Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τεράστια νίκη 3-2 επί της Ιαπωνίας στην πρεμιέρα η εθνική μας ομάδα των ανδρών και όνειρα για πολύ ψηλά!

P4283012

P4283012Με άριστα το 10 πήρε …11 η εθνική μας ομάδα των ανδρών στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού. Πέτυχε τεράστια νίκη με 3-2 μέσα στην Ιαπωνία επί της διοργανώτριας χώρας, έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση στην πρώτη 12άδα και παράλληλα κατέστησε σαφές σε όλο τον κόσμο του αθλήματος ότι είναι παγκόσμια δύναμη και κάθε άλλο παρά τυχαία αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης στην αρχή της σεζόν, τον περασμένο Οκτώβριο! Με αυτό το σχήμα λόγου, που παραπέμπει στους πόντους ενός νικηφόρου σετ πινγκ πονγκ, τονίζεται στον πρόλογο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τεράστια εμφάνιση στο Yoyogi Gymnasium του Τόκιο μπροστά σε 3.000 φιλάθλους και εκατομμύρια άλλους, που είδαν με κομμένη την ανάσα το μεγάλο ματς από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Είχε μεγάλη ψυχή, αντιμετώπισε από την αρχή στα ίσα το 3ο φαβορί των αγώνων και επικεφαλής του γκρουπ C της Championship Division κι έκανε απίστευτο ξεκίνημα, που του επιτρέπει (γιατί όχι;) να ονειρεύεται ακόμα και είσοδο στην 8άδα! Στον πρώτο της αγώνα μετά την ιστορική, τη μεγαλειώδη επιτυχία στο Σβέσατ, ήταν καταπληκτική απέναντι και στους διαχρονικά πανίσχυρους Ασιάτες. Εκεί που το επίπεδο αλλάζει, εκεί που απαιτείται ακόμα μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας σε κάθε τομέα, η παρέα των Γκιώνη, Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου (που σημείωσαν από μία νίκη) άφησε άφωνους όλους τους ανθρώπους του αθλήματος!

«ΔΙΚΑΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ»

Στο τέλος του αγώνα δεκάδες Ιάπωνες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, αλλά και οι υπεύθυνοι Τύπου της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας «πολιόρκησαν» τον προπονητή Κώστα Βατσακλή και τους τρεις αθλητές για δηλώσεις. Άπαντες υπογράμμισαν ότι η αποφασιστικότητα, αλλά και η νίκη-κλειδί του Παπαγεωργίου στο τρίτο στη σειρά ματς μέτρησαν καθοριστικά γι’ αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και δεν έκρυψαν ότι μεγαλώνουν οι φιλοδοξίες τους. «Για μετάλλιο; Εντάξει, θα δούμε, δεν πάει ακόμα ως εκεί η σκέψη μας», είπε με χαμόγελο ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Έχει ακόμα δρόμο το γκρουπ, δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα, αλλά ναι, δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και θα θέλαμε πολύ να μπούμε στα προημιτελικά, κάτι που πετυχαίνει απευθείας ο νικητής του κάθε γκρουπ».

Για την εικόνα του ματς ο Βατσακλής επισήμανε: «Οι Ιάπωνες είχαν περισσότερο άγχος από εμάς. Θέλαμε μία νίκη σ’ ένα έστω από τα δύο πρώτα ματς για να τους πιέσουμε κι άλλο ψυχολογικά. Δεν ήρθε με τον Κρεάνγκα, ήρθε με τον Γκιώνη και μετά ο Παπαγεωργίου έφερε ένα ακόμα τεράστιο αποτέλεσμα μετά από εκείνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όσο εμείς ανεβαίναμε ψυχολογικά, τόσο έπεφταν οι αντίπαλοι κι αυτό φάνηκε και στο καθοριστικό πέμπτο ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι και συνεχίζουμε προσγειωμένοι για το καλύτερο».

P4283013Ο Παπαγεωργίου έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για τη μεγαλύτερη ελληνική νίκη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα συγκριτικά με τη δυναμικότητα και το όνομα του αντιπάλου, όπως φυσικά και για το γεγονός ότι συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει το ιστορικό 3-2. Ο Κρεάνγκα χαμογελούσε με νόημα σε όσους του τόνιζαν ότι του ταιριάζει να πηγαίνουν τα ματς στο 2-2 και υπογράμμισε ότι «όλη η ομάδα έπαιξε θαυμάσια, αφού και οι δύο ήττες μας ήρθαν στις λεπτομέρειες. Είναι μία ακόμα μεγάλη στιγμή και ελπίζουμε σε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης σχολίασε: «Είναι τρομερή επιτυχία. Οι Ιάπωνες είναι στα φαβορί για μετάλλιο, είναι ομάδα με ζηλευτή παράδοση και πολλούς παγκόσμιους τίτλους. Η νίκη του Κώστα ήταν και πάλι καθοριστική θεωρώ κι έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι σε τέτοια ντέρμπι όταν επικρατεί κι εκείνος στο μοναδικό του παιχνίδι. Πήγα κι εγώ καλά, ο Καλλίνικος ήταν πολύ δυνατός στο φινάλε και καταφέραμε κάτι που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο». Κοντά τους στη μικτή ζώνη και βουρκωμένος από χαρά ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης περίμενε τους διεθνείς για να τους αγκαλιάσει και να τους φιλήσει έναν-έναν. «Αυτή είναι η ομάδα που έχω. Αυτές είναι οι στιγμές που προσμένουμε και μας χαρίζει, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», έλεγε, καθώς δεχόταν συγχαρητήρια από μέλη ξένων αποστολών.

ΜΑΤΣΟΥΝΤΑΪΡΑ: «ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΟΥ»!

Για τους Ιάπωνες ήταν εντελώς απρόσμενο το αποτέλεσμα. Αποχώρησαν απογοητευμένοι και μιλώντας στα ιαπωνικά Μ.Μ.Ε. ανέλαβαν ευθύνες! «Έχασα στον δικό μου αγώνα, που ήταν πολύ κρίσιμος κι έχω ευθύνη  γι’ αυτό! Δεν έπρεπε να το αφήσω να συμβεί. Η ήττα μου επηρέασε όλη την ομάδα και δεν καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Είμαστε λυπημένοι γιατί στεναχωρήσαμε και το κοινό μας, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέντα Ματσουντάιρα, που ηττήθηκε από τον Παπαγεωργίου. Ο προπονητής της Ιαπωνίας Γιόκε Κορασίμα επισήμανε: «Ήξερα την αξία της Ελλάδας και πίστευα ότι θα είναι ανταγωνιστική, ωστόσο η συνολική της εμφάνιση ήταν καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα! Είχαμε άγχος γιατί ήταν πρεμιέρα και μπροστά στον κόσμο μας, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να μας αποσυντονίσει. Έπαιξε ρόλο δυστυχώς η ήττα του Κέντα γιατί στηριζόμασταν στη νίκη του νίκη. Γενικά δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα, αλλά στις επόμενες αγωνιστικές θα κοιτάξουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στο γκρουπ και να πάρουμε τελικά την πρωτιά».

Ο δεύτερος αγώνας της Ελλάδας για το γκρουπ C είναι αύριο στις 10.30 ώρα Ελλάδας (16.30 τοπική) απέναντι στην Ουγγαρία και η νίκη είναι απαραίτητη για να μην πάει στράφι η φοβερή επιτυχία της 1ης αγωνιστικής.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το στήσιμο των ομάδων ήταν το προβλεπόμενο και από την ελληνική πλευρά άρχισε το παιχνίδι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 69 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετωπίζοντας τον πρώτο παίκτη των Ιαπώνων, τον Τζουν Μιζουτάνι (Νο 10). Ο πρωταθλητής μας είχε νικήσει το σημερινό νούμερο 10 του κόσμου πριν από έξι χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά είχε ήττες στα τελευταία παιχνίδια με πιο πρόσφατα εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ για τους φετινούς προημιτελικούς. Πίστευε απόλυτα ότι μπορεί να πάρει τη ρεβάνς και το απέδειξε με τη σπουδαία εμφάνισή του, όμως στο τέλος κάμφθηκε με 3-2. Προηγήθηκε 2-1 σετ, έχασε το 4ο με άπιαστο σόρι στο 10-9 (σ.σ. η μπάλα στην κόχη του τραπεζιού) και μόνο στο «κόντρα» σετ έχασε τον ρυθμό του. Υπέπεσε σε λάθη από την αρχή, που επέτρεψαν στον Μιζουτάνι να ξεφύγει 6-0 και να επηρεάσει έτσι και ψυχολογικά τον Έλληνα αθλητή.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 29) να παλέψει για μία νίκη που θα έκανε πιο πιεστική την ομάδα και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Σεϊά Κισικάουα (Νο 22). Για πολλοστή φορά σε μεγάλες διοργανώσεις εμφανίστηκε πολύ δυνατός κόντρα σε τοπ ονόματα και με 3-2 σετ πήρε ρεβάνς για την ήττα του με 4-3 στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου. Βεβαίως, είχε πετύχει και σε WorldTourνίκη εναντίον του, όμως αυτό το αποτέλεσμα σε πρεμιέρα Παγκοσμίου πρωταθλήματος και μπροστά στο ιαπωνικό κοινό μετράει σίγουρα περισσότερο. Ο Ιάπωνας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αλλά ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού βρήκε τα πατήματά του μετά τα μέσα του 2ου σετ και ισοφάρισε. Κρίσιμο το 3ο σετ όπου με το σκορ 10-9 απέκτησε ευκαιρία για το 2-1, αλλά έχασε τρεις πόντους στη σειρά, με τον Κισικάουα να επιλέγει να παίξει κυρίως στο forehand πριν προλάβει να πάρει θέση για επίθεση ο Γκιώνης και να δικαιώνεται. Ο πολύπειρος διεθνής μας έδειξε, ως συνήθως, τη δυνατή ψυχολογία του και ήταν τόσο σταθερός στο πρώτο κομμάτι του 4ου σετ, που προηγήθηκε 6-2 και 7-4. Ο Ιάπωνας πλησίασε στον πόντο (7-6), ο Κώστας Βατσακλής πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ και ο Γκιώνης επέστρεψε αυτοσυγκεντρωμένος για να ισοφαρίσει σε 2-2 με πολύ καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Διατήρησε τον ρυθμό του και στο καθοριστικό 5ο σετ, υποχρέωσε σε λάθη τον αντίπαλό του (που σημειωτέον εκμεταλλεύτηκε πολύ λίγο το backhand, που είναι βασικό του όπλο) και στην αλλαγή των πλευρών ήταν μπροστά 5-2. Κράτησε τη μικρή διαφορά κι όταν είχε τα σερβίς στο 9-7 τα αξιοποίησε απόλυτα για να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Αυτή η εξέλιξη ανέβασε την πίστη των διεθνών μας και παράλληλα πρόσθεσε άγχος στους οικοδεσπότες της διοργάνωσης. Είναι κάτι που φάνηκε στον αγώνα του Κώστα Παπαγεωργίου (Νο 134) με τον Κέντα Ματσουντάιρα (Νο 17), ήταν αυτό που ήθελε η ελληνική πλευρά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν έτοιμος σ’ ένα ακόμα μεγάλο ματς, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ. Δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού νέων και όταν έδωσε, στο ψυχοφθόρο 5ο σετ, το προβάδισμα στην εθνική μας γύρισε προς την κερκίδα κι έβαλε το χέρι στην καρδιά στην καρδιά!

Ο Παπαγεωργίου έπαιξε από την αρχή πιο ελεύθερα, αιφνιδίασε κυρίως με τα ποιοτικά σερβίς του και πήρε στην παράταση το 1ο σετ από τον νεαρό Ιάπωνα (αλλά όχι με μικρή εμπειρία βεβαίως…), που ήταν κάπως νευρικός. Συνέχισε με καθαρό μυαλό και σταθερές μπάλες και είχε τη δυνατότητα να κάνει το 2-0 όταν στο 10-9 έχασε forehandspin από καλή θέση κι έχοντας στείλει μακριά από το τραπέζι τον αντίπαλό του. Μπήκε απτόητος στο 3ο σετ όμως, προηγήθηκε 3-0 και 7-1 κι ακόμα κι όταν ο Ματσουντάιρα «ροκάνισε» τη διαφορά και την έφτασε στον πόντο (9-10) δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Η εκκίνηση του Ιάπωνα στο 4ο σετ ήταν τέλεια, πρόσφερε θεαματικούς πόντους με την απαράμιλλη τεχνική του και όταν προηγήθηκε 6-0 ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι και αυτό το ματς θα πήγαινε στα πέντε σετ!!! Γενικά όμως, ο Παπαγεωργίου δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στα χτυπήματα του Ασιάτη όταν παίζονταν τα ράλι, αντιθέτως εκμεταλλεύτηκε εκείνος αρκετά το «κομπίνα» λάστιχο στο backhand. Ο Ματσουντάιρα πήρε κρίσιμους πόντους στο 5ο σετ κυρίως από τα τεχνικά σερβίς του, προηγήθηκε 9-7, όμως ο Παπαγεωργίου τού επιφύλαξε ηχηρή απάντηση στο φινάλε! Με καλά σερβίς και ιδανικές υποδοχές στρίμωξε τον Ιάπωνα στο backhand, κατέκτησε τέσσερις πόντους τη σειρά κι έδωσε στην ελεληνική πλευρά το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς.    

Ακολούθως αναμετρήθηκαν οι πρώτοι παίκτες των δύο ομάδων, ο Γκιώνης και ο Μιζουτάνι. Ο αριστερόχειρας επιθετικός επιβεβαίωσε ότι αποδίδει πολύ καλά απέναντι στην άμυνα κι επικράτησε με 3-1 σετ. Σε παιχνίδι με φοβερή ποικιλία χτυπημάτων ο 1ος  Μεσογειονίκης του 2009 κράτησε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δοκίμασε τα πάντα, όμως έκανε κάποιες αγωνιστικές «κοιλιές», ενώ συνάντησε κι έναν πολύ έτοιμο Μιζουτάνι.

Ο Γκιώνης δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα στο 1ο σετ, δέχτηκε μεγάλη πίεση με τις συνεχόμενες επιθέσεις του αντιπάλου του και κάμφθηκε με 11-7. Πήρε το 2ο σετ με αντεπίθεση διαρκείας όταν μετέτρεψε το 3-6 σε 9-6 υπέρ του κι έχασε στις λεπτομέρειες το ισορροπημένο 3ο σετ. Εκεί, ο νεότερος πρωταθλητής Ιαπωνίας στην ιστορία της χώρας στο απλό ανδρών (σε ηλικία μόλις 17 ετών ο πρώτος τίτλος) έπαιξε εξαιρετικά με ορισμένες πολύ χαμηλές και με πολλή τεχνική μπαλιές. Ο τελευταίος αποδείχτηκε πολύ δυνατός και στο 4ο σετ. Πήρε προβάδισμα από την αρχή, ο Γκιώνης είδε να μην του βγαίνει το παραμικρό κι έτσι το σετ κρίθηκε εύκολα.

Η αναμέτρηση έφτασε στο …τεντωμένο σχοινί του 5ου επί μέρους ματς με τον Κρεάνγκα ν’ αντιμετωπίζει τον Κισικάουα. Με τον …μπαρουτοκαπνισμένο από Παγκόσμια πρωταθλήματα Καλλίνικο να έχει δηλώσει ότι έχει πολύ δυνατή ψυχολογία στα παιχνίδια που φτάνουν στο 2-2, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ελληνική πλευρά. Προβάδισμα με 12-10 και ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο! Το πλεονέκτημα φάνηκε αμέσως στο 2ο σετ όταν με φρενήρη ρυθμό ο Κρεάνγκα πήγε στο 8-1 κι έκανε τεράστιο βήμα για τη νίκη. Συνέχισε ψύχραιμος και με έντονη αυτοπεποίθηση και βλέποντας την ίδια ώρα τον Κισικάουα να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του δεν του άφησε την παραμικρή ελπίδα και τελείωσε εμφατικά το παιχνίδι στα τρία σετ χωρίς! Τα στελέχη της εθνικής ομάδας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν κι έζησαν στιγμές γνώριμες, που είχαν ζήσει πριν από έξι μήνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιαπωνία-Ελλάδα 2-3:

Τζουν Μιζουτάνι-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (8-11, 11-9, 5-11, 11-9, 11-5)

Σεϊά Κισικάουα-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (11-5, 8-11, 12-10, 8-11, 7-11)

Κέντα Ματσουντάιρα-Κώστας Παπαγεωργίου 2-3 (10-12, 13-11, 9-11, 11-6, 9-11)  

Μιζουτάνι-Γκιώνης 3-1 (11-7, 7-11, 11-8, 11-6)

Κισικάουα-Κρεάνγκα 0-3 (10-12, 4-11, 8-11)

Στον πάγκο ήταν ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κώστας Λαγογιάννης.

Στα υπόλοιπα ματς του γκρουπ τα φαβορί δεν είχαν ιδιαίτερη πίεση. Η Γαλλία κατέβαλλε 3-0 τη Ρουμανία και η Πορτογαλία επίσης 3-0 την Ουγγαρία.

Να δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα στα υπόλοιπα γκρουπ της Championship Division των ανδρών:

Γκρουπ Α: Κίνα-Βραζιλία 3-0, Πολωνία-Ρωσία 3-0, Αυστρία-Σερβία 3-1

Γκρουπ Β: Γερμανία-Σιγκαπούρη 3-0, Χονγκ Κονγκ-Ουκρανία 3-0, Κροατία-Δανία 3-1

Γκρουπ D: Κορέα-Λευκορωσία 3-2, Σουηδία-Ισπανία 3-0, Κινεζική Ταϊπέι-Βόρεια Κορέα 3-1

* Η Ιαπωνία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον θεσμό το 1952, αναδείχτηκε τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις γυναίκες και μόλις δύο χρόνια μετά κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο της και στους άνδρες! Στο Τόκιο κάνει την 33η εμφάνισή της.

* Η Ελλάδα φτάνει πλέον τις 27 συμμετοχές στον θεσμό. Η πρώτη ήταν το 1939. Η καλύτερη θέση της είναι η 6η στο ομαδικό ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997, στο Μάντσεστερ. Με το σημερινό ματς η εθνική ανδρών έχει δώσει 219 παιχνίδια. Έφτασε τις 98 νίκες, ενώ οι ήττες της είναι 121.

P4283009* Βρήκαν και οι διεθνείς μας συμπαράσταση από την εξέδρα στη σημερινή πρεμιέρα τους. Μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη κάθισαν ο Έλληνας πρέσβης στο Τόκιο Νικόλαος Τσαμαδός με τον γιο του και η Ελληνίδα πρόξενος Χρύσα Αλεξοπούλου. Άπλωσαν μάλιστα και ελληνική σημαία, είδαν πρώτη φορά αγώνα πινγκ πονγκ από κοντά κι έφεραν και γούρι στους αθλητές μας!

* Δύο βασικοί παίκτες της εθνικής Ρουμανίας, ο Άντριαν Κριζάν (νούμερο 1 της ομάδας) και ο Κονσταντίν Τσιότι δεν βρίσκονται τελικά στην αποστολή. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν τούς θέλουν με προβλήματα τραυματισμού, πάντως η ουσία είναι ότι αυτή η ξαφνική αλλαγή ευνοεί την εθνική μας ομάδα. Σήμερα αγωνίστηκαν για τους Βαλκάνιους οι Φιλιμόν, Ιονέσκου και Ζοκς και η ήττα 3-0 από τη Γαλλία ήρθε φυσιολογικά.

* Το 2010 είχε κάνει ο Μίκαελ Μέιζ τη τελευταία του εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αφού ξεπέρασε τους τραυματισμούς του επανήλθε σήμερα στο Τόκιο. Η επάνοδος του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού, φυσιολογικά ίσως, δεν ήταν δυνατή, καθώς υπέστη δύο ήττες στον αγώνα με την Κροατία (3-0 από τον Γκάσινα και 3-2 από τον Ταν Ρούι).

* Τα αγωνιστικά τραπέζια 1,2 και 3 που είναι στο κέντρο της σάλας κι έχουν και τηλεοπτική κάλυψη, παρουσιάζουν την πιο όμορφη εικόνα με τα φωτάκια πάνω από το έδαφος και ηλεκτρονικούς πίνακες αριστερά και δεξιά στα τραπεζάκια των διαιτητών.  

* Το μεσημέρι στο Yoyogi Gymnasium ένας αγώνας πήγε πίσω το πρόγραμμα κατά μία ώρα.  Ήταν αυτός της Κορέας με την Ολλανδία, που έληξε 3-2.  Μάλιστα, το 5ο παιχνίδι ήταν …της υπομονής, γιατί έπαιξαν δύο αθλήτριες με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, η Σίο Χίοβον και η Λι Τζίε.

* Η τελετή έναρξης έτσι, άρχισε στις 17.00 αντί στις 16.00. Ήταν λιτή και σύντομη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε χορευτές, ηθοποιούς, τύμπανα και μουσική σε ρυθμό …ανταλλαγής χτυπημάτων στο πινγκ πονγκ. Από τη μεγάλη οθόνη στο γυμναστήριο προβάλλονταν θεματάκια πινγκ πονγκ ακόμα και με κινούμενα σχέδια, ενώ ο παρουσιαστής κάλεσε κάποια στιγμή τους περίπου 3.000 φιλάθλους να φωνάξουν ρυθμικά «πινγκ πονγκ». Στην ομιλία του ο πρόεδρος της I.T.T.F. Άνταμ Σαράρα εξήγησε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία ανέθεσε το 2011 τη διοργάνωση στο Τόκιο πρώτον, για να δείξει την αλληλεγγύη της στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που τη χτύπησαν τότε και δεύτερον γιατί η ιαπωνική ομοσπονδία του αθλήματος είναι από τις καλύτερες στον κόσμο στην οργάνωση τέτοιων αγώνων. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας Τάκεο Ομπαγιάσι τονίζοντας ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι για το Τόκιο ένα υπέροχο πρώτο βήμα στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

* Εορταστική είναι η ατμόσφαιρα έξω από το YoyogiGymnasium. Όχι φυσικά μόνο λόγω της περιόδου διακοπών, που άρχισε για τους Ιάπωνες και αποκαλείται «GoldenWeek», αλλά και λόγω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στους χώρους λοιπόν, έξω από το γυμναστήριο, που θα φιλοξενήσει τους σημαντικότερους αγώνες, έχουν στηθεί πολλά παιχνίδια, περίπτερα και μαγαζιά και οργανώνονται διάφορες δράσεις, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Όσον αφορά στη διοργάνωση του πινγκ πονγκ έχουν τοποθετηθεί τραπέζια για να γίνονται διάφορα χάπενιγκς με τους επισκέπτες (όπως το να παίζουν με το ρομπότ, που πετάει μπαλάκια ή να στοχεύουν τρύπες στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού), υπάρχουν κατά μήκος όλα τα περίπτερα των αθλητικών εταιρειών, έχουν αναρτηθεί αφίσες και φωτογραφίες των αθλητών της Ιαπωνίας και άλλων αστεριών του αθλήματος και κυκλοφορούν μασκότ. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ