Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπολ και Φρανζίσκα: «Με τον Γκιώνη περισσότερες πιθανότητες για το Τσάμπιονς Λιγκ»!

Franziska-Boll

Franziska-BollΜε τη μεταγραφή του στη Μπορούσια Ντίσελντορφ ο Παναγιώτης Γκιώνης θα έχει μεταξύ άλλων, συμπαίκτες δύο σημερινούς δευτεραθλητές κόσμου και πρωταθλητές Ευρώπης του ομαδικού: Τον σούπερ σταρ Τίμο Μπολ, που βρίσκεται εδώ και χρόνια στη Μπορούσια και τον Πάτρικ Φρανζίσκα, ο οποίος επίσης μετακινήθηκε στο γερμανικό κλαμπ τη φετινή μεταγραφική περίοδο (στη φωτό οι δυο τους σε αγώνα διπλού). Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνάντησε σε χαλαρή στιγμή τους δύο Γερμανούς πρωταθλητές στο Τόκιο, στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει για το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους ζήτησε να μιλήσουν για τον Έλληνα διεθνή και τη μετακίνησή του στη Μπορούσια. Αμφότεροι εξέφρασαν τη χαρά τους, που θα τον έχουν συμπαίκτη και τόνισαν ότι με αυτόν στη σύνθεση οι πιθανότητες για επιστροφή στους ευρωπαϊκούς τίτλους αυξάνονται!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα. Είναι πολύ δυνατός και μετράει ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι «αμυντικός». Έχει φοβερή τακτική και γενικά πολλές επιλογές στο παιχνίδι του. Επιπλέον, είναι πολύ καλό παιδί κι έχει θετική αύρα. Όλα αυτά συμβαδίζουν με το πνεύμα της Μπορούσια κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον έχουμε μαζί μας», δήλωσε ο Μπολ, ρέκορντμαν των τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (16), ενώ ο συνεχώς εξελίξιμος Φρανζίσκα, που έχει πάρει θέση βασικού στην εθνική Γερμανίας στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, τόνισε: «Είχε έρθει πριν από λίγες εβδομάδες στο Ντίσελντορφ για τη φωτογράφιση της ομάδας και για προπονήσεις. Μιλήσαμε πολύ, παίξαμε και μαζί, διαπίστωσα ότι εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και πολύ καλός χαρακτήρας και πιστεύω ότι μαζί του θα παρουσιάσουμε πολύ δυνατή ομάδα τη νέα σεζόν».   

Ο Μπολ μάς είπε ότι μάλλον είναι η πρώτη φορά που η Μπορούσια παίρνει «αμυντικό» τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή. «Θυμάμαι μόνο ότι πριν από πολλά χρόνια ήταν προπονητής στην ομάδα ο Ιάπωνας Ματσουσίτα. Χρειαζόταν να δοκιμάσουμε και μ’ έναν αμυντικό και σίγουρα αυτή η αλλαγή θα είναι ωραία για τους φιλάθλους», συμπλήρωσε με χαμόγελο, ενώ ο Φρανζίσκα επισήμανε για την αγωνιστική βελτίωση του Γκιώνη: «Την περίμενα, δεν με εκπλήσσει. Η καλύτερη απόδειξη είναι το περασμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συναντηθήκαμε στον τελικό, έπαιξε καταπληκτικά και με τον Μπάουμ και με τον Οβτσάροφ και τον είδαμε να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και στο απλό. Έχει παίξει καλά κι εδώ στο Τόκιο και σαφέστατα έχει δείξει μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Όταν κάναμε προπόνηση πρόσφατα στο Ντίσελντορφ μού ήταν πολύ δύσκολο να του «σπάσω» την άμυνα. Είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο».

Η Μπορούσια των συνολικά δέκα Κυπέλλων Πρωταθλητριών Ευρώπης (στη νεότερη έκδοση επονομαζόμενο Τσάμπιονς Λιγκ) έπαψε εσχάτως να είναι τόσο δυνατή στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, ενώ κατέκτησε τον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο το 2012 στο E.T.T.U. Cupνικώντας στον διπλό τελικό τη γαλλική Ανζέ του Γκιώνη! Ο Μπολ και ο Φρανζίσκα υπογραμμίζουν ότι με τον Γκιώνη στη σύνθεση υπάρχουν περισσότερες ελπίδες να ξαναφτάσει η ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. «Πάντα ο στόχος μας στη Μπορούσια είναι να είμαστε πρωταθλητές. Σίγουρα θέλουμε να ξαναπάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετά την αποδοτική τριετία 2009-2011 δεν το έχουμε καταφέρει. Δεν είμαστε το φαβορί, όμως με τον Παναγιώτη και τον Φρανζίσκα νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουμε», επισήμανε ο Μπολ, που ετοιμάζεται για τον τελικό της Μπουντεσλίγκα σε τέσσερις εβδομάδες με αντίπαλο τη Φούλντα. «Είναι δύσκολο να φτάσεις σε τίτλους και στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Στη Μπορούσια όμως, έχουν πάντα τις πιο υψηλές βλέψεις, οπότε ναι, μπορεί η ομάδα πιστεύω να πρωταγωνιστήσει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε περισσότερες επιλογές ως ομάδα με τον Παναγιώτη γιατί είναι «αμυντικός» πολύ μεγάλης κλάσης. Ελπίζω κι εγώ κι αυτός να προσθέσουμε δύναμη στη Μπορούσια και θα έχουμε σίγουρα βάσιμες ελπίδες να επανέλθουμε και στην κορυφή της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Φρανζίσκα, που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων το 2010 και «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό νέων την ίδια χρονιά.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΟΡΜΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Το βράδυ της Παρασκευής η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη έδωσε τον πρώτο ημιτελικό για τα πλέι οφ της Α1 γυναικών της Ιταλίας. Έφερε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με την Κορτεματζιόρε και η υπόθεση πρόκριση είναι ανοιχτή εν όψει του καθοριστικού δεύτερου αγώνα στην έδρα της την προσεχή Τετάρτη.  

Η 25χρονη πρωταθλήτριά μας είχε μία νίκη και μία ήττα στους πρώτους αγώνες της μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αρχικά κάμφθηκε με 3-1 σετ από τη Σλοβάκα Όλγα Ντζελίνσκα και στο κρίσιμο τέταρτο παιχνίδι της σειράς κατέβαλλε με 3-1 σετ την κινεζικής καταγωγής Βανγκ Γιου. Δύο νίκες για τη Νορμπέλο πέτυχε η Νικολέτα Στεφάνοβα και γενικά η ομάδα κατάφερε να πάρει ένα μικρό πλεονέκτημα και στα σετ, καθώς είχε 11 υπέρ και 10 κατά. Στον άλλο ημιτελικό ο Ζευς δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί 4-1 εκτός έδρας της Μπανιολέζε και να γίνει ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης άνοιξε πάλι το θέμα της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2015 μετά την ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδίας ότι τελικά δεν μπορεί να το αναλάβει. Απευθύνεται σε όλες τις χώρες-μέλη της και σημειώνει ότι όσες θεωρούν πως έχουν το ενδιαφέρον, την προθυμία και τις δυνατότητες να διοργανώσουν τους αγώνες (που τότε θα περιλαμβάνουν και τα ατομικά αγωνίσματα και το ομαδικό) μπορούν το δηλώσουν μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ