Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκησε και το Περού 3-1 η εθνική γυναικών, αλλά πρέπει να περιμένει…

P4303044

P4303044Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε στο Τόκιο η εθνική μας ομάδα των γυναικών, δείχνει όλο και πιο δυνατή, όμως δεν σιγούρεψε τίποτα αναφορικά με την πρόκριση στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας της. Στην τρίτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος λύγισε και το Περού με 3-1, βρίσκεται ένα βήμα από την κατάληψη μιας εκ των πρώτων τριών θέσεων του γκρουπ Η, που θα δώσουν την πρόκριση στις θέσεις 25-36 και την εξασφάλιση της παραμονής, αλλά για να το κάνει χρειάζεται να νικήσει τη Σλοβενία. Θα μπορούσε να φτάσει από σήμερα τον στόχο της, όμως δεν την ευνόησε το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Σουηδίας με τη Βραζιλία και πρέπει να περιμένει τον αυριανό επίλογο των γκρουπ! Η Σουηδία νίκησε 3-1 κι έμπλεξε τα πράγματα, καθώς ισοβαθμεί με Ελλάδα και Βραζιλία στους 7 βαθμούς και η Σλοβενία ακολουθεί με 6. Λογικά Βραζιλία και Σουηδία θα φτάσουν τους 9 βαθμούς με αντιπάλους τις υποδεέστερες ομάδες του Ουζμπεκιστάν και του Περού, οπότε η εθνική μας πρέπει πάση θυσία να σημειώσει και τέταρτη νίκη. Αν ηττηθεί, η ισοβαθμία με τις Σλοβένες θα την αφήσει 4η στο γκρουπ και θα την πάει στις θέσεις 37-48. Ο αυριανός καθοριστικός αγώνας αρχίζει στις 10.30 ώρα Ελλάδας (16.30 Ιαπωνίας) με τη Σλοβενία.

Σήμερα το πρωί η Ελλάδα μπορεί να έχασε από δικά της λάθη το πρώτο επί μέρους ματς, όμως στην ουσία δεν απειλήθηκε από τις Περουβιανές κι έδειξε την ανωτερότητά της. Πέρα από τη διαφορά ποιότητας μέτρησε καθοριστικά η άμυνα της Τόλιου, καθώς οι αθλήτριες από το Περού δεν ήταν ικανές ν’ αντιμετωπίσουν δραστικά αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ: «ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ»

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα η Μαρία Χριστοφοράκη δήλωσε: «Μπήκαμε γερά από την αρχή χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Θα έλεγα μάλιστα, ότι ήρθε καθαρά από ατυχείς συγκυρίες η ήττα της Αγγελίνας διότι ήταν παιχνίδι απολύτως του χεριού της. Το καλό είναι ότι αντιδράσαμε πετυχημένα, είχε καταλυτικό ρόλο η παρουσία της Τόλιου με την άμυνα, ενώ κι εγώ μετά το 1ο σετ δεν είχα προβλήματα. Ουσιαστικά δεν κινδυνεύσαμε. Το κακό ήταν ότι νίκησε η Σουηδία και παρά τις τρεις νίκες μας τέθηκε υπό αμφισβήτηση το αν θα μπούμε στην πρώτη τριάδα του γκρουπ. Τέλος πάντων, παίζουμε καλά, νιώθουμε καλά και συνεχίζουμε συγκεντρωμένες για να πετύχουμε αύριο την καθοριστική νίκη».

Το Χ-Y-Z πήρε η Ελλάδα στο στήσιμο των τριάδων και η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 275 στην παγκόσμια κατάταξη) αγωνίστηκε πρώτη και σε αυτόν τον αγώνα. Αντιμετώπισε την Άντζελα Μορί (No 313), αθλήτρια που παίζει κυρίως κοντρόλ παιχνίδι κι ενώ ήταν το φαβορί και δημιούργησε και σοβαρό πλεονέκτημα με 2-0 στο τέλος γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 3-2! Η αθλήτρια της ιταλικής Νορμπέλο επέβαλλε το παιχνίδι της στο πρώτο κομμάτι με καλό σερβίς και αποτελεσματικές επιθέσεις. Ξαφνικά όμως, ίσως και γατί χαλάρωσε σε κάποιο σημείο του 3ου σετ, η απόδοσή της άρχισε να πέφτει σταδιακά. Επέτρεψε στην Περουβιανή να μειώσει, να βρει ρυθμό και τελικά να γίνει πιο πιεστική. Η Παπαδάκη συνέχισε να κάνει λάθη τακτικής και να χάνει επιθέσεις κι από τις δύο πλευρές και μοιραία φορτώθηκε με άγχος. Στο καθοριστικό 5ο σετ προσπάθησε να κάνει μεγάλη ανατροπή από 6-10 πίσω, αλλά τελικά κάμφθηκε στην παράταση.

Η πρώτη παίκτρια της ομάδας, η Κατερίνα Τόλιου (Νο 217) ανέλαβε να… αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Στο δεύτερο στη σειρά ματς αντιμετώπισε την Αντρέα Γκουζμάν (No 539) και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε 3-0. Η σταθερή άμυνα ήταν αρκετή για την 19χρονη πρωταθλήτρια, η οποία έβαζε και την επίθεση στο παιχνίδι της όποτε έκρινε απαραίτητο. Δημιουργούσε διαφορά από την αρχή των σετ και την κρατούσε εύκολα.

Στη θέση 3 η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 260) κλήθηκε να δώσει το προβάδισμα στο ελληνικό συγκρότημα. Τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μαρία Ορτίζ (No 466), ήταν καθαρά στο χέρι της να πάρει τη νίκη και το κατάφερε με σταθερή απόδοση και αρκετούς πόντους από το σερβίς. Συνάντησε προβλήματα στο 1ο σετ όταν η Περουβιανή προηγήθηκε 9-7. Κατέκτησε όμως, τέσσερις πόντους στη σειρά, έκανε το 1-0 και στη συνέχεια διευκόλυνε το έργο της, καθώς έπαιξε και πιο ελεύθερα.  

Με δεδομένο το αβαντάζ της Τόλιου με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού η ελληνική ομάδα περίμενε να …τελειώσει η δουλειά στα τέσσερα ματς κι αυτό έγινε και στην πράξη. Η νεαρή, αλλά ήδη έμπειρη από διεθνείς αγώνες, αθλήτρια, αναμετρήθηκε με τη Μορί κι έπαιξε όπως ακριβώς χρειαζόταν για να πάει εκ του ασφαλούς προς τη νίκη. Πιέστηκε κάπως μόνο στο 1ο σετ, αλλά γενικά με την απόδοσή της δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να γίνει ανταγωνιστική.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Περού-Ελλάδα 1-3:

Άντζελα Μορί-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-2 (7-11, 8-11, 11-7, 11-9, 12-10)

Αντρέα Γκουζμάν-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (4-11, 6-11, 4-11)

Μαρία Ορτίζ-Μαρία Χριστοφοράκη 0-3 (9-11, 5-11, 5-11)

Μορί-Τόλιου 0-3 (8-11, 4-11, 6-11)

Στον τρίτο αγώνα της ημέρας για το γκρουπ Η η Σλοβενία κατέβαλλε το Ουζμπεκιστάν με 3-0.

 

* Φωτό: Με τα αποτελέσματα και την απόδοσή τους έχουν κάθε λόγο να διατηρούν το χαμόγελο τα στελέχη της εθνικής γυναικών, που μετά τη νίκη επί του Περού πήγαν στο Yoyogi Gymnasium για να συμπαρασταθούν στην εθνική ανδρών στη δύσκολη προσπάθεια με την Πορτογαλία.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ