Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά η Εμίρη στις νεάνιδες, διατήρησε τον τίτλο του στο απλό νέων ο Αγγελάκης

P4162896

P4162896Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Φιλία Εμίρη ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-P4162899νεανίδων. Η διοργάνωση έγραψε εντυπωσιακό φινάλε το απόγευμα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με συναρπαστικό τελικό στο απλό νεανίδων. Η Εμίρη επικράτησε οριακά της Κωνσταντίνας Παρίδη και πανηγύρισε μία ακόμα πανελλήνια πρωτιά στο απλό ύστερα από εκείνη του 2009 στις παγκορασίδες. Νωρίτερα, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό με τη συμπαίκτριά της στην Αθηνά Μαγκουφάνας Νίκη Μπρισκόλα. Ο Αγγελάκης διατήρησε τα σκήπτρα στο απλό νέων και μεγάλωσε την ιστορική του επίδοση, όπου αμέσως μετά τους τρεις σερί τίτλους στο απλό παίδων κυριαρχεί και στην εφηβική κατηγορία! Στο διπλό νέων αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας ο Πάρις Ζώνιος και ο Πέτρος Σιαπκαράς από τον Α.Ο. Ταταύλα και την Ε.Α. Βόχας αντίστοιχα.

Στο απλό νέων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης επιβεβαίωσε ότι δικαίως είχε τα προγνωστικά με το μέρος του. Ως νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος προχώρησε χωρίς μεγάλες δυσκολίες και ήταν πολύ σταθερός και στον τελικό, όπου κυριάρχησε του 14χρονου Γιάννη Σγουρόπουλου με 4-0 σετ. Ο τελευταίος δεδομένα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον «αμυντικό» της Προόδου, όμως είχε ν’ αντιμετωπίσει και την κούραση, καθώς ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος είχε δώσει δύο πολύ δυνατά ματς στα ημιτελικά του απλού και στον τελικό του διπλού. Στο 3ο σετ είχε δύο σετ μπολ, δεν τα αξιοποίησε και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε ο τελικός. Η εξέλιξη 11-5, 11-8, 15-13 και 11-6.

Κ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να εμφανιστεί κουρασμένος ύστερα από τα επτά σετ, που είχε δώσει με τον Αντωνιάδη και τον τελικό του διπλού. Έπαιξα πολύ προσεκτικά και συγκεντρωμένα και ο τελικός πήγε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενα. Έχω και ορισμένες ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες ημέρες, αλλά ευτυχώς δεν επηρέασαν στα παιχνίδια. Βασικό κομμάτι στην τακτική μου πέρα από το να κρατάω μπάλα με την άμυνα ήταν να επιτίθεμαι κάθε φορά που ο Γιάννης δεν θα επιχειρούσε νέο σπιν και θα έκανε στοπ», δήλωσε ο 17χρονος πρωταθλητής λίγα λεπτά μετά τον τελικό και για το κατά πόσο έχει στο μυαλό του να κάνει του χρόνου το απόλυτο ρεκόρ με τρία τρόπαια στη σειρά ύστερα από εκείνα του απλού παίδων, επισήμανε: «Δεν είναι στόχος μου τέτοια ρεκόρ, αλλά να κάνω κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Δεν θα με στεναχωρούσε ιδιαίτερα δηλαδή, αν έχανα τον τίτλο σήμερα. Συνεπώς αυτό που με ενδιαφέρει πολύ είναι να τα πάω καλά στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, το καλοκαίρι. Από κει και πέρα δεν σας κρύβω ότι από την άλλη χρονιά θ’ αρχίσω να κοιτάζω και το ενδεχόμενο να πάω σε ομάδα στο εξωτερικό».

Στην πορεία του έως τον τελικό ο Αγγελάκης αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 του Νίκου Βλαχάκη (Α.Ο. Καρέα) και 3-0 του Γιώργου Πασχαλέρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας). Στο ταμπλό των «16» πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο, στην 8άδα απέκλεισε τον Ευάγγελο Τσιαλτζούδη (Ο.Ε.Α. Βέροιας) με 3-0 και στην 4άδα τον Στράτο Δαμιανή με 4-1 σετ (σ.σ από τους ημιτελικούς και μετά ίσχυσε το συστημα του καλύτερου των επτά σετ).

Ο Σγουρόπουλος πήρε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-2 επί του Νίκου Σκουτέρη (Α.Σ. Πρόοδος) και 3-0 επί του Γιάννη Σούμπαση (Σάρισες Φλώρινας). Στον 1ο γύρο δεν είχε αγώνα, στα προημιτελικά απέκλεισε τον Γιώργο Σταματούρο με 3-0 και στα ημιτελικά τον Νίκο Αντωνιάδη με 4-3 ύστερα από αναμέτρηση γεμάτη συγκινήσεις.

Έχει σημασία το γεγονός ότι κανένα από τα τέσσερα παιδιά, που έφτασαν στα ημιτελικά, δεν είναι στην τελευταία του χρονιά στο εφηβικό. Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα και η νίκη του Τσιαλτζούδη από τη Βέροια απέναντι στον διεθνή Ζώνιο με 3-1 σετ στον 1ο γύρο.   

P4162889Στον τελικό του απλού νεανίδων η Φιλία Εμίρη και η Κωνσταντίνα Παρίδη επιφύλαξαν πολύ έντονες στιγμές στον κόσμο. Η Εμίρη άρχισε με κακούς οιωνούς, καθώς βρέθηκε 2-0 πίσω, όμως γύρισε την κατάσταση και πανηγύρισε τη νίκη με 4-3 και διαφορά δύο πόντων στο 7ο σετ! Η Παρίδη δεν αξιοποίησε το σημαντικό προβάδισμα και τελικά αρκέστηκε στη θέση της φιναλίστ, όπως και πέρσι -που είχε χάσει από την Τόλιου. Κρίσιμο ήταν το 4ο σετ όπου η Εμίρη επικράτησε στην παράταση και ισοφάρισε 2-2. Από κει και πέρα, στον σπουδαίο τελικό διάρκειας 40 λεπτών, η νίκη ήταν θέμα ψυχολογίας και συγκέντρωσης. Τα σετ 6-11, 7-11, 11-7, 12-10, 11-5, 9-11 και 11-9.

Φ. ΕΜΙΡΗ: «ΕΙΧΑ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

«Νομίζω ότι μετά το 0-2 μέτρησε το καθαρό μυαλό και η ψυχολογία. Ήμουν αποφασισμένη για τη νίκη. Δεν το έβαλα κάτω και δεν φοβήθηκα στιγμή γιατί ήθελα πάρα πολύ αυτή την πρωτιά. Έπαιξα με «σίγουρες» μπάλες, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις και κατάφερα να γυρίσω την κατάσταση», δήλωσε για τον τελικό η Εμίρη και συμπλήρωσε: «Άξιζε η αναμονή τόσων χρόνων για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο απλό κι αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και δικαιωμένη για τις προσπάθειές μου».

Η Εμίρη πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-0 επί της Βασιλικής Τζάμου και 3-1 επί της Μαρίας Μαρκοζάνη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας). Προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο, εκεί απέκλεισε την Ελένη Σοφρά με 3-0 και στα ημιτελικά ξεπέρασε με 4-3 και ανατροπή το εμπόδιο της Θάλειας Κορδούτη. Η Εμίρη έχανε με 3-2 σετ και 10-7!

Η Παρίδη επικράτησε στο 1ο γκρουπ νικώντας 3-0 σετ την Κριστίν Σεβνταγιάν (Π.Κ.Δ. Ταύρου) κι επίσης 3-0 τη Στέλλα Καλύβα (Φοίνικες Πάτρας). Στη 16άδα είχε bye, στην 8άδα έκαμψε πολύ δύσκολα τη Νίκη Μπρισκόλα με 3-2 σετ και στα ημιτελικά πιο εύκολα την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου με 4-0 σετ.

Αξίζει να προστεθεί η νίκη της Ισαμπάλογλου στην 8άδα κόντρα στο 3ο φαβορί του ταμπλό, τη Χριστιάνα Κανάρη, με 3-1 σετ. Για τους πρωταγωνιστές στο αγώνισμα του απλού δεν σταματά η δράση, καθώς αύριο είναι οι αγώνες συγκρότησης των προεθνικών ομάδων νέων-νεανίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας.    

P4162892Ιδιαίτερα κλειστοί ήταν και οι δύο τελικοί στο αγώνισμα του διπλού, κρίθηκαν στα πέντε σετ και κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος. Στο διπλό νέων ο Πέτρος Σιαπκαράς και ο Πάρις Ζώνιος χρειάστηκε να κάνουν εντυπωσιακό comebackγια να φτάσουν στο χρυσό μετάλλιο. Βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τους Γιάννη Σγουρόπουλο/Στράτο Δαμιανή και πήραν τα τρία επόμενα σετ με οριακή διαφορά! Θεωρητικά οι ηττημένοι είχαν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, όμως από το πρωί στο ομαδικό δεν είχαν εμφανιστεί σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό φάνηκε και στο ατομικό αγώνισμα. Αρχικά επέβαλλαν την τακτική τους, αλλά οι Σιαπκαράς/Ζώνιος γίνονταν σταδιακά όλο και πιο σταθεροί και το κυριότερο πίστευαν στη νίκη. Μόλις μείωσαν το σκορ τονώθηκαν και ψυχολογικά και τελικά επικράτησαν στις λεπτομέρειες (10-12, 7-11, 11-9, 11-9, 12-10). Και τα δύο παιδιά είναι από την περιφέρεια, ο Σιαπκαράς από την Κορινθία και ο Ζώνιος από τα Γιάννενα, μάλιστα ο πρώτος είχε κατακτήσει και πέρσι το χρυσό μετάλλιο στο διπλό νέων με συμπάικτη τον Κώστα Σγουρόπουλο).

Στα ημιτελικά οι Σιαπκαράς/Ζώνιος νίκησαν 3-1 σετ το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Κωνσταντίνο Αγγελάκη/Νίκο Αντωνιάδη, ενώ οι Σγουρόπουλος/Δαμιανής απέκλεισαν τους Γιώργο Σταματούρο/Ανδρέα Τσόπελα με 3-2.

P4162890Στο διπλό νεανίδων είχαμε συνεχείς διακυμάνσεις. Οι Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα πήραν το 1ο σετ, οι Κωνσταντίνα Παρίδη/Θάλεια Κορδούτη τα δύο επόμενα και τελικά τη νίκη με οριακή διαφορά οι αθλήτριες της Αθηνάς. Στο 9-9 του 5ου σετ και με τις φιναλίστ να έχουν καλύψει μικρή σε βάρος τους διαφορά πήρε τάιμ άουτ η πλευρά της Μαγκουφάνας. Φυσιολογικά οι τελευταίοι πόντοι έκρυβαν νευρικότητα και τελικά τους πήραν οι Εμίρη/Μπρισκόλα (11-8, 8-11, 10-12, 11-4, 12-10).

Στα ημιτελικά οι Παρίδη/Κορδούτη απέκλεισαν τις Βασιλική Τζάμου/Ηρώ-Δήμητρα Κοζάρη με 3-1 και οι Εμίρη/Μπρισκόλα τις περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας Κανάρη/Χατζηλυγερούδη επίσης με 3-1.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

-. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

3. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

-. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Πέτρος Σιαπκαράς/Πάρις Ζώνιος (Ε.Α. Βόχας/Α.Ο. Ταταύλα)

2. Στράτος Δαμιανής/Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Νίκος Αντωνιάδης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

-. Γιώργος Σταματούρος/Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη/Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

3. Βασιλική Τζάμου/Ηρώ-Δήμητρα Κοζαρή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

                                               

* Φωτό 1 και 2: Η Φιλία Εμίρη και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης με τα έπαθλά τους

Φωτό 3: Φάση από τον πολύ αμφίρροπο τελικό Εμίρη-Παρίδη

Φωτό 4 και 5: Οι νικητές και οι νικήτριες στο διπλό νέων και το διπλό νεανίδων αντίστοιχα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ