Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απειλή αναστολής αγωνιστικού προγράμματος εξαιτίας της μειωμένης επιχορήγησης!

P3152697

P3152697Η νέα δραματική περικοπή των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες απασχόλησε για πολλή ώρα σήμερα το μεσημέρι την τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Στη συνέλευση, που έγινε στην αίθουσα ΣΤ΄ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το τεράστιο ζήτημα δεν ήταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά αναπόφευκτα συζητήθηκε στο τελευταίο κομμάτι της. Το κλίμα ήταν βαρύ και ακούγοντας πώς έχει αναλυτικά η διαμορφωθείσα κατάσταση όλοι οι παριστάμενοι κατανόησαν ότι με την ετήσια επιχορήγηση να μειώνεται στις 220.000 ευρώ είναι αδύνατο να βγει η χρονιά. Οι εκπρόσωποι των σωματείων αντάλλαξαν απόψεις και τελικά εξουσιοδότησαν το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να μελετήσει τα νέα δεδομένα και να πάρει απόφαση για το πώς θα πορευτεί το άθλημα στο εγγύς μέλλον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής όλων των πρωταθλημάτων, καθώς την ίδια ώρα που οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης υπογράμμισαν την ανάγκη να ολοκληρωθούν πάση θυσία όλες οι διοργανώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, παραδέχονταν ότι αντικειμενικά δεν μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του αθλήματος.

Στη Γ.Σ., που κράτησε περίπου τρεις ώρες, παρέστησαν 26 εκπρόσωποι σωματείων. Πρόεδρός της εκλέχτηκε ο Σωτήρης Σωτηρίου από την Ε.Α. Βόχας και γραμματέας η Αναστασία Κοκκίνου από τον Εχέδωρο.

Υποβλήθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013, υποβλήθηκε και ο ισολογισμός για το απελθών έτος, ενώ αναγνώστηκε η έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο οικονομικός απολογισμός και ο ισολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα και στη συνέχεια υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ορισμένες τροποποιήσεις στους  κανονισμούς της ομοσπονδίας, που αφορούν α) εγγραφές-μεταγραφές και β) Κανονισμούς Εσωτερικών Διοργανώσεων (αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις προτεινόμενες αλλαγές στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης).

Ακολούθησαν τοποθετήσεις πάνω στα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως και σε άλλα ζητήματα και όταν εξαντλήθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης έθιξε το πρόβλημα του μειωμένου προϋπολογισμού. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πόσο δυσκολεύει η κατάσταση και στην ομοσπονδία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αποκάλυψε ότι διοικητικά στελέχη σκέφτονται την παραίτηση και τη διακοπή των διοργανώσεων κι έφτασε στο διά ταύτα: «Θέλουμε να προχωρήσουμε κανονικά, αλλά δεν βγαίνουμε! Τί κάνουμε; Η ομοσπονδία προτείνει στη γενική συνέλευση να εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής των διοργανώσεων μέχρι να δούμε αν μπορεί να βγει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Φυσικά η μελέτη θ’ αφορά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς ενώ καταλαβαίνουμε πόσο άσχημο θα είναι να λείψουμε μετά την τεράστια επιτυχία μας στο Ευρωπαϊκό, πρέπει να σημειώσουμε ότι για το ταξίδι στο Τόκιο το κόστος θα φτάσει το λιγότερο τις 23.000 ευρώ. Όλα πρέπει να τα εξετάσουμε ήρεμα και ψύχραιμα, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε την εξουσιοδότηση τη δική σας».   

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων. Μίλησαν σε απαισιόδοξους τόνους, όμως στο σύνολό τους τόνισαν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστούν οι διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Διατυπώθηκαν και απόψεις για το πώς μπορούν να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα και σίγουρα μέσα από αυτή την εποικοδομητική κουβέντα η ομοσπονδία θα εκτιμήσει κάθε σκέψη ή πρόταση.  

 

* Φωτό από τη σημερινή γενική συνέλευση όπου στην έδρα εκτός από τον πρόεδρό της Σωτήρη Σωτηρίου και τη γραμματέα Αναστασία Κοκόνου κάθισαν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο ταμίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Λαγογιάννης.

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ