Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην 8άδα του απλού πλασαρίστηκε ο μικρός Γ. Χατζηλυγερούδης στο όπεν της Σλοβακίας

Malacky geniki_2014

Malacky geniki_2014Επίλεκτοι νεαροί αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν είχαν συμμετοχή μόνο στο όπεν της Ιταλίας αυτές τις ημέρες. Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου διεξήχθη στο Μαλάσκι της Σλοβακίας το καθιερωμένο τουρνουά για παμπαίδες και μίνι παμπαίδες και τα ελληνικά χρώματα πήραν μέρος με τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη του Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών και τον Γιώργο Πασχαλέρη του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Παρότι συνάντησε ατυχίες και πήγε στους αγώνες με λιγότερους αθλητές, από αυτούς που είχε δηλώσει αρχικά, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε συνολικά αξιοπρεπή εμφάνιση και μάλιστα ο 12χρονος Χατζηλυγερούδης, νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των παμπαίδων, κατάφερε να μπει στα προημιτελικά του απλού. Τα παιδιά καθοδήγησε τεχνικά στο Μαλάσκι ο Κωνσταντίνος Χατζηλυγερούδης (στη φωτό πανοραμική άποψη του γυμναστηρίου κατά το τριήμερο των αγώνων).

Στο ετήσιο όπεν είχε δηλωθεί και ο επίσης 12χρονος Γιάννης Δαμιανής, που αγωνίζεται στον Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού και θα έπαιζε μαζί με τον Χατζηλυγερούδη στο ομαδικό και στο διπλό. Αρρώστησε όμως, και δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι, ενώ και ο Πασχαλέρης δεν μπόρεσε να μεταβεί εγκαίρως στη Σλοβακία γιατί καθυστέρησε υπερβολικά η αρχική πτήση! Έφτασε μία μέρα αργότερα κι αυτό είχε ως συνέπεια να μην προλάβουν ν’ αγωνιστούν στο ομαδικό ούτε ο Χατζηλυγερούδης με τον Πασχαλέρη, όπως είχε στη συνέχεια κανονιστεί! Τελικά, μετείχε στο ομαδικό μόνο ο πρώτος και στο κορμπιγιόν σύστημα είχε συμπαίκτη τον Σλοβάκο Πίτερ Βάργκα, που του δόθηκε από τους διοργανωτές-αθλητής πάντως, που δεν είναι αντίστοιχου επιπέδου. Ο Πασχαλέρης (που είναι στο νούμερο 26 του ελληνικού ranking list στην κατηγορία των παίδων) πήρε μέρος στο διπλό με παρτενέρ τον Λιθουανό Βίλιους Σαμακάλιεβας, ενώ και οι δύο αθλητές μας αγωνίστηκαν στο απλό της κατηγορίας mini cadet.

Στο ομαδικό κατ’ αρχάς, το ελληνοσλοβακικό δίδυμο είχε την ατυχία να κληρωθεί με το 1ο φαβορί της διοργάνωσης, μία ομάδα της Σλοβακίας, που συγκρότησαν ο Ντάλιμπορ Ντίκο και ο Μάρτιν Κίσελ. Δυνατοί ήταν και οι δεύτεροι αντίπαλοι στο 1ο γκρουπ, αθλητές από τα κλαμπ Πέζινοκ και Ποντλουζάνι, καθώς θυμίζουμε ότι στο όπεν δηλώνονται και σωματεία, όχι μόνο εθνικές ομάδες. Χατζηλυγερούδης και Βάργκα πάλεψαν για την πρόκριση, αλλά γνώρισαν δύο ήττες με 3-0 (από την επικεφαλής Σλοβακία) και 3-1 αντίστοιχα και αποκλείστηκαν. Ο ταλαντούχος αθλητής μας πέτυχε τη μοναδική νίκη του ζευγαριού.

Στο απλό της κατηγορίας mini cadet (όπου οι διοργανωτές έχουν ορίσει ως όριο τα 13 χρόνια) σχηματίστηκαν 11 προκριματικά γκρουπ. Τα δύο παιδιά πέρασαν στο κεντρικό ταμπλό ως 1ος και 2ος αντίστοιχα.

Ο Χατζηλυγερούδης μετείχε στο 2ο γκρουπ και με σταθερά καλή απόδοση πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Επιβλήθηκε 3-1 σετ του Σλοβάκου Πάτρικ Φούσεκ και με το ίδιο σκορ του συμπατριώτη του Πίτερ Βάργκα.

Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του 13χρονου Πασχαλέρη στο 9ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Σλοβάκο Μάρτιν Πάπανεκ και διεκδίκησε γερά και την πρωτιά, ώσπου κάμφθηκε με 3-2 από τον Σλοβάκο Σάμουελ Φέκο. Στο ταμπλό των «32» ο Χατζηλυγερούδης ήταν 2ο φαβορί και πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο. Στη 16άδα αντιμετώπισε τον πολύ ποιοτικό Σλοβάκο Πάτρικ Φίλιπ (που σημειωτέον, είχε αποκλείσει νωρίτερα στα πέντε σετ τον εξαιρετικό Γερμανό αμυντικό Φαμπιάν Νταλ) και με θαυμάσια απόδοση πήρε σπουδαία πρόκριση με 3-1 σετ.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Σάμουελ Φέκο (αντίπαλο του Πασχαλέρη στο γκρουπ) και λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ. Το παιχνίδι είχε πολύ πάθος και μεγάλα ράλι, όμως ο Πατρινός αθλητής δεν κατάφερε να πιάσει τα ίδια επίπεδα απόδοσης με τα προηγούμενα παιχνίδια. Κρίσιμο ήταν το 3ο σετ, το οποίο ο Χατζηλυγερούδης έχασε 16-14, ενώ είχε τρία σετ μπολ! Ο Φέκο στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό του απλού. Για τον Έλληνα αθλητή να θυμίσουμε ότι πέρσι στο ίδιο τουρνουά είχε κατακτήσει την 3η θέση στο διπλό της κατηγορίας mini mini cadet.

Ο Πασχαλέρης αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των νοκ άουτ από τον Πάτρικ Φούσεκ, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να προχωρήσει στη 16άδα. Έπαιξε καλά και σε αυτό το ματς, ήταν πολύ ανταγωνιστικός και κάμφθηκε στα πέντε σετ. Αργότερα μάλιστα, ο Σλοβάκος δυσκόλεψε το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Ντάλιμπορ Ντίκο και ηττήθηκε 3-1.

Στο διπλό των mini cadet, ο Πασχαλέρης και ο Λιθουανός Σαμακαλίεβας πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16. Πέρασαν στον 2ο γύρο με δύσκολη νίκη 3-2 σετ εναντίον των Σλοβάκων Μακούχ/Ζάγιατς και μετά «έπεσαν» πάνω στο νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος τους Ντίκο/Κίσελ. Πρόβαλαν γερή αντίσταση κι έχασαν 3-1 με όλα τα σετ να έχουν γεμάτα σκορ. Η δεύτερη ηλικιακή κατηγορία, στην οποία έγιναν και τα τρία αγωνίσματα ήταν η mini mini cadet.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ