Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 44 συμμετοχές και χρηματικά έπαθλα το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Θεσσαλονίκης

okano

okanoΔεκάδες αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, ορισμένους ακόμα από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπως τη Βέροια, την Κοζάνη, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αλλά και από την κεντρική Ελλάδα (Λάρισα) συγκέντρωσε το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Θεσσαλονίκης, που έγινε την Κυριακή στην ομοσπονδιακή αίθουσα της Δ.Ε.Θ. Το τουρνουά διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές της συμπρωτεύουσας και άλλων περιοχών για μία ακόμα αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στη σεζόν. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 44 (υπήρξε μόνο μία αποχή σε σχέση με τις δηλώσεις), κυμάνθηκαν σε ανάλογα επίπεδα με αυτές του τουρνουά βετεράνων και ανεξαρτήτων, που οργάνωσε στον ίδιο χώρο η Τ.Ε. πριν από έναν μήνα (τότε ήταν 46), αλλά το αρνητικό ήταν ότι έλειπαν εντελώς οι γυναικείες παρουσίες. Από την άλλη πλευρά πάντως, εφαρμόστηκε κάτι καινοτόμο σε τουρνουά της Θεσσαλονίκης, καθώς η ομοσπονδία έδωσε στους νικητές και μικρά οικονομικά έπαθλα. Στη φωτό ο νικητής του τουρνουά Λευτέρης Τσόκανος.

Η Τοπική Επιτροπή θα ήθελε σίγουρα μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτές τις δύο διοργανώσεις, όμως της δίνει κίνητρο και αυτή η ανταπόκριση για να συνεχίσει τέτοιες προσπάθειες. Στο ανοικτό πρωτάθλημα ανδρών έκανε και ταμπλό της «παρηγοριάς» για τις θέσεις 31-44 κι έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να παίξουν έναν καλό αριθμό αγώνων. Τα οικονομικά έπαθλα τα είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγο καιρό με συμπληρωματική προκήρυξη και βέβαια αφορούσαν άνδρες και γυναίκες. Είχε σημειώσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν στους νικητές είναι να μετάσχουν τουλάχιστον 80 άτομα, όμως αποφάσισε να το πράξει και με συμμετοχή λίγο πάνω από το 50% του ορίου. Απλά, δόθηκαν στους τρεις πρώτους μικρότερα ποσά από τα αρχικώς προγραμματισμένα, αφού από τη στιγμή που ήταν λιγότερες οι αγωνιστικές παρουσίες ήταν λιγότερα και τα χρήματα από τα σχετικά παράβολα. Θυμίζουμε ότι τέτοια κίνηση έχει κάνει πρώτη φορά η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στα ανοιχτά πρωταθλήματα με χρηματικά έπαθλα, που διοργάνωσε στην Αθήνα πέρσι και φέτος.

Νικητής αναδείχτηκε ο Λευτέρης Τσόκανος του Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς. Στο ταμπλό των «32» έγιναν πολλά ωραία και αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά το φινάλε ήταν άδοξο γιατί τραυματίστηκε ο  Παναγιώτης Σιαμίδης, επίσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί στον τελικό. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξης Πίττας από τον ΠΑΣ Εχέδωρος. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού νέων κατέβαλλε στον «μικρό» τελικό τον Γρηγόρη Οικονόμου του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ (11-8, 11-4, 11-6). Ο πρωταθλητής πήρε καθαρά 120 ευρώ (καθώς έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις του 20%), ο 2ος έλαβε 80 και ο 3ος 40 ευρώ.

Στην πρώτη φάση δημιουργήθηκαν 15 όμιλοι των τριών αθλητών με μία απουσία της τελευταίας στιγμής στον έναν από αυτούς. Από τον κάθε όμιλο προκρίθηκαν στην τελική φάση οι δύο πρώτοι αθλητές και σχηματίστηκε ταμπλό των «32». Αντίστοιχο ταμπλό με απλό νοκ άουτ έγινε και για τους 3ους των ομίλων και αφορούσε στις θέσεις 31-44. Για την ιστορία, εκεί πρώτευσε ο Παύλος Κραχτόπουλος του Πέρα Θεσσαλονίκης, ο οποίος για τις θέσεις 31-32 νίκησε τον τον Αθανάσιο Κιλκισλή από τον ΠΑΣ Εχέδωρος 3-0 σετ.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ