορία γυναικών της Ιταλίας η βασική είδηση ήταν ότι υπέστη την πρώτη ήττα της η Νορμπέλο της Παπαδάκη. Για τη 12η αγωνιστική λύγισε με 4-0 εκτός έδρας από τον πρωτοπόρο Ζευς, πάντως δεν μπόρεσε να στηριχτεί στην πρώτη παίκτριά της, τη Νικολέτα Στεφάνοβα, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι έχασε τους δύο αγώνες της χωρίς να παίξει. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναμετρήθηκε με τη Τιαν Γινγκ κι έχασε με 3-1 σετ. Την προηγούμενη εβδομάδα, για την 11η αγωνιστική, η Νορμπέλο είχε αντιμετωπίσει εντός έδρας την Έπαν Ραϊφίσεν και νίκησε εύκολα με 4-0. Η Παπαδάκη έδωσε γερή κόντρα με τη Σου Γιατσίν κι επικράτησε 3-2. Η ομάδα της Σαρδηνίας υποχώρησε τώρα στη 2η θέση με 18 βαθμούς και ο Ζευς προηγείται με 20.

Στη Γερμανία και τον όμιλο του βορρά της Μπουντεσλίγκα 2 η Μπρακβέντε του Παπαδημητρίου επανήλθε στις νίκες και κυνηγά πάντα τις ελπίδες της για την παραμονή. Κατέβαλλε 6-3 στην έδρα της τη Σίεκ και είναι στην 7η θέση της κατάταξης με 11 βαθμούς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε πολύ δύσκολα 3-2 σετ στον πρώτο αγώνα του από τον Γουάνγκ Γιανσένγκ και μετά νίκησε 3-0 σετ τον Ντενίζ Αϊντίν. Νωρίτερα στο διπλό είχε ήττα 3-2 με συμπαίκτη τον Σούμποτιτς από τους Τσέκιτς και Χόφμαν.

 

* Φωτό του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα από τις ιστοσελίδες των ομάδων τους.

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ