Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στον τελικό της Α1 Ιταλίας για τη Νορμπέλο …δια χειρός Παπαδάκη!

Norbello panigirismoi

Norbello panigirismoiΜε τη μεγάλη συμβολή της Αγγελίνας Παπαδάκη η Νορμπέλο πέρασε απόψε στον τελικό των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας γυναικών της Ιταλίας! Αντιμετώπισε εντός έδρας την Κορτεματζιόρε στον καθοριστικό δεύτερο ημιτελικό, τη λύγισε με 4-1 και η 25χρονη πρωταθλήτριά μας ήταν εκείνη, που με τη νίκη της στο πέμπτο στη σειρά ματς, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο πρώτος ημιτελικός, την περασμένη Παρασκευή, είχε λήξει ισόπαλος 3-3 και η ομάδα της Σαρδηνίας καλείτο ν’ αξιοποιήσει την έδρα της και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Όπερ κι έγινε και τώρα θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στον Ζευς, που είχε αναδειχτεί νικητής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο πρώτος τελικός θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην έδρα της Νορμπέλο. Στη φωτό πανηγυρισμοί των αθλητριών και των υπόλοιπων στελεχών του ιταλικού κλαμπ για την πρόκριση στον τελικό. 

Ο σημερινός αγώνας μεταδόθηκε σε live streaming μέσα από τη Web TV του γηπεδούχου σωματείου. Η Παπαδάκη μπήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα της και ηττήθηκε 3-1 από τη Βανγκ Γιου. Η πρώτη παίκτρια της Νορμπέλο, η Ιταλίδα Νικολέτα Στεφάνοβα, σημείωσε δύο νίκες και ενδιάμεσα ήταν αποφασιστικής σημασίας η επικράτηση της τρίτης παίκτριας, της Μαρίνα Κονκιαούρο στα πέντε σετ. Με το σκορ στο 3-1 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήθελε τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι της προκειμένου να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και να μην επιτρέψει στην Κορτεματζιόρε να διεκδικήσει νέα ισοπαλία 3-3 και πιθανή εύνοια στα σετ. Αντιμετώπισε την Τζούλια Καβάλι και άρχισε ιδανικά παίρνοντας τα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια η απόδοσή της έπεσε και η Ιταλίδα το εκμεταλλεύτηκε για να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 5ο σετ όμως, η Παπαδάκη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, επέβαλλε το παιχνίδι της κι έφτασε στη νίκη με 3-2.

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Στην Ελλάδα εξάλλου, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κάνει αύριο τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 για τις εθνικές μας ομάδες ανδρών-γυναικών στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιεί στις 11.30 στην αίθουσα ΣΤ΄ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και έφορος των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Μανώλης Κολυμπάδης και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής κι εκτός από την πορεία των εθνικών ομάδων, όπως και τις προοπτικές και τους στόχους τους για το μέλλον θα μιλήσουν για οποιοδήποτε θέμα τεθεί γύρω από το άθλημα και τα προβλήματά του. Από τους διεθνείς αναμένεται να είναι παρόντες ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα από την εθνική ανδρών και η Μαρία Χριστοφοράκη από την εθνική γυναικών.

Στο μεταξύ, οι πέντε αθλητές, που συγκρότησαν την ελληνική αποστολή στο Τόκιο, έδωσαν χτες τα πρώτα επίσημα ματς μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνιζόμενοι στη Γαλλία για τα εθνικά πρωταθλήματα. Στην Α’ κατηγορία και τη 16η αγωνιστική η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη συνέχισε νικηφόρα και βρέθηκε μόνη τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η Ανζέ κατέβαλλε στην έδρα της 4-0 την Καέν με τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών να σημειώνει δύο νίκες. Πρώτα εναντίον του Γάλλου Ρομέν Λορέντζ με 3-1 σετ κι έπειτα κόντρα στον Βόσνιο Αντμίρ Ντουράνσπαχιτς με 3-0.

Η Ενεμπόν αγωνίστηκε επίσης εντός έδρας, όμως είχε πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο την αήττητη Ποντουάζ. Είχε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως κάμφθηκε στο φινάλε με 4-2. Ο Κρεάνγκα στον πρώτο του αγώνα επικράτησε του Σουηδού Κριστιάν Κάρλσον με 3-1 σετ. Στο τελευταίο ματς της σειράς όμως, δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση στον νικητή του φετινού EuropeCupΜάρκος Φρέιτας. Έχασε 3-0 σετ από τον Πορτογάλο, όπως είχε χάσει και πριν από δύο εβδομάδες (3-1 τότε) στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τους Ίβηρες για τα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Τόκιο.

Στη βαθμολογία η Ανζέ είναι 4η με 32 βαθμούς, η Ενεμπόν 5η με 30, ενώ η Αρζεντάν, που χωρίς να δώσει αυτή τη φορά την ευκαιρία της συμμετοχής στον Γιώργο Φραγκούλη κάμφθηκε 4-0 από την Ιστρ, περιορίζεται στην τελευταία θέση με 23 βαθμούς.

Παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής έγιναν και στη Β΄κατηγορία ανδρών της Γαλλίας. Εκεί είχε εύκολη δουλειά η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη. Αντιμετώπισε στην έδρα της την ουραγό Ποντό και επιβλήθηκε με 4-0. Ο Λαγογιάννης έδωσε δύο ατομικούς αγώνες και νίκησε τον Μάθιου ντε Σαντινάλ και τον Τόμας Γκινιά με 3-0 σετ. Ο Παπαγεωργίου στο μοναδικό του παιχνίδι κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον κινεζικής καταγωγής Λορέν Χεϊαζάν.

Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη κάμφθηκε εντός έδρας από τη Ρουέν με 4-0. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ισπανό Χέσους Καντέρο. Στην κατάταξη η Αμικάλ είναι 4η με 33 βαθμούς και η Μετς 8η με 25. Στις 27 του μήνα θα διεξαχθεί η 17η και προτελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων και το φινάλε θα γραφτεί στις 3 Ιουνίου.

ΣΤΙΣ 165 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ

Νέο ρεκόρ δηλώσεων για τον θεσμό του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων και ανεξαρτήτων. Στους φετινούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο, οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 165 και είναι οι περισσότερες, που έχουν εμφανιστεί από τις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις. Περιορισμένη είναι η συμμετοχή από τη Βόρεια Ελλάδα κι έτσι με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, έγιναν δεκτές και οι δηλώσεις των αναπληρωματικών αθλητών από τις περιφέρειες της Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έγιναν προκριματικοί αγώνες. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων διοργανώνει ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Την προσπάθεια στηρίζουν ακόμα ο νεοϊδρυθείς τοπικός σύλλογος πινγκ πονγκ και ο δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης. Στα ομαδικά αγωνίσματα, δήλωσαν συμμετοχή όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των περιφερειών, σε αντίθεση με το Κύπελλο όπου δεν δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα. Η κλήρωση τόσο για τα ομαδικά, όσο και για τα ατομικά αγωνίσματα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 10:00 στα γραφεία του Άρη Βούλας και όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να την παρακολουθήσουν.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ