Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξέγνοιαστες στιγμές για δεκάδες φίλους του αθλήματος στο τουρνουά βετεράνων-ανεξαρτήτων της Πάτρας

Veteranoi 50__Patra_aponomi

Veteranoi 50__Patra_aponomiΤην ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με τη ρακέτα και να ξεφύγουν κάπως από τα προβλήματα της καθημερινότητας είχαν δεκάδες φίλοι της Anexartitioi Patra_2014επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο 1ο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων 2014 της Πάτρας. Το τουρνουά διοργάνωσε χτες στην έδρα της, την ομοσπονδιακή αίθουσα του ΠΕΑΚ Τόφαλος, η Τοπική Επιτροπή Ε.Φ.Ο.Επ.Α. της Δυτικής Ελλάδας. Πήραν μέρος 35 άτομα από τους 40, που είχαν δηλώσει συμμετοχή και πέρα από τους Πατρινούς αγωνίστηκαν αθλητές από την Αθήνα, την Αμαλιάδα και τα Γιάννενα. Οι βετεράνοι ήταν 22 και οι ανεξάρτητοι 13. Έγιναν τελικά τέσσερις κατηγορίες από τις έξι, που είχαν προκηρυχθεί, πάντως οι αθλούμενοι ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους μέσα από πολλά παιχνίδια και με καλή οργάνωση από την Τοπική Επιτροπή.

Η διοργάνωση περιλάμβανε μόνο το αγώνισμα του απλού. Στην πρώτη φάση οι αθλητές χωρίστηκαν σε ομίλους και στη συνέχεια έπαιξαν σε απλό νοκ άουτ με νικητή τον καλύτερο των 5 σετ. Στη διάρκεια των αγώνων επισκέφτηκε την αίθουσα και ο πρόεδρος της Τ.Ε. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος.

Vetaranoi 40-49_Patra_2014Νικητές αναδείχτηκαν οι εξής:

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40-49 ΕΤΩΝ:

1. Σωτήρης Ζήκος

2. Πέτρος Γαβριήλ

3. Γιώργος Κυριακόπουλος, Τάσος Δασκαλόπουλος

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 50 + ΕΤΩΝ:

1. Νίκος Δούης

2. Γεώργιος Ασλάν

3. Κώστας Γκουλιούμης, Θεολόγος Καπετανίδης

Anexartitoi Patra_nikitis_18-39ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 18-39 ΕΤΩΝ:

1. Ανδρέας Τσάκαλος

2. Βασίλης Παπαδημητρίου

3. Νεκτάριος Σερβές

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 40 + ΕΤΩΝ:

1. Χρήστος Καρατζένης

2. Φίλιππος Βασιλόπουλος

3. Παναγιώτης Σολωμός, Ελευθέριος Σπετσιέρης

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Imerida gia_gimnastes_2Ανάλογη επιτυχία με την εκδήλωση, που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, σημείωσε και η δεύτερη επιμορφωτική ημερίδα για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά. Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έδωσε συνέχεια στην πρώτη ημερίδα, που αφορούσε στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και φυσικά το θέμα ήταν πάλι «οι βασικές αρχές επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Την οργάνωση ανέλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το σεμινάριο κράτησε από τις 12.00 έως τις 14.30 και η ανταπόκριση ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη με 125 καθηγητές. Όπως και στις 17 του μήνα εισηγήτρια ήταν η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Σπανού, ενώ παρέστη ο ομοσπονδιακός προπονητής κι επίσης καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Βατσακλής. Οι …μαθητές συζήτησαν κάθε απορία τους με τους ειδικούς, ενώ είχαν μαζί τους ρακέτες κι έκαναν πρακτική. Χρησιμοποιήθηκε και το ρομπότ προπόνησης μάλιστα και δοκίμασαν κι εκεί κάποια βασικά χτυπήματα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν η παλιά πρωταθλήτρια στις νεαρές ηλικίες Ρούλα Ραπατζίκου, που επίσης βοήθησε στο οργανωτικό κομμάτι.

* Στο World Tour της Γερμανίας, που ολοκληρώθηκε χτες στο Μαγδεμβούργο, κατεγράφη ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός. Οι 13χρονες Γιαπωνέζες Μίμα Ίτο/Μίου Χιράνο έγραψαν ιστορία στο άθλημα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό γυναικών! Έγιναν έτσι το νεότερο δίδυμο στα χρονικά των I.T.T.F. World Tour, που παίρνει 1η θέση. Επιπλέον η Ίτο, που είναι 13 ετών και 160 ημερών έγινε γενικά η πιο νέα αθλήτρια ποτέ με πρωτιά σε αυτά τα επαμειβόμενα όπεν ξεπερνώντας την Κινέζα Γκούο Γιε, η οποία όταν αναδείχτηκε νικήτρια στο ίδιο αγώνισμα, στο όπεν της Αυστρίας το 2002, ήταν 13 ετών και 224 ημερών! Σε δηλώσεις τους μετά το επίτευγμα οι μικρές Γιαπωνέζες είπαν, μεταξύ άλλων, ότι παίζουν μαζί από τεσσάρων ετών!!!  

 

* Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας βετεράνων 50 + ετών από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της Ε.ΦΟ.Επ.Α. Παναγιώτη Τζόβολο

* Φωτό 2: Οι νικητές της κατηγορίας ανεξαρτήτων 40 + ετών

Φωτό 3: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας βετεράνων 40-49 ετών

Φωτό 4: Ο Ανδρέας Τσάκαλος, που πρώτευσε στην κατηγορία ανεξαρτήτων 18-39 ετών

Φωτό 5: Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά καθώς παρακολουθούν την εισήγηση της Κατερίνας Σπανού στο Σ.Ε.Φ.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ