Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κράτησε τα παγκόσμια πρωτεία η Κίνα σε άνδρες και γυναίκες

Ma Long_celebrate

Ma Long_celebrateΤο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο έφτασε τη Δευτέρα στο τέλος του με τον τρόπο, που όλοι ανέμεναν. Την Κίνα να Ding Ning_happyσηκώνει το τρόπαιο και στους άνδρες και στις γυναίκες, να διατηρεί τα σκήπτρα και να επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της στο διεθνές στερέωμα. Η εθνική ανδρών της χώρας συνάντησε αντίσταση στον τελικό από τη Γερμανία, όμως στο τέλος δικαίωσε τις προβλέψεις με σκορ 3-1. Η εθνική γυναικών κατέβαλλε στον τελικό 3-0 τη διοργανώτρια Ιαπωνία με χαρακτηριστική άνεση. Είναι η 15η φορά στην ιστορία του θεσμού, που η Κίνα κατακτά στην ίδια διοργάνωση τον παγκόσμιο τίτλο και στις δύο κατηγορίες, 2η σερί μετά τις πρωτιές στο Ντόρτμουντ το 2012 (στις φωτό του Remy Gros από την I.T.T.F. αριστερά ο Μα Λονγκ και δεξιά η Ντινγκ Νινγκ σε πανηγυριικές στιγμές του τελικού)!

Στους άνδρες Κίνα και Γερμανία συναντήθηκαν 4η φορά σε τελικό και όλες είναι στη σύγχρονη εποχή του αθλήματος. Η Κίνα γενικά κερδίζει πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις του ομαδικού και αυτό έκανε και το μεσημέρι και στο Yoyogi Gymnasium αν και οι πρωταθλητές Ευρώπης πήγαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί όταν έφτασαν στην ισοφάριση με σπουδαία νίκη του Οβτσάροφ εναντίον του παγκόσμιου πρωταθλητή και «χρυσού» Ολυμπιονίκη Ζανγκ Τζικέ!

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Γερμανία 3-1:

Μα Λονγκ-Τίμο Μπολ 3-0 (11-6, 11-9, 11-9)

Ζανγκ Τζικέ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 0-3 (11-13, 8-11, 6-11)

Σου Σιν-Πάτρικ Φρανζίσκα 3-0 (11-5, 11-2, 11-8)

Μα Λονγκ-Οβτσάροφ 3-0 (12-10 11-5, 11-2)

Αυτός είναι ο 19ος τίτλος της Κίνας στον θεσμό στο ομαδικό ανδρών και 7ος σερί! Είκοσι τέσσερις φορές έχει φτάσει στον τελικό. Μόνο δύο φορές στις συνολικές συμμετοχές της δεν έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών. Το 1953 στο Βουκουρέστι και το 1991 στη Σίμπα της Ιαπωνίας. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια που καθοδηγείται από τον Λιου Γκουολιάνγκ είχε επίσης στην 5άδα της στο Τόκιο τον Γουάνγκ Χάο και τον Φαν Ζεντόνγκ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Κινεζική Ταϊπέι και η Ιαπωνία, που θυμίζουμε γι’ άλλη μια φορά ότι άρχισε με ήττα από την εθνική Ελλάδας.

Στις γυναίκες η Κίνα ήταν …χιλιόμετρα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Έδωσε οκτώ αγώνες και τους πήρε όλους με σκορ 3-0! Στον τελικό έχασε μόνο ένα σετ από την Ιαπωνία. Ήταν στην αρχή μάλιστα, στον αγώνα της Ντινγκ Νινγκ με τη Γιούκα Ισιγκάκι κι αν οι Ιάπωνες φίλαθλοι, που γέμισαν το γυμναστήριο, νόμιζαν στο 1-1 ότι μπορεί να γίνει κάποιο …θαύμα η ομάδα του Κονγκ Λινγκουί τούς …έκοψε αμέσως τα όνειρα. Οκτώ σετ στη σειρά με απίστευτη ευκολία…   

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Ιαπωνία 3-0:

Ντινγκ Νινγκ-Γιούκα Ισιγκάκι 3-1 (11-5, 8-11, 11-2, 11-5)

Λι Σιάοσια-Κασούμι Ισικάουα 3-0 (11-8, 11-7, 11-7)

Λιου Σιβέν-Σαγιάκα Χιράνο 3-0 (11-4, 11-2, 11-5)

Ήταν η 24η φορά στις 29 συμμετοχές της στον θεσμό, που η Κίνα έφτασε στον τελικό των γυναικών. Η 19η φορά, που πανηγύρισε τον τίτλο και η 2η διαδοχική μετά την παρένθεση στη Μόσχα, το 2010, από τη Σιγκαπούρη. Από το 1965, όταν και πήρε τον πρώτο της τίτλο μέχρι και σήμερα φτάνει συνεχώς στον τελικό! Στη φετινή διοργάνωση η εθνική γυναικών της Κίνας είχε επίσης στην αποστολή τη Ζου Γιουλίνγκ και την Τσεν Μενγκ. Την 3η θέση μοιράστηκαν το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

                                                          

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ