Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παπαγεωργίου, Λαγογιάννης …τα ξαναλένε με Ρηνιώτη, αυτή τη φορά στη Γαλλία

Lagogianis Amical

Lagogianis AmicalΟύτε δέκα ημέρες δεν πέρασαν από τον καθοριστικό αγώνα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών μεταξύ του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και του Riniotis Metz_backhandΟλυμπιακού και τρεις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αλλάζουν μπλουζάκια και συναντιόνται ξανά, αυτή τη φορά σε γαλλικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης φορούν αύριο τη φανέλα της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ και αντιμετωπίζουν τον Τάσο Ρηνιώτη της Μετς. Στο ελληνικό ντέρμπι εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Ρηνιώτης, ο οποίος μάλιστα ουσιαστικά είχε καθορίσει τις εξελίξεις υπέρ του Ολυμπιακού όταν κατέβαλλε Παπαγεωργίου και Λαγογιάννη κι ενδιάμεσα πανηγύρισε νίκη και στο διπλό. Στο επικείμενο ματς για τη Β΄κατηγορία της Γαλλίας πάντως, τη μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα την έχει η γηπεδούχος Μετς. Από κει και πέρα, οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν αύριο αγωνιστική δραστηριότητα και στην Α΄γαλλική κατηγορία και η προσοχή πέφτει κυρίως στον αγώνα της Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη επειδή αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ποντουάζ.

Η νέα «εμφύλια» κόντρα Ελλήνων διεθνών στην ProBτης Γαλλίας γίνεται στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ύστερα από 12 ματς η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, ενώ η Μετς είναι 8η με 18 και παλεύει για την παραμονή. Το αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου είχε λήξει ισόπαλο 3-3. Εκεί ο Παπαγεωργίου είχε νικήσει τον Ρηνιώτη με 3-2 σετ, ενώ  ήταν απών ο Λαγογιάννης, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έμεινε στη Γαλλία όλη την εβδομάδα μετά την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής και προετοιμάστηκε με τους συμπαίκτες του. Να σημειωθεί ακόμα ότι τα τρία παιδιά είχαν μεταξύ τους αγώνες και πέρσι στη 2η γαλλική κατηγορία όταν ο Λαγογιάννης και ο Ρηνιώτης ήταν και πάλι σε Αμικάλ και Μετς αντίστοιχα, ενώ ο Παπαγεωργίου αγωνιζόταν στη Φοντενέι. 

Στην Pro A η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη ισοβαθμούν στην 4η θέση και διεκδικούν την εξασφάλιση θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Στο μεταξύ όμως, η υπόθεση Ευρώπη δεν έχει κλείσει φέτος για τη δεύτερη. Έχοντας διαγράψει εντυπωσιακή πορεία βρίσκεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου και την προσεχή Παρασκευή θα φιλοξενήσει μία άλλη γαλλική ομάδα, την Ποντουάζ. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στην έδρα της Ανζέ και ο επαναληπτικός στο Ποντουάζ στις 21 του μήνα. Ο αυριανός εκτός έδρας αγώνας με τη Λα Ρομάν είναι πολύ δύσκολος για το κλαμπ του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης, το οποίο θα κάνει γερό τεστ εν όψει του μεγάλου αγώνα. Ο Γκιώνης θα παραμείνει στη Γαλλία μέχρι το Σάββατο. Η Ενεμπόν, που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του θεσμού, αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης εκτός έδρας τη Βιλνέβ. Τέλος, αγωνιστική υποχρέωση έχει και η Μπαγιάρ Αρζεντάν, που συναντά εκτός έδρας την Καέν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα χρησιμοποιηθεί σ’ ένα ακόμα ματς ο Γιώργος Φραγκούλης.

 

* Φωτό: Ο Κώστας Λαγογιάννης αριστερά με τη φανέλα της Αμικάλ και ο Τάσος Ρηνιώτης δεξιά με τη φανέλα της Μετς. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ