Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση του αθλήματος το όπεν της Σίνδου με τη συμμετοχή-ρεκόρ των 253 αθλητών

Sindos 2014_paides

Sindos 2014_paidesΤην καλύτερη διαφήμιση για την επιτραπέζια αντισφαίριση αποτέλεσε γι’ άλλη μια χρονιά το ανοιχτό πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος» της Sindos 2014_korasidesΣίνδου. Ξεπέρασε κατά πολύ το πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στα αναπτυξιακά τουρνουά, που εκείνο κατείχε από το 2011, πρόσφερε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αγωνιστική δράση, οργανώθηκε θαυμάσια από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία µε τον δήµο ∆έλτα και χάρισε στους φίλους του αθλήματος δεκάδες παιχνίδια πολύ υψηλού επίπεδου. Το όπεν μικρών ηλικιών, που διεξήχθη για 8η διαδοχική χρονιά και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου συγκέντρωσε 253 αθλητές και αθλήτριες από τους 267, που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Η προηγούμενη μεγαλύτερη προσέλευση αθλητών ήταν οι 209 προ τριετίας, ενώ στη φετινή αγωνιστική περίοδο οι 200 παρουσίες είχαν ξεπεραστεί και στο τουρνουά του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Πειραιά. Τα χρυσά μετάλλια στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της περιοχής κατέκτησαν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεανίδες, ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες και η Αθηνά Λιβιεράτου στις παγκορασίδες.

Sindos 2104_neoiΟι 253 συμμετοχές χωρίστηκαν σε 73 παμπαίδες (από τους 76, που είχαν δηλώσει συμμετοχή), 29 παγκορασίδες (από 30), 77 παίδες (από 83), 27 κορασίδες (από 29), 36 νέους (από 38) και 11 νεάνιδες. Είχαν αθλητές σωματεία από τη Δράμα, την Αθήνα, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκιδική, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, την Κορινθία, την Έδεσσα, τη Χίο, την Κοζάνη και τα Γιάννενα. Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη µε διαβάθµιση όλων των θέσεων. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών αύξησε υποχρεωτικά τις ώρες του αγωνιστικού προγράμματος και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ!

Πολύ αμφίρροπος ήταν ο τελικός των εφήβων όπου ο Γιάννης Πετρόπουλος έκαμψε στο φινάλε τον Αναστάσιο Ασημακόπουλο με 3-2 σετ. Το 5ο και καθοριστικό σετ έληξε 11-7.

Sindos 2014_neanidesΣτις νεάνιδες συναντήθηκαν στον τελικό οι συμπαίκτριες στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Χριστιάνα Κανάρη. Η Χατζηλυγερούδη ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Στην κατηγορία των παίδων Δημήτρης Κορδούτης και Γιώργος Σταματούρος «τα είπαν» σ’ έναν ακόμα τελικό αναπτυξιακού τουρνουά. Μάλιστα, η αναμέτρησή τους έληξε ξανά 3-2 και αυτή τη φορά επικράτησε ο Κορδούτης (11-6 το «κόντρα» σετ).

Στον τελικό των κορασίδων η Ελισάβετ Τέρπου αντιμετώπισε τη Χριστίνα Ταουσάνη και την κατέβαλλε με 3-1 σετ.

Sindos 2014_pampaidesΣτους παμπαίδες ο Αλκιβιάδης Σταματούρος κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε αυτή τη σειρά των τουρνουά. Στον τελικό επιβλήθηκε του Παναγιώτη Αδριανού με 3-1 σετ.  

Στις παγκορασίδες η Αθηνά Λιβιεράτου από την Πάτρα ξεπέρασε με 3-1 σετ το εμπόδιο της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου κι έφτασε στην πρωτιά.  

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο αντιδήμαρχος δήμου Δέλτα Παναγιώτης Αποστόλου. «Τα αναπτυξιακά τουρνουά ήταν και παραμένουν το μεγαλύτερο εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλήματος, Μέσα απ’ όλα αυτά, που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ότι το άθλημα έχει και παρόν και μέλλον. Τα παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και ο έντονος συναγωνισμός τα βοηθά να παίζουν όλο και καλύτερα και φυσικά ν’ ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας, ενώ ο Παναγιώτης Αποστόλου επισήμανε: «Αφιερώνουμε τους αγώνες στη μνήμη του παλιού αθλητή Γιάννη Κόκκινου, ο οποίος τίμησε το πινγκ πονγκ της πόλης μας. Αυτή η εικόνα, που αντικρίζουμε στο γυμναστήριο, είναι η καλύτερη εικόνα για τον δήμο, που στηρίζει το πινγκ πονγκ και στο μέλλον θέλει να του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια».

Sindos plaketa_stin_EFOEPAΟ δήμος Δέλτα βράβευσε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το έργο της στο πρόσωπο του Μανώλη Κολυμπάδη και η ομοσπονδία από την πλευρά της απένειμε για τη σημαντική βοήθεια στο άθλημα τιμητική πλακέτα στον δήμο της περιοχής, την οποία παρέλαβε ο Παναγιώτης Αποστόλου.

Τις απονομές έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χριστάκης Κανάρης στις νεάνιδες, η γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας, ειδική γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αδερφή του εκλιπόντος Τασούλα Κοκκίνου στους παίδες, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Κοζάνης Κώστας Διδασκάλου στις κορασίδες, ο πρόεδρος της Τ.Ε. και α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς στους παμπαίδες και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διονύσου)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Χρήστος Ξανθόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ολυμπία Μαλαχτάρη (Α.Ο. Διόνυσου)

4. Βασιλική Τζάμου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου) 3-2 το κόντρα 11-6

3. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Πέτρος Παναγόπουλος (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Άρης 2006)

2. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Βασιλική Τζίμου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

4. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

2. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Παντελεήμων Τριανταφυλλίδης (Ρουφ 80)

4. Θεμιστοκλής Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

Sindos 2014_pagorasidesΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Βασιλική Ηλιοπούλου (ΠΑΛ Φοίνικες Πατρών)

4. Μαίρη Κουκουτού (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Πολύτιμη ήταν και φέτος για την επιτυχία του τουρνουά η βοήθεια των χορηγών. Τη διοργάνωση στήριξαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

Super Market Μπαλίτας

Αφοί Βασιάδη ΟΕ

Υammis House Cafe

Τσέτης Ελαστικά Αυτοκινήτων

Πτηνοπωλείο «Ο παραγωγός»

Ντοκούτση Σεβαστή Σχολικά είδη

Σήλια Hotel

Stella Family Hotel

Ταβέρνα Γιώργος

Αρτολιχουδιές

Ταβέρνα Τέκελι

Ανθοπωλείο «Τάκης Flowers»

 

Υλικό από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Καραουλάνη

Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας παίδων

Φωτό 2: Οι νικήτριες στην κατηγορία κορασίδων με τα έπαθλά τους

Φωτό 3: Η απονομή στην κατηγορία νέων

Φωτό 4: Η απονομή των επάθλων στην κατηγορία των νεανίδων

Φωτό 5: Τα παιδιά που πήραν τα μετάλλια στην κατηγορία παμπαίδων

Φωτό 6: Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μέσω του Μανώλη Κολυμπάδη απονέμει την τιμητική πλακέτα στον δήμο Δέλτα και τον Παναγιώτη Αποστόλου.

Φωτό 7: Η απονομή στην κατηγορία των παγκορασίδων 

                                                          

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ