Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ύμνοι από I.T.T.F. και E.T.T.U. για τον ελληνικό θρίαμβο στο Τόκιο!

Kreanga trela

Kreanga trelaΔεν πλέκουν απλά το εγκώμιο στην εθνική ανδρών η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά της Papageorgiou Japan_panigirizeiαφιερώνουν ύμνους! Αργά τη νύχτα τοπική ώρα οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι της I.T.T.F. και της E.T.T.U. δημοσίευσαν στις ιστοσελίδες (www.ittf.com και www.ettu.org) τα εκτενή ρεπορτάζ για την υπέρβαση της ελληνικής ομάδας και ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικοί. Πρόκειται άλλωστε, να προσθέσουμε εμείς, για ιστορική νίκη κόντρα σε μία από τις μεγάλες ασιατικές δυνάμεις, που έχει και το ειδικό βάρος των επτά παγκόσμιων τίτλων. «Η αναπάντεχα δευτεραθλήτρια Ευρώπης του Σβέσατ, Ελλάδα, προκάλεσε την έκπληξη της πρώτης ημέρας», αναφέρει στον τίτλο του το δημοσίευμα της διεθνούς ομοσπονδίας, που έχει και πανηγυρικό στιγμιότυπο με τον Γκιώνη, ενώ η E.T.T.U. γράφει στο βασικό της θέμα «Για μία ακόμα φορά η Ελλάδα έγινε η συζήτηση της διοργάνωσης» και το συνοδεύει με πανηγυρική μεγάλη φωτογραφία του Καλλίνικου Κρεάνγκα!

Θα σταθούμε σε κάποια από τα σημεία των συγκεκριμένων ρεπορτάζ, τα οποία φυσικά φιλοξενούν και δηλώσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στο ίντερνετ.  

Στον πρόλογό της η I.T.T.F. σημειώνει: «Πριν από έξι μήνες περίπου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ και τώρα κατακεραύνωσαν γι’ άλλη μία φορά τους ειδικούς. Στην εκκίνηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι Έλληνες ξεπέρασαν με 3-2 την Ιαπωνία, το 3ο φαβορί των αγώνων, που παίζει κιόλας στο δικό της έδαφος, για να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη έκπληξη της πρώτης ημέρας. Η επιτυχία για τους Ευρωπαίους επισκέπτες ήταν μια πραγματική προσπάθεια όλης της ομάδας, αφού κάθε μέλος από τους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου σημείωσε μια νίκη». Σε μεσότιτλο και σχετικά με την έκπληξη του Παπαγεωργίου σε βάρος του Ματσουντάιρα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας διεθνής «τα έκανε όλα πιθανά», ενώ σε άλλο μεσότιτλο για τον Κρεάνγκα τονίζει «Αυτοπεποίθηση στον τελευταίο αγώνα». Κάτω από το βίντεο με τις δηλώσεις η I.T.T.F. γράφει ότι οι τρεις παίκτες σχολιάσουν μία αξέχαστη επιτυχία. Ειδικά για τον Παπαγεωργίου, που δικαιότατα πήρε πάλι μεγάλο μέρος της δόξας, ξεχωρίζουμε τις ευχαριστίες του προς τους συμπαίκτες του «επειδή η ομάδα κερδίζει σταθερά όποτε βγαίνω εγώ νικητής στο παιχνίδι μου από τη θέση 3», όπως και τη δήλωσή του ότι «καθώς έχει μεγαλύτερη σημασία όταν παίζεις για την ομάδα, η νίκη μου σήμερα είναι πιο σημαντική από τη νίκη, που είχα πετύχει το 2003 στα ατομικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επί του Γιαν Όβε Βάλντνερ»!  

Η E.T.T.U. αναφέρει αρχικά στο ρεπορτάζ: «Η Ελλάδα συνέχισε από τη θέση που άφησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας το περασμένο φθινόπωρο. Καθάρισε τον δρόμο προς το ασημένιο μετάλλιο σαν καταιγίδα κι έβαλε φωτιά στο Σβέσατ πριν από λίγους μήνες και τώρα απέδειξε γι’ άλλη μία φορά από πόσο γερό υλικό είναι κατασκευασμένη. Στο Τόκιο, κατά την εναρκτήρια ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Έλληνες ξεπέρασαν με 3-2 τη διοργανώτρια χώρα κι άφησαν το 3ο φαβορί των αγώνων να φύγει με απογοήτευση από το γυμναστήριο έχοντας δεχτεί ηχηρό χτύπημα από το νούμερο 14 της διοργάνωσης».

Για τις δηλώσεις των αθλητών δεν υπάρχει ανάλογο βίντεο από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και θα ξεχωρίσουμε ορισμένα σημεία: «Έχασα τον πρώτο αγώνα , αλλά αυτό δεν με σταμάτησε. Έπαιξα καλά, είχαν καλή αίσθηση της μπάλας και δεν έχασα την αυτοπεποίθησή μου. Πίστευα απόλυτα ότι μπορούσα να νικήσω αν πήγαινε η αναμέτρηση στον αποφασιστικό πέμπτο αγώνα», δήλωσε ο Κρεάνγκα.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης υπογράμμισε ότι αύριο κόντρα στην Ουγγαρία, «που γνωρίζει πολύ καλά να παίζει εναντίον της άμυνας, πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε, διαφορετικά η νίκη επί της Ιαπωνίας θα χάσει την αξία της», ενώ για τον αγώνα με τον Κισικάουα, που αποτέλεσε την …απάντησή του στην προ διετίας ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξήγησε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το ξεκίνημά μου στο παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος έπαιζα καλύτερα. Από το δεύτερο σετ ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να νικήσω. Έπαιξα πολύ πιο επιθετικά και την ίδια ώρα τον ανάγκασα σε λάθη με καλή άμυνα. Ωστόσο, η κρίσιμη στιγμή ήταν η αλλαγή της τακτικής στο σερβίς μου. Στα τέσσερα πρώτα σετ έβγαζα το σερβίς μου στο forehand του Ιάπωνα και στο πέμπτο το άλλαξα και το έδινα στο backhand. Αυτό άνοιξε το δρόμο για μένα ώστε να κερδίσω μερικές εύκολες μπάλες».

Ο προπονητής Κώστας Βατσακλής τόνισε: « Επειδή η επιτυχία στο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν απρόσμενη, ήμασταν υπό την πίεση να αποδείξουμε ότι αξίζαμε τα μετάλλια και παραμένουμε δυνατοί στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν ήρθε τυχαία εκείνη η διάκριση και η νίκη επί της Ιαπωνίας μέσα στο Τόκιο ήρθε για να το επιβεβαιώσει. Το ήξερα ότι ήταν πολύ πιθανό να γίνει ντέρμπι που θα πάει στο πέμπτο ματς και γι’ αυτό είχα πει στον Γκιώνη και τον Παπαγεωργίου «κερδίστε τους αγώνες σας και θα είναι επιπλέον κίνητρο για τον θρυλικό μας Καλλίνικο να τελειώσει τη δουλειά καλά».

* Κατά την 1η αγωνιστική των γκρουπ στη SecondDivisionτων γυναικών, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Στο γκρουπ Ε: Ταϊλάνδη-Πουέρτο Ρίκο 3-0, Καναδάς-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0, Ελβετία-Αίγυπτος 3-2

Στο γκρουπ F: Αγγλία-Ουαλία 3-2, Λιθουανία-Ισραήλ 3-1, Μαλαισία-Κολομβία 3-0

Στο γκρουπ G: Ινδία-Νιγηρία 3-1, Βουλγαρία-Ιταλία 3-1, Πορτογαλία-Τουρκία 3-1

 

Φωτό 1: Ο Κρεάνγκα σε έκσταση στο φινάλε του αγώνα με τον Κισικάουα (phοto Alex Lomaev)

Φωτό 2: Ο Παπαγεωργίου πανηγυρίζει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του έχοντας πάρει τον τελευταίο πόμντο με τον Ματσουντάιρα (photo Remy Gros).

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ