Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έξι αθλητές κι αθλήτριες θα συγκροτήσουν την ελληνική αποστολή στο Λινιάνο

Terpou

TerpouΈξι θα είναι τελικά οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θ’ απαρτίσουν την ελληνική αποστολή για το διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών του Λινιάνο, στην Ιταλία. Στη γειτονική χώρα θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα οι παίδες Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης του Δ.Α.Ο. Ταύρου και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου (φωτό) του Α.Ο. Άρης 2006 και Χριστίνα Ταουσάνη του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Το όπεν θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Έχουν δηλώσει συμμετοχή 219 αγόρια και κορίτσια από 27 χώρες. Πολλοί συμμετέχοντες θα είναι από μέρη εκτός Ευρώπης, μάλιστα θα είναι παρούσες παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Κορέα και το Χονγκ Κονγκ.

Στο ισχυρό όπεν είχαν δηλωθεί από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ως ομάδα β΄των παίδων και δύο αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής. Ήταν σε λίστα αναμονής όμως και τελικά δεν έγιναν δεκτοί γιατί οι πολλές συμμετοχές δεν επέτρεπαν την παρουσία και δεύτερης ομάδας από την Ελλάδα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν από λίγο καιρό για το τουρνουά του Χοντονίν στην Τσεχία με τους Κορδούτη και Σταματούρο, οι οποίοι έμειναν για τον ίδιο λόγο έξω από τις συμμετοχές. Σε λίστα αναμονής ήταν και οι 14χρονες Τέρπου, Ταουσάνη ως ομάδα Β΄των κορασίδων. Κι εδώ οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί δεύτερη ομάδα, ωστόσο τα δύο κορίτσια θα υπολογιστούν επίσης για την ομάδα Α΄κι εκτός από τα παιχνίδια, που θα μπορούν να δώσουν στο ομαδικό θα παίξουν και στα ατομικά αγωνίσματα. Το κάθε παιχνίδι στο ομαδικό παίδων και το ομαδικό κορασίδων θα γίνει με το Corbillon Cup system, όπου απαιτούνται τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες, ενώ στους νέους και τις νεάνιδες θα εφαρμοστεί το New Swaithling Cup, όπου η κάθε ομάδα έχει τρεις αθλητές/τριες.

Το τουρνουά αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη με το απλό και το διπλό σε νέους και νεάνιδες, ενώ οι παίδες και οι κορασίδες παίρνουν σειρά την Παρασκευή με το ομαδικό. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει και κατηγορία mini cadet σε αγόρια και κορίτσια και θ’ αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Εκεί έχει δικαίωμα συμμετοχής η Φίσερ, που είναι 13 ετών. Η ελληνική αποστολή θ’ αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη και θα έχει επικεφαλής τον προπονητή του Άρη Βούλας Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Η ελληνική παρουσία στο Λινιάνο δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης θα είναι διευθυντής αθλήματος (competition manager), ενώ ανάμεσα στους διαιτητές των αγώνων θα είναι ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ