Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με 31 συμμετοχές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.

AMEA me_Kre_Papadim

AMEA me_Kre_PapadimΈβγαλαν ενθουσιασμό και άσβεστη διάθεση για παιχνίδι. Απόλαυσαν μία από τις λίγες ευκαιρίες, που έχουν μέσα σε κάθε σεζόν, για δυνατούς αγώνες και υπενθύμισαν τις δεξιότητές τους με τη ρακέτα. Ο λόγος για τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρίες, που το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετείχαν στο οικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ετήσιο event συγκέντρωσε 26 άνδρες και 5 γυναίκες από 10 σωματεία όλης της Ελλάδας και το διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α., «οι αγώνες ξεχώρισαν για τη σημαντικά αυξημένη συμμετοχή νέων αθλητών, όπως και την προσέλευση φιλάθλων, ενώ χαρακτηριστικό των φετινών αγώνων ήταν οι συναρπαστικές αναμετρήσεις τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα όλων των κατηγοριών, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος μέχρι το τέλος της διοργάνωσης». Τα δέκα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα είναι τα ακόλουθα: Σ.Π.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, Αετοί Θεσσαλονίκης, Σπάρτακος, Λιμναίοι Καστοριάς, Τριπτόλεμος, Ήφαιστος Πάτρας, Π.Α.Σ.Κ.Α., Αργώ, Φίλιππος και Αιγές Ημαθίας.

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Εκλεκτές παρουσίες εξάλλου, τίμησαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έδωσαν χαρά στους αγωνιζόμενους. Στην αίθουσα STAGτου Σ.Ε.Φ. βρέθηκαν και απένειμαν μετάλλια στους διακριθέντες αθλητές, ο σημερινός δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο διεθνής αθλητής και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών Δημήτρης Παπαδημητρίου (στη φωτό οι δύο πρωταθλητές μετά την απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες της κατηγορίας με ΤΤ 1- ΤΤ 5) , ο πολυνίκης σε μαραθωνίους Νίκος Πολιάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σταύρος Πλακαντωνάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Γιώργος Μπουσούνης, ο γενικός γραμματέας της διοίκησης της διοργανώτριας Ε.Α.ΟΜ.Α.με.Α. Κώστας Σιάχος, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων, που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Οι αγώνες άρχισαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα.

Στην ίδια ιστοσελίδα σημειώνεται ότι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην διεθνής αθλητής με αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης δήλωσε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών στο πρωτάθλημα και έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της  ΕΑΟΜ – ΑμεΑ Κώστας Σιάχος και βετεράνος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δήλωσε για τους στόχους του Πανελληνίου πρωταθλήματος: «Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυξητικός. Αυτό είναι το πρώτο θετικό σημείο. Από την άλλη η συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πολυχρόνη Πολίτση στόχο έχει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και επιπλέον να  μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε και τα άτομα σε αμαξίδιο να συμμετάσχουν σε αριθμό ανάλογο των υπόλοιπων ατόμων με αναπηρία».

Τα αποτελέσματα σε κάθε κλάση:

ΤΤ 6 ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Φωτεινή  Μπούσιου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Ειρήνη Δρακωνάκη (Φίλιππος)

ΤΤ 11 ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Γεωργία Μωραΐτη (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Παρθένα Καλαϊτζίδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

3. Γεωργία Νίτσα (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΤΤ 1-2 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)

2. Κώστας Καραγιάννης (Μέγας Αλέξανδρος)

3. Αριστείδης Γκιάτας (Σπάρτακος)

ΤΤ 3 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Παναγιώτης Ζαφείρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Χρήστος Καραγιάννης (Μέγας Αλέξανδρος)

3. Παναγιώτης Αγγελούδης (Ήφαιστος Πάτρας)

-. Χρήστος Φράγκος (Αργώ)

ΤΤ 6 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Γιώργος Μουχθής (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Μάριος Χατζηκυριάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Λευτέρης Μαυρής (Τριπτόλεμος)

ΤΤ 7-8 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Αργώ)

2. Παναγιώτης Ιωάννου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Θεόδωρος Καφές (Λιμναίοι Καστοριάς)

ΤΤ 9-10 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Λάζαρος Τέλογλου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Θεοδόσης Τσακίρης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

3. Δημήτριος Τοτονίδης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΤΤ 11 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Νικήτας Λαυρεντιάδης (Αιγές)

2. Γεώργιος Συρίγας (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Βασίλης Στάθης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

-. Δημήτρης Γεωργιάδης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΤ 1-5:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Γιώργος Μακρής, Παναγιώτης Ζαφείρης)

2. Μέγας Αλέξανδρος

3. Σπάρτακος

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΤ 6-10:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Μάριος Χατζηκυριάκος, Νίκος Αλατσατιάνος, Παναγιώτης Ιωάννου)

2. Λιμναίοι Καστοριάς

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ