Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναδεικνύονται οι Πανελληνιονίκες σε νέους και νεάνιδες

Likeion Atomiko_mathitrion

Likeion Atomiko_mathitrionΜε αγωνιστική δράση πηγαίνει η επιτραπέζια αντισφαίριση προς τις γιορτές του Πάσχα. Στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα διεξαχθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη και μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων (παιδιά έως 18 ετών) και θ’ αναδείξει τους νικητές της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Η διοργάνωση αφορά σε τρία αγωνίσματα: Το απλό, το διπλό και το ομαδικό.  Ως γνωστόν, επρόκειτο να γίνει το διήμερο 12-13 Απριλίου, αλλά είχε μετατεθεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα ύστερα από την απόφαση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ν’ αναβάλλει την αγωνιστική δραστηριότητα του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου εναρμονισμένη με την πρόταση διαμαρτυρίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις μεγάλες περικοπές στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κάνει αρχή με το ομαδικό και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς του απλού. Μετά τους προκριματικούς αγώνες, αλλά και την απευθείας πρόκριση αθλητών, που κατέχουν πρώτες θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, στο απλό νέων πρόκειται ν’ αγωνιστούν 23 αθλητές (είχαν δικαίωμα συμμετοχής 24, αλλά υπάρχει μία ακύρωση) με νούμερο 1 φαβορί τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Στο απλό νεανίδων 16 αθλήτριες (1οφαβορί η Κωνσταντίνα Παρίδη), στο διπλό νέων 11 ζευγάρια (στην κορυφή του ταμπλό Νίκος Αντωνιάδης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης) και στο διπλό νεανίδων 8 ζευγάρια (Κωνσταντίνα Παρίδη/Θάλεια Κορδούτη το νούμερο 1 του αγωνίσματος).

Στο ομαδικό έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν 12 σωματεία στους νέους και 9 στις νεανίδες. Στα αγόρια είναι οι: Α.Ο. Ταταύλα, Α.Σ. Πρόοδος, Άρης Νικαίας, Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ε.Α. Βόχας, Γ.Α.Σ. Ελευσίς, Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας, Α.Ο. Καρέα, Ολυμπιακός, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Σάρισες Φλώρινας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Στα κορίτσια είναι οι: Αθηνά Μαγκουφάνας, ΑΣ.Ε.Α. Καβάλας, Φοίνικας Αγίας Σοφία Πειραιά, Άρης 2006, Π.Κ.Δ. Ταύρου, Φοίνικες Πάτρας, ΟΕΑ Έδεσσας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά. 

Αύριο στις 9 διενεργείται η κλήρωση των αγώνων του ομαδικού και από τις 09.30 έως τις 14.00 θα διεξαχθούν οι όμιλοι σε νέους και νεάνιδες. Από τις 14.00 έως τις 15.30 θα γίνουν οι προημιτελικοί του ομαδικού και θ’ ακολουθήσουν αμέσως μετά οι ημιτελικοί.

Στις 16.00 μεσολαβεί η κλήρωση για το απλό και το διπλό και από τις 17.00 οι αγώνες συνεχίζονται με το διπλό εφήβων. Στις 17.20 παίρνουν σειρά τα γκρουπ του απλού, τα οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 19.30 και να κλείσει έτσι η πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος.

Το πρωί της Μ. Τετάρτης, στις 9, θα διεξαχθούν οι τελικοί στο ομαδικό νέων και το ομαδικό νεανίδων. Στις 11.30 ο γύρος των «16» σε απλό νέων και απλό νεανίδων, θ’ ακολουθήσουν τα προημιτελικά του διπλού και οι τελικοί πρόκειται να γίνουν περίπου στις 14.45 αυτοί του διπλού και περίπου στις 15.15 εκείνοι του απλού.

 

* Φωτό: Τρεις από τις αθλήτριες, που περιλαμβάνονται στα πρώτα φαβορί του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων. Η Χριστιάνα Κανάρη, η Φιλία Εμίρη και η Γεωργία Χατζλυγερούδη διακρίνονται στην απονομή στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).  

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ