Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα γκρουπ της Ελλάδας σε παίδες και κορασίδες στο όπεν της Ιταλίας

Afisa Lignano

Afisa LignanoΚαλή ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο διεθνές στερέωμα έχουν από αύριο έξι νεαροί αθλητές μας στο όπεν της Ιταλίας. Το eventείναι σε εξέλιξη από την Τετάρτη, από το πρωί της Παρασκευής αρχίζουν τα παιχνίδια τους οι παίδες και οι κορασίδες κι εκεί υπάρχει ελληνική συμμετοχή με τους αθλητές Γιώργο Σταματούρο, Δημήτρη Κορδούτη και τις αθλήτριες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου και Χριστίνα Ταουσάνη. Στο πρόγραμμα προηγείται το ομαδικό και πριν από λίγη ώρα έγινε η κλήρωση των προκριματικών γκρουπ. Στους παίδες η Ελλάδα βρέθηκε στο 1ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Ιταλία Α, τη Σουηδία και μία μικτή Βοσνίας Ερζεγοβίνης/Σαν Μαρίνο. Στις κορασίδες κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τη Σουηδία, τη Σλοβακία και την Ιταλία Α. Η προσπάθεια για πρόκριση στο τελικό ταμπλό είναι πάρα πολύ δύσκολη και για τις δύο ομάδες μας.

Στο ομαδικό παίδων μετέχουν 20 ομάδες κι έχουν σχηματιστεί 5 γκρουπ των 4ων. Στο ομαδικό κορασίδων οι ομάδες είναι 16 και χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ των 4ων. Θυμίζουμε ότι τα παιχνίδια του ομαδικού για την παιδική κατηγορία θα γίνουν με το σύστημα Corbillon, δηλαδή χρειάζεται να παίξουν τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες. Όλα τα ματς των προκριματικών γκρουπ του ομαδικού διεξάγονται αύριο. Το ελληνικό δίδυμο των παίδων συναντά διαδοχικά την Ιταλία Α (στις 09.30 ώρα Ελλάδας), τη Βοσνία Ερζεγοβίνη/Σαν Μαρίνο (12.30) και τη Σουηδία (15.30). Το συγκρότημα των κορασίδων κοντράρεται με τη Σλοβακία στις 11.00, με την Ιταλία Α στις 14.00 και με τη Σουηδία στις 17.00.

Η κλήρωση για την πρώτη φάση του απλού δεν έχει γίνει ακόμα, πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες της πρόσθετης κατηγορίας mini cadet η 13χρονη Φίσερ είναι το 5ο φαβορί και θεωρητικά έχει πολλές ελπίδες διάκρισης.

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΡΦΟΡΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Την ήττα με 5-3 γνώρισε στο μεταξύ, η Στόρφορς, στον πρώτο αγώνα με τη Σπαρβάγκεν για τα πλέι οφ της τελικής 6άδας του σουηδικού πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας. Η ομάδα της Φιλαρέτης Εξάρχου και της Μαρίας Χριστοφοράκη πρέπει τώρα να νικήσει απαραίτητα στην αυριανή δεύτερη αναμέτρηση, να ισοφαρίσει σε 1-1 και να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά σε τρίτο και καθοριστικό ματς το Σάββατο. Στον χτεσινό αγώνα η Εξάρχου, που μπήκε στη θέση 1 της ομάδας της, έχασε και τα τρία παιχνίδια της, ενώ η Χριστοφοράκη, που δηλώθηκε 3η παίκτρια, κατάφερε στην επανεμφάνισή της να πετύχει δύο νίκες. Σημειωτέον ότι το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει σε αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει διπλό και το κάθε ματς να κρίνεται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις πέντε νίκες.

Η Εξάρχου έχασε κατά σειρά από τη Στίνα Ζέτερστρομ με 3-0 σετ, από τη Σαναμαρί Μπολένιους επίσης με 3-0 και από τη Τζένιφερ Γιόνσον με 3-1 σετ. Η Χριστοφοράκη κατέβαλλε αρχικά με 3-1 τη Γιόνσον ισοφαρίζοντας σε 1-1 (μάλιστα όλα τα σετ τελείωσαν με διαφορά δύο πόντων) και μετά τη Ζέτερστρομ με 3-2 ισοφαρίζοντας ξανά σε 3-3. Αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο ματς των πλέι οφ, όπου η Μαλαρένερτζι ξεπέρασε το εμπόδιο της Τάμπεργκ με 5-4. Θυμίζουμε ότι απευθείας στα ημιτελικά είναι η Έσλοβ και η Άνγκμπι και θα μάθουν τις αντιπάλους τους μετά το πέρας των προαναφερόμενων αναμετρήσεων.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ