Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Παναττικό ατομικό πρωτάθλημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Σαββατοκύριακο

Panattiko pagorasides_palio

Panattiko pagorasides_palioΠρωταγωνιστές σ’ ένα ακόμα αγωνιστικό διήμερο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης γίνονται αύριο και μεθαύριο στη Βούλα οι αθλητές των μικρών ηλικιών. Το νέο πεδίο δράσης το προσφέρει το 6ο Παναττικό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, το οποίο διοργανώνει το τοπικό σωματείο Α.Ο. Άρης 2006 σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο. Επ.Α. και το αφιερώνει στη μνήμη του παλιού αθλητή Τάσου Ισαακίδη. Το πρωτάθλημα διεξάγεται στο  κλειστό γυμναστήριο του δήμου Βάρης‐Βούλας‐Βουλιαγμένης (Λευκάδος 1 ‐ 16673 Βούλα Αττικής) και είναι το 10ο στη σειρά των αναπτυξιακών όπεν για τη χρονιά 2013-2014. Η ανταπόκριση αθλητών και γονέων υπήρξε και πάλι μεγάλη. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 230 και ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν υπολογίσει κάποιος ότι βρισκόμαστε προς τους τελευταίους μήνες της αγωνιστικής περιόδου και ήδη έχει προχωρήσει πολύ ο κύκλος των αυτοχρηματοδοτούμενων ανοιχτών πρωταθλημάτων.

Οι δηλώσεις χωρίζονται σε 23 νέους,  8 νεάνιδες, 61 παίδες, 35 κορασίδες, 71 παμπαίδες και 32 παγκορασίδες. Εκτός από ομάδες της Αττικής, αθλητές στο Παννατικό θα έχουν και σωματεία από την Κορινθία, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά. Πολλά φυσικά και τα μεγάλα ονόματα, που θα είναι παρόντα, μάλιστα στις πέντε από τις έξι ηλικιακές κατηγορίες έχει δηλώσει τουλάχιστον ένας αθλητής από την κορυφαία 5άδα των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Κατά σειρά είναι στους νέους ο Στράτος Δαμιανής, στους παίδες ο Νίκος Βλαχάκης, στους παμπαίδες οι Γιάννης Δαμιανής, Αλκιβιάδης Σταματούρος, Νίκος Κορδαλής, Παναγιώτης Αδριανός, στις κορασίδες οι Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν και στις παγκορασίδες οι Βασιλική Ηλιοπούλου, Αθηνά Λιβιεράτου, Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Δέσποινα Μυτακίδου.

Σήμερα Παρασκευή το απόγευμα γίνεται η κλήρωση των γκρουπ. Η Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας και οι διοργανωτές κατάρτισαν το πρόγραμμα και σύμφωνα με αυτό θα υπάρχει αγωνιστική δράση κυριολεκτικά από το πρωί έως το βράδυ! Είναι κάτι που έγινε αναγκαστικά με βάση τις πολλές συμμετοχές και τις δυνατότητες του γυμναστηρίου στη Βούλα. Αύριο θα διεξαχθούν οι κατηγορίες των εφήβων, των νεανίδων, των παμπαίδων και των παγκορασίδων και την Κυριακή των παίδων και των κορασίδων. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ, η δεύτερη νοκ άουτ ματς, ενώ θα γίνουν και παιχνίδια «παρηγοριάς». Το Σάββατο οι αγώνες αρχίζουν στις 08.30 με τους ομίλους των παμπαίδων. Στις 12.00 μπαίνουν στο πρόγραμμα οι παγκορασίδες και οι αγώνες των δύο μικρότερων κατηγοριών ολοκληρώνονται γύρω στις 17.00. Στις 17.30 παίρνουν σειρά οι έφηβοι και οι νεάνιδες, που αναμένεται να φτάσουν στους τελικούς μετά τις 10 το βράδυ (οι απονομές έχουν προγραμματιστεί για τις 22.20)! Την Κυριακή στις 08.30 αρχίζουν οι όμιλοι των παίδων, στις 12.30 ακολουθούν αυτοί των κορασίδων και οι τελικοί πρόκειται να γίνουν περίπου στις 18.20 των αγοριών και 18.40 των κοριτσιών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του αθλήματος. Μεθαύριο συγκεκριμένα διοργανώνεται στην Πάτρα, από την Τοπική Επιτροπή Ε.Φ.Ο.Επ.Α. της Δυτικής Ελλάδας, το 1ο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων 2014. Τόπος διεξαγωγής είναι η ομοσπονδιακή αίθουσα του ΠΕΑΚ Τόφαλος και οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 10.00. Στην πρώτη φάση οι αθλητές θα χωριστούν σε ομίλους και στη συνέχεια θα παίξουν σε απλό νοκ άουτ με νικητή τον καλύτερο των 5 σετ. Η διοργάνωση περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού.

Έχουν προκηρυχθεί οι κατηγορίες:

α. Βετεράνων 40-49 ετών

β. Βετεράνων 50-59

γ. Βετεράνων 60 +

——————————————

δ. Ανεξαρτήτων 18-39 ετών

ε. Ανεξαρτήτων 40-49

στ. Ανεξαρτήτων 50+

 

* Φωτό από παλιότερο Παναττικό τουρνουά και απονομή στην κατηγορία παγκορασίδων.

                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ