Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τις πιο θετικές εντυπώσεις άφησε το 2ο τουρνουά μικρών ηλικιών του Μετσόβου

Metsovo pagorasides_B

Metsovo pagorasides_BΤο 2ο αναπτυξιακό ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μετσόβου αποτέλεσε την ιδανική συνέχεια στο περσινό πρώτο εγχείρημα. Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε οργανωτικά και αγωνιστικά και κάλυψε τις προσδοκίες ως ένα ακόμα τουρνουά μικρών ηλικιών στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι και ότι δέχτηκε το αγκάλιασμα και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιο βαθμό, που το άθλημα τιμήθηκε και διαφημίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και παράλληλα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την καθιέρωση του όπεν. Οι αγώνες έγιναν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Μετσόβου και τους διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο. Πήραν μέρος 120 αγόρια και κορίτσια (συμμετοχή μεγαλύτερη από πέρσι), τα οποία προέρχονταν από δεκατρείς διαφορετικές περιοχές της χώρας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες Α’,  ο Αλέξιος Κωστακιώτης στους παμπαίδες Β’,  η Μαίρη Κουκουτού στις παγκορασίδες Α’ και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες Β’.

Το αναπτυξιακό τουρνουά στο υπέροχο χωριό της Πίνδου δεν περιλάμβανε τις ηλικίες νέων-νεανίδων, σε αντίθεση με τα προηγούμενα 10 της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως υπήρχε η καινοτομία (σ.σ. γι’ αυτή τη σειρά των αγώνων) της κατηγορίας μίνι παμπαίδων. Τα Γιάννενα εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αποστολή με 26 αθλητές κι αθλήτριες και συμμετοχή είχαν ακόμα σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Πάτρα, την Έδεσσα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, την Καρδίτσα, την Κόρινθο και τη Λάρισα. Το σύστημα διεξαγωγής προέβλεπε ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με διαβάθμιση όλων των θέσεων. Οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν σήμερα το μεσημέρι ύστερα από «χορταστική» δράση δύο ημερών.

Metsovo paides_aponomiΣτους παίδες το νούμερο 1 της κατηγορίας, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, έδωσε συναρπαστικό τελικό με τον Αριστείδη Βραζιτούλη κι έφτασε στη νίκη με ανατροπή από 0-2 σετ (8-11, 7-11, 15-13, 11-9, 11-7).

Στις κορασίδες η Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν 1ο φαβορί. Το επιβεβαίωσε και στον τελικό, αλλά με πολύ δύσκολη νίκη 3-1 σετ εναντίον της Καλλιόπης Πέρτση (11-8, 11-6, 17-19, 12-10).

Στους παμπαίδες Α’ το 1ο φαβορί κυριάρχησε. Ο Αλκιβιάδης Σταματούρος αντιμετώπισε στον τελικό τον Ηλία Σταματόπουλο, που επίσης έκανε πολύ καλή πορεία και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-4, 11-2, 11-8).

Στους παμπαίδες Β’ (παιδιά έως 10 ετών) είχε πολύ ενδιαφέρον ο αμφίρροπος τελικός του Αλέξιου Κωστακιώτη με τον Αλέξανδρο Μαδέση. Ο αθλητής από την Πάτρα βρέθηκε πίσω με 1-0 και 2-1 σετ, αλλά στο τέλος επικράτησε 3-2 (7-11, 11-8, 9-11, 11-5, 11-6).

Πολύ κλειστό ματς έγινε και στον τελικό των παγκορασίδων Α’ και κρίθηκε επίσης  στα πέντε σετ. Αναμετρήθηκαν η Μαίρη Κουκουτού και η Λαμπρινή Γκαβαλιά, που δεν ήταν τα πρώτα φαβορί στο αγώνισμα και βρίσκονται στο νούμερο 9 και το 10 αντίστοιχα του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Νικήτρια αναδείχτηκε η Κουκουτού με 3-2 σετ (11-5, 9-11, 11-4, 8-11, 11-7).

Στις παγκορασίδες Β’ η Δήμητρα Πετσίβα αντιμετώπισε μία άλλη εκπρόσωπο της μεγάλης …πινγκπονιστικής οικογένειας Μαδέση, την Ιωάννα. Το κοριτσάκι από την Έδεσσα πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (9-11, 11-5, 11-8, 11-5).

Metsovo 2014_KolimpadisΤο μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, ο αντιδήμαρχος Μετσόβου Στέργιος Ταλάρης, ο α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς και το μέλος της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Νίκος Τσομπίκος. Ο επικεφαλής του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στη νέα επιτυχία της εθνικής μας ομάδας των ανδρών με την είσοδο στην κορυφαία 12άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος «που την καθιερώνει στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος παγκοσμίως», υπογράμμισε ξανά τη σημασία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και ευχαρίστησε διοργανωτές, συμμετέχοντες, προπονητές, σωματεία και γονείς για τη συμβολή τους στο να πετύχει και το φετινό τουρνουά του Μετσόβου. Μάλιστα, η Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας απένειμε  τιμητική πλακέτα στον δήμο για την εξαιρετική συνεργασία στο θέμα συνδιοργάνωσης του ανοιχτού πρωταθλήματος.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι «αγκαλιάζουμε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και στηρίζουμε και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Χαιρόμαστε που διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά αυτό το τουρνουά και με πολύ καλή διάθεση και μεγάλη προθυμία θα το στηρίξουμε και στο μέλλον για να καθιερωθεί». Και είναι ευκαιρία να σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί ευχαριστήθηκαν τη φιλοξενία και την παραμονή τους στο Μέτσοβο.

Metsovo 2014_vravefsiΑπονομές έκαναν ο πρόεδρος του ΟΕΑ Έδεσσας Τάκος Αναστασιάδης στις κορασίδες και τις παγκορασίδες Α΄, ο πρόεδρος του Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Βασίλης Λισγάρας στους παίδες και τους παμπαίδες Β΄και το μέλος της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μελίνα Φωτιάδου στις παγκορασίδες Β’ και τους παμπαιδες Α΄.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία:

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αναγεννησιακός Πατρών) 

2. Αριστείδης Βραζιτούλης (ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων)

3. Σπυρίδων Τζιτζιλώνης (ΟΕΑ Κορινθίας «ο Λέων»)

4. Κωνσταντίνος Στεφανίδης (ΑΣΕΑ Βέροιας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Φοίνικες Πάτρας)

2. Καλλιόπη Πέρτση (Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς)

3. Κυριακή Κουλιούρη (ΠΑΣ Εχέδωρος)

4. Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α’:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

2. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Μιχαήλ Άγγελος Συμεωνίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. Ανέστης Σόντρας (ΟΕΑ Έδεσσας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄:

1. Μαίρη Κουκουτού (ΓΑΟ Πειραιά)

2. Λαμπρινή Γκαβαλιά (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πάτρας)

4. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β’ :

1. Αλέξιος Κωστακιώτης (Άνοδος Πάτρας)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

3. Άγγελος Λουκιανός Λισγάρας (ΦΕΑ Ιωαννίνων)

4. Καραμούτης Ανδράς (ΟΕΑ Βέροιας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β’:

1. Δήμητρα Πετσίβα (ΟΕΑ Έδεσσας)

2. Ιωάννα Μαδέση (Ηράκλειο 2001)

3. Ειρήνη Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

4. Νεφέλη Καφάτου (Φάρος Α.Ο. Πάτρας)

Πολύ σημαντική ήταν και αυτή τη χρονιά η βοήθεια από τους χορηγούς. Το ανοιχτό πρωτάθλημα του Μετσόβου στήριξαν οι επιχειρήσεις:

– Sergio Café Bar

– Βλάχα Τυροκομικά

– Καφέ Κρήτη 

– Hotel Egnatia

– Hotel Βικτωρία

– Το Αστέρι Μετσόβου

– Το κατώγι Αβέρωφ

– Hotel Ολυμπίκ

– Hotel Αρχοντικό 

– Hotel Απόλλων

– Hotel Μπιντούνη

– Εστιατόριο «Το παραδοσιακό»

– Η ταβέρνα «Μετσοβίτικο Σαλόνι»

– «Το κουτούκι του Νικόλα»

– Οβελιστήριο «Λα Φαγκού»

– Ψητοπωλείο «Λαδόκολα»

– Παγοδρόμιο Μετσόβου

 

Φωτό 1: Η απονομή στη μικρή κατηγορία των παγκορασίδων

Φωτό 2: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας παίδων

Φωτό 3: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης χαιρετίζει στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος

Φωτό 4: Ο πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς βραβεύει τον δήμο Μετσόβου στο πρόσωπο του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ