Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις των διεθνών πριν από την αναχώρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Aponomi raketes_2

Aponomi raketes_2Την αισιοδοξία τους για πετυχημένη παρουσία στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού εξέφρασαν αθλητές και αθλήτριες των TT104εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Λίγο πριν από την αναχώρηση για το Τόκιο, σήμερα το πρωί με πτήση της Turkish AirLines, έκαναν δηλώσεις για τους στόχους τους στην κορυφαία διοργάνωση οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κατερίνα Τόλιου. Για την εθνική ανδρών, που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία (Championship Division), οι δύο πρωταθλητές μας τόνισαν ότι η παραμονή είναι ο βασικός στόχος κι από κει και πέρα αν έρθει η είσοδος στην πρώτη 12άδα του κόσμου θ’ αποτελέσει ιδανική συνέχεια στη μεγάλη διάκριση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας. Για την εθνική γυναικών, που παίρνει μέρος στη 2η κατηγορία (Second Division), οι αθλήτριές μας επισήμαναν ότι θέλουν και μπορούν να φτάσουν γρήγορα στην παραμονή, από τη φάση των γκρουπ κιόλας, καθώς τους ευνόησε θεωρητικά και η αλλαγή με δύο αντίπαλες ομάδες στο γκρουπ.

Ο Κρεάνγκα θυμήθηκε αρχικά ότι πριν από 23 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στα Παγκόσμια πρωταθλήματα σ’ ένα άλλο μέρος της Ιαπωνίας, στη Σίμπα και μάλιστα είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό με συμπαίκτρια τη Ρουμάνα Οτίλια Μπαντέσκου. «Είναι διαφορετικό βέβαια, αυτό το Παγκόσμιο, γιατί το 1991 είχα παίξει στα ατομικά αγωνίσματα, αλλά ναι, θα είναι πολύ όμορφη σύμπτωση για μένα αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε επιτυχία και τώρα ξανά στην Ιαπωνία», είπε με χαμόγελο και συνέχισε: «Έχουμε έναν ευρωπαϊκό όμιλο θα έλεγα, αφού μόνο η Ιαπωνία είναι από άλλη ήπειρο και όλα δείχνουν ανοιχτά. Αισθανόμαστε πολύ καλά μετά την επιτυχία στην Αυστρία, έχουμε πολύ καλή ομάδα και μακάρι να πιάσουμε εξίσου καλή απόδοση και στο Τόκιο και να έχουμε θετική παρουσία. Είναι δύσκολο να πλασαριστούμε στη 12άδα, αλλά θα το κυνηγήσουμε. Αν δεν το καταφέρουμε, θα κοιτάξουμε για την πρώτη 4άδα του γκρουπ ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Μπορούμε σίγουρα να επαναλάβουμε νίκες εναντίον της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, όμως πρέπει να πάμε καλά και με Ρουμανία και Ουγγαρία για να έχει αντίκρισμα».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου ανέφερε: «Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια άλλη διοργάνωση και δεν πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας την πρωτοφανή επιτυχία του περασμένου Οκτωβρίου γιατί μπορεί να μας επηρεάσει. Άλλωστε και η ψυχολογία σε αυτά τα ματς είναι διαφορετική γιατί εδώ μιλάμε για γκρουπ και όχι νοκ άουτ από την πρώτη φάση όπως έγινε στην Αυστρία. Μπορεί επίσης να είμαστε πέντε ευρωπαϊκές ομάδες στο γκρουπ, όμως άλλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και άλλο το Ευρωπαϊκό. Ούτε έχουμε στο τσεπάκι την παραμονή επειδή είμαστε δευτεραθλητές Ευρώπης. Προετοιμαζόμαστε για μεγάλες αναμετρήσεις και θεωρώ ότι με εξαίρεση την Ιαπωνία, που είναι ένα κλικ πιο πάνω, οι άλλες ομάδες θα παλέψουμε επί ίσοις όροις για την είσοδο στη 12άδα».

Ακριβώς επειδή έχει και τον ρόλο του αρχηγού της ομάδας, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ρωτήθηκε ξανά για την απόφαση των διεθνών να ξοδέψουν δικά τους χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα των εισιτηρίων για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και απάντησε χαρακτηριστικά: «Ήδη έχουμε ξεχάσει το θέμα με τα χρήματα. Δεν πρόκειται να μας επηρεάσει, όλη η σκέψη μας είναι στα παιχνίδια και ανυπομονούμε ν’ αρχίσουν. Επαναλαμβάνω πως ήταν εύκολη απόφαση να δώσουμε χρήματα και να διευκολύνουμε την ομοσπονδία, όχι μόνο γιατί γνωρίζουμε την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και γιατί θέλουμε πάντα να παίζουμε σ’ ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρέπει να στηρίξουμε τους κόπους όλης της χρονιάς».

Στην πλευρά των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου υπογράμμισε ότι εν όψεις της έναρξης των αγώνων έχει δημιουργηθεί στις τάξεις της ομάδας ένας καλώς εννοούμενος εγωισμός λόγω της αρνητικής εμφάνισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Μας έχει πιάσει πείσμα επειδή δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε τον Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι από τότε υπάρχει σαφής βελτίωση κι έχουμε προσαρμοστεί σε αυτά που ζητάει ο κύριος Κώστας (σ.σ. Βατσακλής). Τότε ήμασταν ακόμα στην αρχή της σεζόν, τώρα νομίζω είμαστε έτοιμες να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες…», δήλωσε η 19χρονη αθλήτρια και μετά αναφέρθηκε φυσικά στη συνεργασία με τη Χριστίνα Φίλη. «Στο Παγκόσμιο θα έχουμε προπονήτρια τη Χριστίνα και περιμένω να τα πάμε μια χαρά μαζί της. Έχουμε ήδη καλή συνεργασία και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν η παρουσία της και οι γνώσεις της. Θα παλέψουμε για την παραμονή και είμαστε αισιόδοξες ότι τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε κυρίως τη Σουηδία και τη Σλοβενία και θα παλέψουμε εναντίον τους για το καλύτερο. Θεωρητικά είμαστε πιο δυνατές από το Περού και το Ουζμπεκιστάν, όμως είναι ομάδες, που δεν τις ξέρουμε καθόλου, συνεπώς χρειάζεται προσοχή. Άγνωστη μας είναι και η επικεφαλής του γκρουπ Βραζιλία, την οποία έχουμε στην πρεμιέρα, όμως αν παίξουμε ελεύθερα μπορούμε να κυνηγήσουμε κάτι ουσιαστικό».

Η Μαρία Χριστοφοράκη δεν το κρύβει ότι η εθνική αρχίζει την προσπάθειά της μ’ ένα μεγάλο συν: «Είναι ευνοϊκό για μας που άλλαξαν δύο ομάδες στο γκρουπ μας και ήρθαν το Περού και το Ουζμπεκιστάν, τα οποία προέρχονται από την 3η κατηγορία. Έχουμε τον πρώτο λόγο απέναντί τους αλλά φυσικά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και στη συνέχεια χωρίς πίεση να κυνηγήσουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα». Για το γεγονός ότι θα έχουν στην τεχνική καθοδήγηση μία αθλήτρια, που ακόμα είναι…αντίπαλός τους στα αγωνιστικά τραπέζια η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών τόνισε: «Πρέπει να θυμίσουμε κατ’ αρχήν ότι η Χριστίνα ήταν και δική μας επιλογή. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που έχει αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και γνωρίζει το κλίμα, όπως και το πινγκ πονγκ στο εξωτερικό. Ξέρει καλά εμάς, ξέρει πολλές αντίπαλες παίκτριες και σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία της πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντική βοήθεια και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημαντικό ότι έχουμε και καλές σχέσεις αφού τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ αθλήτριας και προπονήτριας και βάζουμε τα απαραίτητα όρια».

Οι εθνικές μας ομάδες φτάνουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα νωρίς το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. το Τόκιο είναι 7 ώρες μπροστά από την Ελλάδα) και τις επόμενες ώρες θα κάνουν τις πρώτες προπονήσεις στα γυμναστήρια των αγώνων. Η αγωνιστική δράση για τα ελληνικά χρώματα αρχίζει πρωινές ώρες τη Δευτέρα για μας με την εθνική ανδρών να τίθεται αντιμέτωπη της Ιαπωνίας.  

Το πρόγραμμα των αγώνων της εθνικής ανδρών στο γκρουπ C της 1ης κατηγορίας είναι το εξής:

28/04, 09:30 Ελλάδας (16:30 Ιαπωνίας): Ιαπωνία-Ελλάδα

29/04, 09:30 (16:30): Ελλάδα-Ουγγαρία

30/04, 06:30 (13:30): Πορτογαλία-Ελλάδα

30/04, 12:30 (19:30): Ελλάδα-Ρουμανία

01/05, 09:30 (16:30): Γαλλία-Ελλάδα

Το πρόγραμμα των αγώνων της εθνικής γυναικών στο γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας:

28/04, 12:30 Ελλάδας (19:30 Ιαπωνίας): Βραζιλία-Ελλάδα

29/04, 06:00 (13:00): Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν

29/04, 12:30 (19:30): Σουηδία-Ελλάδα

30/04, 03:00 (10:00): Ελλάδα-Περού

01/05, 09:30 (16:30): Σλοβενία-Ελλάδα

 

* Φωτό 1: Πανηγυρικό στιγμιότυπο με Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα Γκιώνη, μετά την απονομή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας

* Φωτό 2: Η Χριστοφοράκη με την Τόλιου στη φωτογράφηση των εθνικών ομάδων στο Σ.Ε.Φ. από τον Πέτρο Γιαννακούρη 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ