Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Μιζουτάνι «οδηγό» στην πρεμιέρα οι Ιάπωνες, που εκφράζουν θαυμασμό για τον Γκιώνη

Mizutani Large

Mizutani LargeΒρισκόμαστε πια μόλις πέντε ημέρες από την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, η εθνική μας ομάδα των ανδρών ετοιμάζεται για μία ιδιαίτερη πραγματικά αναμέτρηση με την Ιαπωνία στην πρεμιέρα και κάθε νέο για την οικοδέσποινα χώρα, που θα έχει τη συμπαράσταση χιλιάδων φίλων της, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η γνωστή ιστοσελίδα tabletennista.com δημοσίευσε σήμερα ρεπορτάζ για τον Τζουν Μιζουτάνι (στη φωτό από το gallery της IT.T.F.), τον κορυφαίο αθλητή των διοργανωτών, που πρόκειται να ηγηθεί στην προσπάθεια της ομάδας του για την κατάκτηση μεταλλίου. Το νούμερο 10 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης ομολογεί στο σάιτ ότι έχει πλέον μεγαλύτερη ψυχική δύναμη. Επίσης, είναι ώρα να σημειώσουμε δηλώσεις συμπαικτών του με αφορμή τις αντιπάλους της Ιαπωνίας στο γκρουπ C της Championship Division και από εκεί γίνεται σαφές ότι υπολογίζουν πολύ τους δευτεραθλητές Ευρώπης και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Γκιώνη!

Αν η σύνθεση της ιαπωνικής τριάδας στον αγώνα της προσεχούς Δευτέρας είναι κάπως δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια, τότε σίγουρα μπορεί να ειπωθεί ότι ο Μιζουτάνι θα είναι επικεφαλής. Σημειώνει και η ιστοσελίδα άλλωστε ότι «ως ο καλύτερος αθλητής της στο τρέχον rankinglistαισθάνεται μεγάλη ευθύνη στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα παίζει σε δικό της έδαφος».

Επιστρέφοντας από τις αγωνιστικές του δραστηριότητες για τη ρωσική λίγκα (θυμίζουμε ότι είναι αθλητής της UMMC Βερκνάγια, η οποία απέκλεισε την Ενεμπόν του Κρεάνγκα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ) υπογράμμισε ότι εν όψει των αγώνων του Τόκιο νιώθει πολύ δυνατός σωματικά, ενώ έχει βελτιώσει και την ψυχική του ισορροπία! «Στη Ρωσία  έκανα ένα ισχυρό τεστ για τη φυσική μου κατάσταση προκειμένου να τη φέρω στο καλύτερο σημείο. Ελπίζω ότι η κατάστασή μου θα συνεχίσει να βελτιώνεται, όσο πλησιάζει το ξεκίνημα στη διοργάνωση και ο ανταγωνισμός», δήλωσε ο Μιζουτάνι. Αργότερα μάλιστα, αποκάλυψε ότι γύρισε στην Ιαπωνία από την Ευρώπη έχοντας χάσει τέσσερα κιλά και είναι σίγουρος ότι αυτό θα είναι πλεονέκτημα για τον ίδιο στον αγωνιστικό χώρο.  

«Θα πω επίσης ότι στο παρελθόν και σε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια στο εξωτερικό, υπήρχαν πολλές φορές που έχανα το μαχητικό μου πνεύμα, γινόμουν κάπως αδύναμος σε αυτό και τελικά έχανα το ματς. Τώρα, μπορώ να ελέγχω καλύτερα την ψυχική αδυναμία μου, μπορώ εύκολα να το σταματήσω», πρόσθεσε ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στο διπλό ανδρών.

«ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ»

Στο μεταξύ, οι συμπαίκτες του Μιζουτάνι έχουν εκφραστεί κολακευτικά για το ελληνικό εθνικό συγκρότημα κι έκαναν φανερό ότι στις τάξεις της ομάδας χαίρει μεγάλης εκτίμησης ο Παναγιώτης Γκιώνης. Οι Ιάπωνες έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν εξαιρετικό αμυντικό, τον Μασάτο Σιόνο, ως συνέχεια του πρώην διεθνούς Κοζί Ματσουσίτα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ήσυχοι απέναντι στον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών.     

Ο Σεϊά Κισικάουα, που είχε σώσει ματς μπολ για να προκριθεί σε βάρος του Παναγιώτη Γκιώνη στη 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου, δήλωσε: «Θα ήθελα να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο γκρουπ και στη συνέχεια με καλή κλήρωση να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Ο πρώτος αγώνας κατά της Ελλάδας, η οποία διαθέτει έναν πολύ καλό αμυντικό, θα είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Ο Κέντα Ματσουντάιρα, που το 2006 αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό νέων πριν κλείσει τα 16 του χρόνια, επισήμανε ότι ο Γκιώνης είναι ένας παίκτης, τον οποίο φοβούνται πολλοί τώρα και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε εύκολο γκρουπ διότι κάθε χώρα είναι πολύ ισχυρή. Κάθε μία από αυτές έχει υψηλή ποιότητα, απλά για μένα μπορώ να πω ότι είναι καλό που όλες οι υπόλοιπες ομάδες εκτός από τη δική μας προέρχονται από την Ευρώπη».

Με την ευκαιρία της αναφοράς στην Ιαπωνία να σημειώσουμε ότι η Άι Φουκουχάρα, η σπουδαία αθλήτρια, που είναι σταρ από τα…13 της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, δεν θα μπορέσει ν’ αγωνιστεί στο Τόκιο λόγω  τραυματισμού. Τη θέση της πήρε η Γιούκα Ισιγκάκι. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ