Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκτυφλωτική λάμψη αστέρων στο 1ο Legends Tour

Legends anamnistiki

Legends anamnistikiΜεγάλοι παίκτες του χτες και θρύλοι του σήμερα έδωσαν την αίγλη και τη λάμψη που του άρμοζε στο 1ο LegendsTourτης Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το ιδιαίτερο event φιλοξενήθηκε προχτές στην περιοχή Jemeppe – sur– Meuse, στην επαρχία της Λιέγης, στο Βέλγιο, χάρισε πολύ όμορφες στιγμές στους θιασώτες του αθλήματος και το κυριότερο τους έφερε ευχάριστες αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν. Γεννημένοι όλοι στη δεκαετία του ’60, αθλητές που με τις κορυφαίες διακρίσεις τους έγραψαν ιστορία στο άθλημα, έγιναν πάλι μία παρέα και θύμισαν το τεράστιο ταλέντο τους δίνοντας στο τουρνουά κυρίως χαρακτήρα σόου. Ήταν εκεί οι Σουηδοί Γιαν Όβε Βάλντνερ, Γιόργκεν Πέρσον, Μίκαελ Άπελγκρεν, ο Κινέζος Γιαν Γιαλιάνγκ, ο Γάλλος Ζαν Φιλίπ Γκατιέν και ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ για να υλοποιήσουν την πολύ ωραία ιδέα του πρώην διεθνούς Βέλγου αθλητή Φιλίπ Σέιβ (αδερφού του Ζαν Μισέλ), ο οποίος ανέλαβε και την οργάνωση με την εταιρεία μάνατζμεντ, που διατηρεί. 

Νικητής του 1ου Legends Tour της I.T.T.F. αναδείχτηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης,  πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στο απλό ανδρών Γιαν Όβε Βάλντνερ. Έγινε νοκ άουτ σύστημα και ο κατά την πλειοψηφία κορυφαίος πινγκπονίστας όλων των εποχών έκαμψε στον τελικό τον Ζαν Μισέλ Σέιβ με 3-2 σετ (5-11, 11-9, 11-5, 6-11, 11-8). Πριν από 20 χρόνια ακριβώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, ο Βέλγος είχε νικήσει τον Σουηδό 2-1 σετ στον τελικό του απλού και είχε κατακτήσει το τρόπαιο!

Στον 1ο γύρο ο Γιόργκεν Πέρσον, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών, νίκησε τον συμπατριώτη του (και τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα) Μίκαελ Άπελγκρεν με 3-0, ενώ ο Σέιβ πήρε …ρεβάνς από τον Ζαν Φιλίπ Γκατιέν για την ήττα του στον τελικό του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1993. Τον ξεπέρασε με 3-0 σετ.

Στα ημιτελικά ο Πέρσον και ο Βάλντνερ έδωσαν μία ακόμα από τις …μνημειώδεις μονομαχίες τους με τον δεύτερο να επικρατεί 3-1 σετ, ενώ ο Σέιβ κατέβαλλε 3-1 τον Γιαν Γιαλιάνγκ, τον άνθρωπο, που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού το 1985 και το 1987.  

Το τουρνουά πέτυχε απόλυτα. Έξι «μύθοι» του αθλήματος κόσμησαν την αρένα κι έβγαλαν τα τεράστια προσόντα τους στο έπακρο προκαλώντας τον θαυμασμό ακόμα και τώρα, που πέρασαν τα χρόνια. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, απόλαυσε το θέαμα και σαφώς δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για να καθιερωθεί αυτό το ξεχωριστό event.

 

* Αναμνηστική φωτό έξω από τον χώρο των αγώνων με τις έξι θρυλικές μορφές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που έχουν στη μέση τον Φ. Σέιβ. Από αριστερά Γιαν Γιαλιάνγκ, Βάλντνερ, Άπελγκρεν, Πέρσον, Σέιβ και Γκατιέν.   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ