Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα της Αττικής

Voula koritsia_me_Kosto

Voula koritsia_me_KostoΜε την ανακοίνωση από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του «χάρτη» των ομάδων της κάθε κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 Panathinaikos 2013-2014ξεκαθάρισε οριστικά οτιδήποτε αφορούσε στα φετινά διασυλλογικά πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Έτσι, το γραφείο Τύπου βρίσκει την ευκαιρία να βάλει και τα σημαντικότερα αποτελέσματα από τις τοπικές κατηγορίες της Αττικής, τα οποία «χρωστούσε» από τον Απρίλιο επειδή η ομοσπονδία έλαβε με καθυστέρηση την επίσημη ενημέρωση από τα σωματεία για το τι έγινε στις τελευταίες αγωνιστικές. Μέχρι τώρα είχαν αναφερθεί οι πρωταθλητές και φυσικά οι ομάδες της Αθήνας που εξασφάλισαν άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται με τις υπόλοιπες ομάδες που πρωταγωνίστησαν, αυτές που ανέβηκαν κατηγορία κι εκείνες που υποβιβάστηκαν.

Στη Β΄Εθνική Αττικής ανδρών ξεχώρισαν ο Παναθηναϊκός και οι Αετοί Πόλης (πρώην Α.Σ. Πέρα 2005). Ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 34 βαθμούς και πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός επειδή στα μεταξύ τους παιχνίδια έχασε 4-3 στον 1ο γύρο και νίκησε 4-2 στον 2ο. Ως γνωστόν, οι δύο ομάδες πέτυχαν αργότερα και την άνοδο στην Α2 μέσα από τα μπαράζ. Την 3η θέση κατέκτησε η ΑΕΚ με 31 βαθμούς και την 4η η Αθηνά Μαγκουφάνας με 30. Ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας, ο ΠΟΚ Έσπερος και το Α.Κ. Ζωγράφου περιορίστηκαν στις τρεις τελευταίες θέσεις (8η, 9η και 10η αντίστοιχα) και υποβιβάστηκαν στην Α΄Αττικής.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κυριάρχησε ο Α.Ο. Ελληνικού με 34 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Άρης 2006 ευνοημένος στην ισοβαθμία με τον Ο.Φ. Νέας Ιωνίας στους 33 βαθμούς. Είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και από τα επί μέρους ματς η ομάδα της Βούλας είχε συντελεστή +2 (7 υπέρ-5 κατά). Στην ισοβαθμία κρίθηκε και η 4η θέση, η οποία είχε επίσης μεγάλη σημασία καθώς οδήγησε κι αυτή στην άνοδο. Την κατέκτησε ο ΑΝΠΟ Αμοργού, που έχοντας από μία νίκη με τον Α.Ο. Διονύσου εμφάνισε συντελεστή +2 από τα επί μέρους ματς (6-4). Οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 27 βαθμούς. Ο πρωταθλητής ΑΟ Ελληνικού και οι Άρης 2006, Ο.Φ.Ν.Ι. και Αμοργός, που τον ακολούθησαν θα παίξουν την επόμενη σεζόν στη Β΄Εθνική. Ο Γ.Ο.Π. Παλάσκας, η Α.Ε.Ν. Κηφισιάς και ο ΑΦΜΟ ΑΦΟΑ Νεάπολης, που έμειναν στις τρεις τελευταίες θέσεις έπεσαν κατηγορία.

Vloti diplosΞεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι δύο μεγάλα ονόματα του ελληνικού πινγκ, διεθνείς αθλητές επί σειρά ετών και πρωταθλητές Ελλάδας Kordoutisτου κοντινού παρελθόντος κόσμησαν με την παρουσία τους τα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής και της Α΄Αττικής. Ο λόγος για τον Γιάννη Βλοτινό, που ενίσχυσε τους Αετούς Πόλης και τον Γιάννη Κορδούτη, ο οποίος αγωνίστηκε στο Ελληνικό. Κι αν το ότι είχαν μόνο νίκες στα ατομικά παιχνίδια τους ήταν το απολύτως αναμενόμενο, τότε είναι ενδιαφέρον το στοιχείο ότι δεν υπέστησαν ήττα ούτε στα παιχνίδια του διπλού.

Στη Β΄Αττικής ανδρών πρώτευσε ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά με 30 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε ο ΑΟ Παράδεισος με 28, στην 3η ο Πανελλήνιος ΓΣ με 27 και στην 4η ο Αθηναϊκός με 26. Η ομάδα του Βύρωνα ισοβάθμησε με τον ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού και υπερίσχυσε στα σετ των μεταξύ τους αγώνων. Είχαν από μία νίκη, ήταν ίσοι και στα επί μέρους ματς με 5 νίκες-5 ήττες και οριακά καλύτερος στα σετ με 19-18. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ανέβηκαν κατηγορία. Το Ρουφ 80, η Μακαμπή και η ΝΕ Μεγαρίδας, η οποία δεν «κατέβηκε» στο πρωτάθλημα θα είναι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ΄Αττικής.

Στην τελευταία κατηγορία των ανδρών αναδείχτηκε νικητής ο Γ.Α.Ο. Πειραιά. Είχε το απόλυτο των επιτυχιών και μάζεψε 36 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Τελαμών Σαλαμίνας με 34 βαθμούς, 3ος ο ΓΑΣ Αετός με 30 και 4ος ο ΠΑΟ Φυλής με 28. Ο τελευταίος ισοβάθμησε με τον Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και στα επί μέρους υπερίσχυσε ο ΠΑΟ Φύλης με 7 υπέρ και 5 κατά. Οι ομάδες, που κάλυψαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις εξασφάλισαν την προαγωγή τους στη Β΄Αττικής.

Στη Β΄Εθνική Αττικής γυναικών η πρωτιά κρίθηκε στην ισοβαθμία. Ο ΑΟ Άρης 2006 και το Ρουφ 80 συγκέντρωσαν από 35 βαθμούς, είχαν στα μεταξύ τους από μία νίκη με 4-1 και στα σετ ήταν από πάνω ο Άρης με 21-18.  Θυμίζουμε ότι στα μπαράζ που ακολούθησαν οι δύο ομάδες κατέκτησαν την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Την 3η θέση στη Β΄Εθνική πήρε ο Α.Ο. Πεύκης με 32 βαθμούς και την 4η ο Α.Ο. Καρέα με 28. Ο ΑΟ Διόνυσου, ο ΓΑΣ Ελευσίς και ο ΑΟ Αγίας Βαρβάρας, που βρέθηκαν στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης (8η, 9η και 10η αντίστοιχα) υποβιβάστηκαν στην Α΄Αττικής. Αυτή είναι η τελευταία κατηγορία των γυναικών κι εκεί κατέκτησε την πρωτιά ο Ο.Φ. Νέας Ιωνίας ύστερα από συναρπαστική κόντρα με τον νεοσύστατο Γ.Α.Ο. Πειραιά. Αναμετρήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική κι επικράτησε η ομάδα της Αθήνας με 4-3 φτάνοντας τους 25 βαθμούς. Το σωματείο του Πειραιά ακολούθησε με 24 βαθμούς, ο Φιλονίκης ήρθε 3ος με 23 και ο Πανελλήνιος 4ος με τους ίδιους βαθμούς. Ο Φιλονίκης υπερτέρησε γιατί νίκησε την ομάδα της Κυψέλης και στον 1ο και στον 2ο γύρο. Την άνοδο στη Β΄Εθνική Αττικής γυναικών πάντως, την εξασφάλισαν και οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Αναλυτικά ο πίνακας με τις κατηγορίες, στις οποίες έχει το δικαίωμα να μετάσχει η κάθε ομάδα στη σεζόν 2014-2015, υπάρχει στο σάιτ της Ε.ΦΟ.Επ.Α. και την ενότητα «ανακοινώσεις».  

 

Φωτό 1: Η πρωταθλήτρια της Β΄Εθνικής γυναικών ομάδα του Άρη 2006. Οι πρωταγωνίστριες Φίσερ, Πατεράκη, Ισαμπάλογλου και Τέρπου με τον προπονητή τους Κ. Κωστόπουλο.

Φωτό 2: Η ομάδα του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε την πρωτιά στη Β΄Εθνική ανδρών και αργότερα εξασφάλισε την άμεση επάνοδό της στην Α2. Από αριστερά Σενσεβέν, Βασιλείου και Σιώκος. 

Φωτό 3: Ο Γιάννης Βλοτινός εμφανίζεται “διπλός” σε forehand spin στην αίθουσα του Ταύρου. Σπέσιαλ στιγμιότυπο από τον φωτογράφο Πέτρο Γιαννακούρη, που μοιάζει συμβολικό για τη μεγιστή βοήθεια του σπουδαίου αθλητή και στο διπλό της ομάδας του. 

Φωτό 4: Ο Γιάννης Κορδούτης χαμογελαστός σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ