Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ανώδυνη ήττα έφτασε και τυπικά στην κατάκτηση του τίτλου η Κολωνία του Παπαδημητρίου

Δεκαεπτά χρόνια μετά την έναρξη της σταθερής παρουσίας Ελλήνων πρωταθλητών σε ξένα σωματεία έχουν καταγραφεί πολλές σημαντικές στιγμές για τους «λεγεωνάριους» από την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας. Αναλογικά, σε αυτές τις διακρίσεις συγκαταλέγεται σίγουρα και ο τίτλος και η άνοδος, που κατέκτησε στο πρωτάθλημα της Γ΄ γερμανικής κατηγορίας η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ειδικά μάλιστα, επειδή ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτή την πορεία της ομάδας. Στο φινάλε του πρωταθλήματος της δυτικής περιφέρειας στη λεγόμενη Regional η Κολωνία υπέστη την πρώτη και…τελευταία ήττα της φέτος, ήταν όμως εντελώς ανώδυνη, αφού η πρωτιά και η προαγωγή στην Μπουντεσλίγκα 2 είχαν κριθεί από τα μέσα Απριλίου. 

Το γερμανικό κλαμπ ολοκλήρωσε τους αγώνες του με ήττα 9-5 εκτός έδρας από την Άλτενα, την ομάδα που κατέκτησε τη 2η θέση. Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος επηρέασε και τον 28άχρονο διεθνή μας, καθώς για πρώτη φορά υπέστη δύο ήττες στο απλό σ’ έναν αγώνα ομαδικού. Επίσης, γνώρισε την ήττα και στο διπλό, όμως όλα αυτά δεν είχαν την παραμικρή επίπτωση, αφού υπήρχε διαφορά ασφαλείας από την Άλτενα. Η Κολωνία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με 37 βαθμούς και συνολικό απολογισμό 18 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ η Άλτενα ακολούθησε με 35 βαθμούς. Ο Παπαδημητρίου ήταν ο κορυφαίος αθλητής του συλλόγου, καθώς εμφάνισε 28 νίκες και 4 ήττες στο απλό, 11 νίκες και 6 ήττες στο διπλό και από την αρχή του χρόνου αγωνιζόταν σταθερά στη θέση 1 της ομάδας. Εάν μείνει και τη νέα σεζόν στην πόλη του Ρήνου τότε θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά μετά από λίγα χρόνια στην 2η κατηγορία της Γερμανίας όπως είχε κάνει με τη φανέλα της Ραμστάιν.

Εξάλλου, στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας διεξήχθη χτες βράδυ η 16η αγωνιστική. Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα νίκησε 4-1 εντός έδρας την προτελευταία της κατάταξης Σεν Μορ με 4-1, ενώ η Ανζέρ του Παναγιώτη Γκιώνη παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στη Λα Ρομάν. Ο Κρεάνγκα έκαμψε με 3-2 σετ τον Κινέζο Γιανγκ Τσεν, αλλά έχασε με το ίδιο σκορ από τον Κροάτη Τόσιτς. Η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς.

Ο Γκιώνης έφερε αρνητικά αποτελέσματα στο τελικό τεστ εν όψει του πρώτου τελικού με την Μπορούσια Ντίσελντορφ για το E.T.T.U. Cup (εντός έδρας το Σάββατο 5 Μαΐου), καθώς ηττήθηκε και στους δύο αγώνες του, αρχικά από τον Γάλλο Φουνγκ με 3-1 σετ κι εν συνεχεία από τον Κινέζο Τσεν Τιανγιουάν, επίσης με 3-1. Η Ανζέρ είναι 8η με 26 βαθμούς. Ο Γκιώνης παραμένει στη Γαλλία και θα συνεχίσει με τους συμπαίκτες του την προετοιμασία του για τον τελικό. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος η Σαρτρ προπορεύεται με 45 βαθμούς και είναι μία ανάσα από τον τίτλο.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ