Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης η εθνική ανδρών τον Μάρτιο

TT124

TT124Μετά τους ατομικούς πίνακες η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) εξέδωσε και το παγκόσμιο ranking list του Μαρτίου για τις εθνικές ομάδες. Ο συγκεκριμένος πίνακας μάλιστα, έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί είναι αυτός, που θα μετρήσει στην ειδική κατάταξη των χωρών για την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού! Η εθνική ομάδα των ανδρών, που θ’ αγωνιστεί στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης (Championship Division), βρίσκεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 14 του World Team Ranking. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο (28 Απριλίου-5 Μαΐου) θα σχηματιστούν 4 γκρουπ των 6 ομάδων και για τα seeding της κλήρωσης θα υπολογιστούν, πρώτον το που τερμάτισαν οι ομάδες στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση και δεύτερον οι θέσεις τους στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης του Μαρτίου. Το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή ήταν 15ο στο Ντόρτμουντ το 2012, οπότε στην κλήρωση αναμένεται να μπει στην τέταρτη σειρά των seeding. Τα τέσσερα πρώτα φαβορί θα είναι επικεφαλής στα ισάριθμα γκρουπ, οι ομάδες της κατάταξης 5-8 θα κληρωθούν ως 2ες στη σειρά, εκείνες των θέσεων 9-12 3ες κ.ο.κ.. Η εθνική γυναικών πήγε αυτόν τον μήνα στην 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και, παρότι η I.T.T.F. δεν έχει κάνει σχετική ανακοίνωση, θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι μέσα στις ομάδες, που θα μετάσχουν στη 2η κατηγορία του θεσμού. Η κλήρωση των γκρουπ θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 15 του μήνα, στις 13.00 τοπική ώρα (06.00 Ελλάδας), στο TV Tokyo Studios.

Η Κίνα παραμένει φυσικά στην κορυφή του World Team Ranking. Είναι και η κάτοχος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, συνεπώς θα είναι το πρώτο φαβορί του μεγάλου event. Η φιναλίστ Γερμανία θα είναι δεύτερο φαβορί και την πρώτη 4άδα για τα γκρουπ συμπληρώνουν η Ιαπωνία και η Κορέα (που ακολουθούν και στο ranking τις δύο προαναφερθείσες). Η εθνική Ελλάδας με 210 βαθμούς ισοβαθμεί στη 13η θέση με τη Λευκορωσία και τη Σιγκαπούρη. Υπολογίζεται όμως, 14η από την I.T.T.F. διότι στον ειδικό τρόπο βαθμολόγησης υστερεί της Λευκορωσίας και υπερτερεί της Σιγκαπούρης. Να προστεθεί ότι το Φεβρουάριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν στο νούμερο 15 του κόσμου.

Η εθνική γυναικών είναι τον Μάρτιο στο νούμερο 38 με 140 βαθμούς και υποχώρησε δύο θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ είχε αγωνιστεί επίσης στη 2η κατηγορία και είχε περιοριστεί σε θέσεις υποβιβασμού-συγκεκριμένα στην 43η. Μπορούσε όμως, να κυνηγήσει την παραμονή στην κατηγορία μέσω της παγκόσμιας κατάταξης κι αυτό επιτυγχάνει τώρα. Θυμίζουμε ότι και η 2η κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αποτελείται από 24 ομάδες, στην κλήρωση θα σχηματιστούν επίσης 4 γκρουπ των 6 ομάδων, ενώ συνολικά οι κατηγορίες στο Τόκιο θα είναι πέντε. Η επικείμενη κλήρωση θ’ αφορά τις τρεις πρώτες κατηγορίες, ενώ για τις υπόλοιπες δύο η ανάλογη διαδικασία θα γίνει πολύ λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων. Στη κορυφαία διοργάνωση πρόκειται ν’ αγωνιστούν 121 χώρες στους άνδρες και 100 στις γυναίκες.  

* Συμμετοχή στο World Tour της Ισπανίας δήλωσε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Το επαμειβόμενο τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Αλμερία από τις 2 έως τις 6 Απριλίου. Ο πρωταθλητής μας θα είναι απευθείας στον 1ο γύρο του απλού με βάση τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη (υπολογίστηκε η 74η, που είχε τον Φεβρουάριο). Επίσης, δήλωσε και στο αγώνισμα του διπλού και θα έχει παρτενέρ τον Τσέχο συμπαίκτη του στην Ενεμπόν Ντιμίτρι Προκόπκοφ.

* Τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών άφησε η συναρπαστική πρώτη αναμέτρηση της UMMC με την Όρενμπουργκ χτες το μεσημέρι στο Βερκνάγια. Στον ρωσικό «εμφύλιο» των ημιτελικών η U.M.M.C. έκαμψε την κάτοχο του τίτλου με 3-2 χάρη σε δύο νίκες του Ιάπωνα Μιζουτάνι και μία (εντυπωσιακή…) του Ρώσου Σιμπάεφ στο φινάλε. Η πολύ ενδιαφέρουσα ρεβάνς στο Όρενμπουργκ θα γίνει στις 11 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι όποια ομάδα επικρατήσει στη διπλή κόντρα θ’ αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον τελικό τη γαλλική Ποντουάζ, η οποία την περασμένη Παρασκευή νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού UMMC Βερκνάγια-Όρενμπουργκ 3-2:

Τζουν Μιζουτάνι-Ντιμίτρι Οβτσάροφ3-1 (9-11, 11-9, 11-9, 11-7)

Αλεξάντερ Σιμπάεφ-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 1-3 (5-11, 9-11, 11-2, 9-11)

Ζοάο Μοντέιρο-Αλεξέι Σμιρνόφ 1-3 (15-13, 6-11, 7-11, 4-11)

Μιζουτάνι-Σαμσόνοφ 3-0 (11-7, 11-7, 13-11)

Σιμπάεφ-Οβτσάροφ 3-2 (11-2, 11-4, 8-11, 7-11, 11-9)

 

* Οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών και ο προπονητής τους ποζάρουν στον φακό του Πέτρου Γιαννακούρη.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ